Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2011 16:12 - Как да станем богати
Автор: shu6i Категория: Забавление   
Прочетен: 1242 Коментари: 0 Гласове:
1



На всички е известна максимата „пари при пари отиват”, а ето и философията скрита зад тези думи. Това дали ще забогатеем или ще си останем в средно или лошо финансово състояние зависи от… навиците ни. Учудващо нали? Но всъщност има логика поведението и постъпките ни определят и материалното ни положение.

Ето и най-честите причини за бедността:

Самосъжалението
Много хора съжаляват че са се родили в село, а не в град, че са жени, а не мъже или че не са красиви като манекени и прочие. Така те се настройват, че не са това, което им се иска и мозъкът им започва да търси утеха, вместо да създава идеи. Така съответно се намалява и шансът на този човек да блесне с креативност или да измисли начин за печелене на пари.

Свидливост
Ако винаги си купувате намалени и „промоционални” стоки, ако смяташ, че колегата ти трябва да работи повече, да заплатата му да е по-малко, ако според теб децата трябва да се оправят сами в живота, след като и на вас никой не е помагал, това са прояви на втория навик на бедните. Правилно е да се заплаща реалната стойност на вещите, а и ако ти не си готов да заплатиш добре чуждия труд кое те кара да смяташ че някой ще заплати твоя подобаващо.

Не харесваш работата си
Ако не харесваш работата си, но си принуден да работиш за да си плащаш кредитите и сметките, това също е стъпка към бедност. Успяващите хора са онези, които правят това което им харесва и им носи удовлетворение.

Щастието е пари
Ако изчисляваш щастието си в пари, къщи, вили, коли и прочие ти не си готов за богатство. Нито един богат човек не смята че щастието е пари.

Харчиш повече отколкото печелиш
Да живееш на кредит, скоро ще се окажеш затънал в дългове, които ще те влекат само надолу. Има огромна разлика между това да изтеглиш пари за развитие на собствен бизенс и това да ги изтеглиш за нова кола или екскурзия. Тази разлика осъзнават и много богатите хора.

Краткосрочните стремежи
Със сигурност всеки човек поне веднъж си е мечтал да спечели от лотарията, но истината е ча ако имаш стабилна работа в солидна фирма и получаваш средна заплата след няколко години ще си по-богат отколкото ако се интересуваш само колко ще изкараш следващия месец.

Животът и държавата са виновни
Типично е за бедните хора постоянно да винят държавата за собствените си несгоди. Ей, видите ли тук с тая корупция и престъпност не може да се живее, всички богати са престъпници. Да, ама не. Има много хора, които живеят съвсем добре и печелят добре и не са престъпници, но и не търсят вина в държавата за своите несгоди. Печалбата е ефект от промяната на ситуацията така че да извлечеш полза от нея.
Освен това важно е как се чувстваш ти самия, а не сравнението с околните. Може би, въпреки че Пешо кара по-лъскава кола, ти си всъщност по-богат от него. Изобщо ако позволиш на външния свят да ти повлияе по–силно от вътрешния, това може да се превърне и във психическо заболяване.

Наличието на пари е богатство
Всъщност богатите хора влагат парите в бизнес и осъществят с тях идеите си, често може да се окаже че един богат човек има по-малко пари от теб в джоба или банковат си сметка точно в този ден. Успешните хора не зависят от обема на авоарите си.

Семейството е пречка
Онези, които винят семейството си за неуспехите си, се отдалечават от него. Богатството често се пренася точно в семейството, за богаташите семейството е онзи непоклатим източник на морална (и не само) подкрепа, дори когато всичко друго се изпари.

Ако се научиш да мислиш и действаш като богат и успял човек, то богатството и успеха няма да закъснеят. Все пак - пари при пари отиват.



Тагове:   щастие,   работа,   богат,   пари,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: shu6i
Категория: Забавление
Прочетен: 67549
Постинги: 27
Коментари: 12
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031