Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2011 19:57 - Неделя е утре
Автор: raylight Категория: Политика   
Прочетен: 5823 Коментари: 7 Гласове:
12

Последна промяна: 11.06.2011 09:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

НЕДЕЛЯ Е УТРЕ

 

            Неделя е утре. Времето не чака пасивните, тихите, свитите и ленивите. Времето е кон, който чака да бъде яхнат от активните, смелите, шумните, самоуверените, работливите. Тези, които не чакат промяната, тези които създават промяната. Пътят на разума не е пътят на потока, който лъкатуши, нито се носи с него, той е права линия, канал, който води към мелницата. Разумът се състои от прави линии. Разумните хора избират правите линии на мисълта и действието. Точно такива са истинските десни хора – тези, които могат да поемат отговорност, тези които мислят в прави линии, тези които създават, а не чакат създаденото да се разруши.

            За десните хора неделя е утре. И утре е важен ден, в който те трябва да покажат своя избор. Те трябва да са силата, която насочва потока в правите канали, те трябва да са разума, който да се върне в политиката. Ние не искаме хаос в транспорта, боклуци по улиците и лайна в парковете, ние не искаме София, символ на турската тоалетна. Нито искаме болни хора да станат президенти, или хора, чийто прякор в Брюксел е “Мис “Йес, сър””. Ние дори не искаме да мислим за тях. Ние искаме да мислим за правите линии. За чистите, спретнати улици с осветление, за детските ясли, за паркинг места за всички коли, за плавния поток от автомобили и рейсове по улиците без задръствания, клаксони и псувни, за парковете със зелени морави и цветя, за един часовников механизъм, на който всеки “тик” е следван от “так” секунда, след секунда. Редът е свойство на разума. Кривите линии са продукт на хаоса.

            В неделя ще има избори. Избори между това, което вече беше  и това, което би могло да бъде. Прошко Прошков, докторант в моята катедра и кмет на Лозенец е един от тези хора. Човек способен, с безупречна биография, човек с математическо и софтуерно образование, обичащ правите линии, последователността и предвидимостта. Човек на когото аз имам доверие. Друг човек на отговорността, смелостта и точността е Светослав Малинов. Преподавател в Софийски университет, семеен, почтен, специализирал в Англия – точно човек, който би могъл да се представи на кралицата и забележете – и той знае английски! И много повече от английски.

Президентът е представителна функция. Когато чужди държавни глави видят президента ни, те си представят всички нас. Представят си България. Затова никой не ни иска никъде, защото всички виждат Първанов и си представят наглост, неграмотност и простотия, гарнирани с пълна липса на морал и хищнически инстинкти на лешояд. Ако видят “Йес, сър” ще си представят народ от слуги. Ако видят поредния безличен политик, ще си представят…нищо. Но ако видят Светослав Малинов, ще си представят нация на образовани и културни хора, на смели и отговорни, хора, на онези, които са честни и могат да играят тенис без да се пъчат с това, да се тупат в гърдите или да повтарят най – големите глупости, които са чули на мегдана. Ние заслужаваме да ни погледнат така отвън. Дори и някои от нас да не го вярват. Защото сме  изстрадали твърде много, платили висока цена за свободата си. Нека спрем страданието си най – после, нека спрем карикатурите да слугуват в държавата ни! Нека плащането свърши в Неделя! 

Неделя е утре…



ГЛАСУВАЙТЕ В СВЕЖО ЗА ТОЗИ ПОСТ, АКО ВИ Е ХАРЕСАЛ





 




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. balgarski7vinarki - dosta e vjarno
10.06.2011 20:13
Bih dobavila samo che ako ni pokabnjat v EVROPA ZA RAZGOVOR SHTE E PO § PUNKTA_KOZLODUI; AGRO_SHEMATA I BANKITE:Dasli e gotov TOI ili koito i dae, mai e po-izgodno i industrialno da se chupish i kato se vidi taja rabota da gepish otnovo...
i kato che li NIKOI ne znae koi naistina upravljava v Bg-industrialnia shpionaj v polza na onia ot mainata si i nikoi ne se doseshta kolko sme jelani v EVROPA PO TAZI PRICHINA:::
zatova- dokoga iluziite za neshto razlichno - ?
цитирай
2. raylight - borjanmljakov З
10.06.2011 20:43
"borjanmljakov За постинг: Неделя е утре
Между другото урбанистичната ти визия напомня на нещо като Ростов на Дон средата на 70-те: прави улици, зеленина, електрификация, детски ясли...
Никак не е лошо и това, че кривите линии са продукт на хаоса!"

П.С. на автора на блога: Пускам поста без обидната квалификация по мой адрес
цитирай
3. borjanmljakov - Страхотен постинг!
11.06.2011 13:24
И на мен времето винаги ми е приличало на кон.
цитирай
4. mitache - Прошко Прошков изглежда съвестен ...
11.06.2011 16:48
Прошко Прошков изглежда съвестен човек,но е кайно непопулярен,за съжаление, и може би ще стане жертва на вътрешнокоалиционните борби.
цитирай
5. borjanmljakov - прошко ми се струва аджамия. Не става за кмет.
13.06.2011 13:32
В Лозенец беше ебати кочината последните години.
цитирай
6. raylight - районният кмет
13.06.2011 21:55
няма много свобода, - няма собствен бюджет като начало. Ако стане кмет на София, положението съществено ще се подобри.
цитирай
7. анонимен - zabravyash....
29.08.2011 07:28
Zabravyash do yes ,da slogish i psevdonima na P.Goze.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3250191
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930