Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2010 00:41 - Автоцитати - IX
Автор: raylight Категория: Забавление   
Прочетен: 2377 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Има нещо енигматично да приключа с четенето на "Името на Розата" в деня на Шегата

БСП се преименува официално на АСП - АнтиБългарска Социалистическа Партия /Първоаприлска шега – не е официално/

"Няма значение какви изборни програми предлагат партиите, аз ще гласувам за най – симпатичния" - Последствията от такъв избор са, че биват избирани само най – симпатичните, а не най – способните, в следствие на което имаме моден салон вместо правителство и народ, който яде пасти, вместо хляб, от което получава диабет, вместо засищане.

Религията е била единственият отговор на агресивното невежество и неграмотноста, единственият фактор, възпиращ насилието преди Реформацията. Тя не е акцията на насилието, а реакцията на насилието – друг е въпросът, че самата реакция се изражда в случая на Католицизма.

Вярата е основно свойство на разума.

Вярата е продукт на разума, следствие от неговото вечно търсене на познанието, мост към недостижимата част от него, заместител на недоказаната още достижима негова част.

Не е до религозната вяра, до вярата по принцип, всички я използваме. Доверието е израз на вярата, парите са пример за материален израз на доверие, което е тяхното покритие. Вярата е кредит на знание, така да се каже, еквивалентът на кредита в паричната система

Тежките хора стареят по - бавно, защото забавят времето около себе си - според Общата Теория на Относителноста на Айнщайн

Реалността не е въпрос на гледна точка. Тълкуването на реалността е въпрос на гледна точка.

„Според Първанов искането за импийчмънт е единствената реална антикризисна мярка на правителството” - следователно дейността му поражда криза в политическата система.

The existence of the question does not imply the existence of the answer.

Отговорите са преди въпросите, тъй като отговорът е информация, а въпросът - заявка за информация. На всяка информация могат да се измислят безброй заявки, но на някои заявки не може да се даде отговаряща им информация.

„Да се сблъскаш неочаквано с една нова любов, да откриеш това което винаги е липсвало и да разбереш колко си безсилен пред съдбата!” ИЛИ: Една стара любов да се сблъска с теб съвсем очаквано, да открие това, което никога не и е липсвало и да разбере колко безсилна е съдбата пред нея?

QUIS MASAJIET IPSOS MASAJISTES? – Кой масажира масажистите?

"Група на "Ал Кайда" разби Саудитска Арабия" - върхът на журналистическата интелектуална НЕ-мощ в България

Сънища наяве и будност във съня - разликата е сянката на мисълта.

Контролираният сън не е мечта, а реалност.

При комунизма имаше сигурност, защото нямаше надежда

Свободата е вътрешно усещане

Това, което съм е и благодарение на учителите ми.

Апо(ка)ли(п)тичен

Няма десни интернационалисти, нито има леви националисти. Основен принцип в политиката, постулат на разделителната линия, която НЕ Е икономическа. Икономиката е средство, не цел.

Прошката е най - силното оръжие срещу злото - мечът, който разкъсва веригата и спира възпроизвеждането му.

Прошката спасява прощаващия, а покаянието – каещия се.

 

Замисляли ли сте се защо по филмите няма жени - върколаци? Дали не е свързано с органическото отвращение на женския пол от космите?

Замисляли сте се, че в съвременния английски и в латински език, думата за човек и мъж е една и съща, докато в Българския език "човек" и "хора" са неутрални думи?

злото винаги разкрива истината за себе си, защото е безпомощно да осъзнае ценностите на доброто, което се опитва да наподоби. Това осъзнаване би разрушило злото, затова в желанието си да оцелее, то ни дава оръжието, с което да го победим

Народът определя целта на управлението - избранниците формулират и прилагат мерките за постигането и. "Не може всеки да знае и може всичко"!

Нормалното (камбановидно - фиг.1) разпределение на способностите на хората определя представителната демокрация, в която избраните да служат, вземат решенията, като оптималната и единственaта устойчива система на управление.

 

 image

                 Фигура 1. Крива на нормалното разпределение.



Аман от комплексирани обобщавания на тема жени-мъже. То бива простотия, ама да се смята, че всички жени и мъже се обединяват единствено от пола си е върхът на простащината!

Какво се хилиш като преял вампир?

Теоретически, вампирът е толкова бърз, че може да спи с жена и тя въобще да не го разбере

Когато си фанатик, няма никакво значение дали си религиозен, атеистичен или комунистичен. Фанатизмът е състояние на духа, не функция на ума.

Ако нямаш чувство за национална принадлежност, не си десен, а ляв интернационалист. Десен интернационализъм не съществува, т. нар. европеизъм е пак комунизъм, ако поставя интересите на ЕС над нашите.

Месопостна храна - храна само от месо.

Безвъзмезден подарък е тавтологично повторение

Всички сме равноправни, но не сме равноправни във всичко!

Ако македонските историци ви се струват смешни, четете гръцките. Няма по - смешни от тях!

Войната не е само физическо насилие - то е нейната поанта. Като всяка друга човешка дейност, войната започва в мисълта и в духа.

Войната е конфронтация на индивидуалните свободи на хората, едно напомняне, че за да съществуваме, сме ограничени, самото съществуване ограничва.

Първият изстрел не е началото на войната, а началото на края на войната.

"Приятелите са затова, за да си казват истината честно в очите" - казва в. Билд на Папандреу . За гръцката/византийската политика понятието "истина" е изпразнено от стойност, там се говори каквото трябва, а не каквото е.

Гоце няма тъмно минало - цялото му битие е тъмно - минало, настояще, бъдеще

"Ако гладна мечка те измъкне от челюстите на вълк, нямаш причина да си и благодарен" - 3 март 1878.

Колкото по сложна е една система/структура, толкова по - малко значение имат отделните и елементи - тежестта се измества от елементите към връзките между тях. Затова сложните системи оцеляват, ако изгубят произволен елемент - мозъкът си е пример

Съвършеното разбиране е в съвършения диалог или съвършеното мълчание.

„I hate it when Brad Pitt calls me when i"m in bed with Johnny Depp” - said Keanu Reeves.

Възродителният процес не е извършен от Българския народ върху Турския народ, защото Българските турци са част от Българския народ. Той бе извършен от управляващите национални предатели върху част от Българския народ

Народопсихологията е народомитология.

Хора без дух не бива да защитават националния ни флаг!

Фейсбук не може да бъде нито лош, нито добър. Само хората могат да бъдат лоши или добри.

Ако е имало през Средновековието та чак до 1944 народ, който да НЕ Е с робска психика, това е Българският. Освободили сме се сами от 5 робства и сме световен рекордьор по брой и сила на вдигнати възстания през периодите на робства.

Авторите никога не са били силни в прецизното формулиране на целите на творбите си, защото ако можеха да го правят, нямаше да им се налага да пишат изкуство.

Не е лесно да си красив, нито е красиво да си лесен

Започнеш ли веднъж своето бягство от борбата, цял живот ще бягаш и никъде няма да намериш своя дом. Все някога ще трябва да се бориш за убежденията си, защо не още тук и сега?

Има два типа хора - посредствени и непосредствени



Тагове:   нормално,


Гласувай:
9



1. razkazvachka - Кой масажира масажистите?
05.04.2010 22:59
1. Лема: масажистите кой масажира? не е еквивалентно на горното във всички случаи.
2. Ентимема:масажистите нямат нужда от масаж.
3. Аксиома: масажистите масажират от нужда.
цитирай
2. aqualia - Това съмо ми подсказва, че българският език е по-древен и по-съвременен от другит е два! :)))
14.04.2010 10:56
"Замисляли сте се, че в съвременния английски и в латински език, думата за човек и мъж е една и съща, докато в Българския език "човек" и "хора" са неутрални думи?"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3234310
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031