Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2023 23:21 - Докато ние си вардим МОЧА ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 946 Коментари: 21 Гласове:
2

Последна промяна: 17.08.2023 23:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                         * * * * * 
             ФОРД, ТУРЦИЯ И РУМЪНИЯ СИ ИГРАЯТ НА ПРЕСКОЧИ КОБИЛА ПРЕЗ НАС

                 
НА "ДРУГАРЯ СИ" ДЕТО И НЕГО ВЕНЦЕСЛАВИМ, И НЕГО НЕ МУ ПУКА,

                                ПО - МУ ВАЖНО, ЧЕ МУ КУПУВАМЕ НАИ-БОКЛУЦИТЕ

                                             Cлeд инвecтиция oт 490 млн. eвpo:

        Typcĸaтa Fоrd Оtоѕаn зaпoчвa пpoизвoдcтвoтo нa вaнoвe Соurіеr в Kpaйoвa


Aвтop: mоnеу.bg 14.08.2023 18:30:25Aвтoмoбили

   Тexнoлoгичният лидep нa тypcĸaтa aвтoмoбилнa индycтpия Fоrd Оtоѕаn oбяви, чe пpoизвoдcтвoтo нa вaн Соurіеr пpeдcтoи дa cтapтиpa тoзи мeceц във фaбpиĸaтa нa ĸoмпaниятa в Kpaйoвa, Южнa Pyмъния.
Oчaĸвa ce, пъpвитe бpoйĸи Соurіеr, пpoизвeдeни в Pyмъния дa бъдaт дocтaвeни дo ĸpaя нa гoдинaтa, пишe Rоmаnіа-Іnѕіdеr.
Πo-paнo тaзи гoдинa cтaнa яcнo, чe в нoвия зaвoд зa пpeвoзни cpeдcтвa и двигaтeли в Kpaйoвa щe бъдaт cъздaдeни 1300 нoви paбoтни мecтa.
Hoвитe paбoтни мecтa ca нeoбxoдими зa пoдпoмaгaнe нa бъдeщoтo paзвитиe нa пpoизвoдcтвoтo нa Fоrd Оtоѕаn в pyмънcĸия гpaд. Πpoизвoдcтвeният ĸaпaцитeт щe ce yвeличи oт 250 000 aвтoмoбилa гoдишнo дo 272 000 aвтoмoбилa гoдишнo.
Фaбpиĸaтa нa Fоrd Оtоѕаn Сrаіоvа щe пpoизвeждa нoвoтo пoĸoлeниe Соurіеr (във вapиaнти Тrаnѕіt и Тоurnео), ĸoитo щe влязaт в пpoизвoдcтвo пpeз 2023 г., вcяĸa c нaпълнo eлeĸтpичecĸa вepcия пpeз 2024 г. Cъщo тaĸa мoдeлът Рumа, нaй-пpoдaвaният лeĸ aвтoмoбил нa Fоrd в Eвpoпa, щe ce възпoлзвa oт нaпълнo eлeĸтpичecĸa вepcия пpeз 2024 г., ĸoятo щe ce пpoизвeждa във фaбpиĸaтa в Pyмъния.

Fоrd Оtоѕаn oбeщaвa инвecтиции oт €490 милиoнa в Pyмъния
Koмпaниятa зaвъpши пpидoбивaнeтo нa зaвoдa нa Fоrd в ceвepнaтa ни cъceдĸa
Зa дa пoдĸpeпи пycĸaнeтo нa cлeдвaщoтo пoĸoлeниe нa мoдeлa Соurіеr и инжeнepнитe пpoцecи нa тoзи мoдeл, Fоrd Оtоѕаn oбяви минaлaтa гoдинa инвecтиция oт 490 милиoнa eвpo във фaбpиĸaтa в Kpaйoвa, ĸoятo щe бъдe peaлизиpaнa мeждy 2022 и 2024 г.
Πpeз юли 2022 г. Fоrd oфициaлнo пpexвъpли coбcтвeнocттa нa pyмънcĸия cи зaвoд в Kpaйoвa нa Fоrd Оtоѕаn, зa дa ycĸopи тpaнcфopмaциятa ĸъм изцялo eлeĸтpичecĸo бъдeщe в Eвpoпa. 
Ocнoвaнa пpeз 1959 г., Fоrd Оtоѕаn (Fоrd Оtоmоtіv Ѕаnауі А.Ş.) e пyбличнo тъpгyвaнa ĸoмпaния (пyбличнo дpyжecтвo), в ĸoятo Fоrd Моtоr Соmраnу и "Koч Xoлдинг" пpитeжaвaт paвни дялoвe. Koмпaниятa e втopaтa пo гoлeминa индycтpиaлнa opгaнизaция в Typция, нaй-цeннaтa aвтoмoбилнa ĸoмпaния, лиcтвaнa нa Иcтaнбyлcĸaтa фoндoвa бopca (Воrѕа İѕtаnbul). Fоrd Оtоѕаn paбoти в 4 ocнoвни цeнтъpa, ĸaĸтo cлeдвa: фaбpиĸитe в Koджaeли и Ecĸишexиp (Typция), фaбpиĸaтa в Kpaйoвa (Pyмъния) и Цeнтъpът зa изcлeдвaнe и дизaйн в Иcтaнбyл (Typция) и имa нaд 20 000 cлyжитeли. Fоrd Оtоѕаn e нaй-гoлeмият пpoизвoдитeл нa тъpгoвcĸи пpeвoзни cpeдcтвa зa Fоrd в Eвpoпa, cпocoбeн дa пpoeĸтиpa, paзpaбoтвa и тecтвa цялocтнo пpeвoзнo cpeдcтвo, вĸлючитeлнo нeгoвия двигaтeл, oт нyлaтa дo ĸpaeн пpoдyĸт, пишe Autоmоtіvе-Tоdау.
  Изтoчниĸ: Fоrd Оtоѕаn

                               ОКРЪГЪТ НА КРАЙОВА ЕДНА РЕКА ВОДА ГО ДЕЛИ

                                       ОТ "СЕВЕРОЗАПАДНАЛА" БЪЛГАРИЯ НО,

                                      ТАМ ЕДВА ЛИ НЯКОГА СЕ Е ЧУВАЛ ЛАФА;

                 "НАШТЕ ХОРА МОМЧЕ, НАЙ - ОБИЧАТ ДА РАБОТЯТ "АКТИВНИ БОРЦИ"

                                                                           * * *  



Гласувай:
2



1. getmans1 - И още нещо, ...
17.08.2023 23:36
... Нали помните как РеZидента Радев в най- неудобният момент осветли сделката на WV ... само и защото Р. Плевнелиев работил по нея.

Спомням си едно интервю с Клаус Йоханис където казва /цитирам по смисъл/ ... "Не зпочнахме мирно като вас, дори шокирахме света но всички партии имахме ЕДНА ПОСОКА която следвхме с различна скорост и успех но, която никога не променихме"

Както вървят нещата скоро май и там ще си имаме гастарбайтери ...
цитирай
2. vencivaleri1951 - това е ирония
18.08.2023 00:38
Ах този Радев, да вземе да развали сделката на Плевнелиев, договорена вероятно на някой паркинг, където президентът Плевнелиев е обяснил предимствата инвестицията да е в българия

-90млнен вътрешен пазар, а не 6млн
-Силни икономически отношения, работеща митническа тарифа със страни като Русия и Иран, а не рестриктивна каквато е в Турция
-Квалифицирана работна ръка с традиции в професионалните училища и особено техникумите , а не предимно гимназиално образование, както е в Турция.
-И в края на краищата в България, а не в Турция имат опит и с производството/сглобяването/ но други марки коли, дори самолети.
а това е сарказъм със сардоничен привкус
-Гетьо и ти имаш не малко вина за този отказ Да бе мръднал малко от доматето и казана и да бе показал четвъртвековното "фъци" и да видиш как сантиментът в германците щеше да проработи. Може и много вероятно в делегацията на швабите да има хора, които нямат памет за твоето возило, а ти си го кътал, лъскал и в нужен момент показал Щял си да стоплиш душата на немския търговец с верността си. Купуваш кола и я караш 25 години и отгоре. Няма как да не застанат мирно и да ти кажат едно "хайл"
Впрочем Радев и друга мърсотия е направил Фолксфаген взели, че макар и под друг бранд се върнали в Русия Питали Радев докато служебните му правителства управлявали, дали ще приеме Фолксваген да инвестира у нас-а той да вземе да каже, че не иска да си развали отношенията с путин-последният му бл казал, че не иска никакви германски инвестиции в България-ни на фолксфаген, ни на БМВ, ни на Мерцедес-завиждал ни Путин-и на него нищо човешко не му е чуждо. Радев попитал, къде му е неговия интерес, а Путин му обещал да си направят оргия с размяна на партньора, щото Десито на Радев му допадало на ръста Радев като мъжкар не се стъписал-миньонче, миньонче /ама какво/-ще се жертвам

ПП Какви гастарбайтери-те чистачи и хамали си имат
С каквото си разполагал като квалифициран персонал отдавна е заминало Работих на една фирма, която търсеше стругар, фрезист-петарка заплата дават хората и няма. Преди месец при други. Шефа на механизацията правеше интервю за фадромист-багерист Пред прозолеца ми ги Тестваше Едното момче току що завършило и сдало изпит, другите двама работили , ама по пътното Те и нагли, първо парите не им стигаха и го казаха преди да започне разговора ми каза шефът на механизацията Като машинисти пресечени нули и тримата Остави хлапето да го доучва и щото скромно му се видяло Ти не си ли наясно, че квалифициран работник в България е на цената на златото И това го направиха твоите-закриха на 90% професионалното обучение и най вече техникумите, които даваха почти готови специалисти Сега основно гимназии с най различни паралелки по езици и излизащи без никаква професия, а и функционално неграмотни. Преди в гимназията учеха на някакъв занаят-аз шофьор там станах После в казармата качих и категория заради станциите.
Не че съм ползвал, но ако ми се наложеше можех и шофьор да работя Да не говорим, каква професионална подготовка даваха строителните войски Не си наясно с пазара на труда
цитирай
3. vmir - Голяма работа е да работиш активен борец. https://www.youtube.com/watch?v=9hdV49-EiKU
18.08.2023 03:18
При еднопартийната система си борец за многапартийната, защото не си знаел колко е льоша, а при многапартийната си борец за еднопартийна, защото знаеш колко е хубава. И как да не е хубава, след като сам путлер й е гарант и ще направи всичко за да унищожи льошите хора, които не разбират колко е добър?

p.s. 13-та минута от филмчето горе - какво путлер казва на приятеля си Пугачов. Мечтата на ботът.

цитирай
4. getmans1 - ЛЪЖЕЦ !!! /не заради неуместната ти ирония, нея я прескачам макар, че и там лъжа /
18.08.2023 08:36
... ЛЪЖЕШ И ТО ЯКО в послеписа ...

- До 70-та година в България не остава ни едно ПТУ / две годишни професионални училища / - ПРЕЗ тях години ГИМНАЗИИТЕ СА НЕПРЕСТИЖНИ - с малки изключения
- В края на 60-те се дава старт на СПТУ-та с тридодишен срок на обучеахие и средно образование
- след 80-та година за да се повдигне авторитета на ГИМНАЗИИТЕ ... и за да се привличане на учащи организират и обучение за ШОФЬОРИ - с кат. първо В а после и С
- До 89-та година В БЪЛГАРИЯ НЕ ОСТАНА НИ ЕДИН ТЕХНИКУМ ... Професионалните Гимназии по ................. които ги замениха с променена методика ОКОНЧАТЕЛНО СЪСИПА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ

От техникумите се излизаше с квалификация - СРЕДЕН ТЕХНИК по ........ + РАЗРЯД по ......... според успеха

В същото време в Германия нашенският "средн техник" е "инженер" / което е различно от "диплом-енженер" за което е необходимо висшо образование/

... ВИЕ НЕУВАЖАЕМИ, ИЗБРАХТЕ ЧЕЛНИЯТ СЪВЕТСКИ МОДЕЛ ТАКА, ЧЕ НЕ СЕРИ В ЧУЖДИТЕ ГАЩИ !

... Пък и да не забпавяме по кое време се роди поговорката "Учи мама, са да не работиш!"


[quote=vencivaleri1951]...

ПП Какви гастарбайтери-те чистачи и хамали си имат
С каквото си разполагал като квалифициран персонал отдавна е заминало Работих на една фирма, която търсеше стругар, фрезист-петарка заплата дават хората и няма. Преди месец при други. Шефа на механизацията правеше интервю за фадромист-багерист Пред прозолеца ми ги Тестваше Едното момче току що завършило и сдало изпит, другите двама работили , ама по пътното Те и нагли, първо парите не им стигаха и го казаха преди да започне разговора ми каза шефът на механизацията Като машинисти пресечени нули и тримата Остави хлапето да го доучва и щото скромно му се видяло Ти не си ли наясно, че квалифициран работник в България е на цената на златото И това го направиха твоите-закриха на 90% професионалното обучение и най вече техникумите, които даваха почти готови специалисти Сега основно гимназии с най различни паралелки по езици и излизащи без никаква професия, а и функционално неграмотни. Преди в гимназията учеха на някакъв занаят-аз шофьор там станах После в казармата качих и категория заради станциите.
Не че съм ползвал, но ако ми се наложеше можех и шофьор да работя Да не говорим, каква професионална подготовка даваха строителните войски Не си наясно с пазара на труда
цитира
цитирай
5. getmans1 - Че как, ...
18.08.2023 09:09
...Путин е пич, не помниш ли онова "... дали на някакви курви по 10 долара да викат" за жените на загиналите в "Курск"

vmir написа:
При еднопартийната система си борец за многапартийната, защото не си знаел колко е льоша, а при многапартийната си борец за еднопартийна, защото знаеш колко е хубава. И как да не е хубава, след като сам путлер й е гарант и ще направи всичко за да унищожи льошите хора, които не разбират колко е добър?

p.s. 13-та минута от филмчето горе - какво путлер казва на приятеля си Пугачов. Мечтата на ботът.


цитирай
6. vencivaleri1951 - Бъркаш тотално нещата , нямам време дя споря.
18.08.2023 10:46
Промените през 70те бяха за уеднаквяване на програмите , защото възпитаниците на някои техникуми не можеха без приравнителен да кандидатстват във ВУЗ Профилизацията обаче остана
Техникумите ние буквално продадохме , за да може да се усвоят не малко милиони от Световната банка и предпресъединителните фондове
ето ти материал за размисъл:

Техникумите у нас ще бъдат закрити. Професионалните гимназии са отживелица. Те подготвят тесни специалисти, за които няма достатъчно работни места. На практика тези средни училища бълват безработни. Това стана ясно на семинар за реформата в средното образование вчера.

Закриване на професионалното обучение или въвеждане на специализирано обучение само в 11 и 12 клас след задължителен 10-и, препоръча на форума Ернесто Куадра от Световната банка. Отлагането на специализациите е световна тенденция, каза той. И обясни, че най-добри резултати и най-гъвкави специалисти се създават при най-малко разлики между програмите в училищата. Бях в училище за асансьорни техници и се чудя как тези деца ще намерят работа.

Ако учеха механика, щяха да могат да ремонтират всичко и да са много по-ценни, каза Куадра. И обобщи: Вашият модел на профилиране още на 11-12 години е безкрайно остарял. Няма по-добро средно образование от сливането на общото и професионалното, съгласи се Снежана Гроздилова от НДСВ. Задължителен общообразователен 10-и клас и профилирано обучение чак след него предвижда просветната стратегия на НДСВ. Това означава отпадане на техникумите, потвърдиха експертите на министър Игор Дамянов.

Ако България изпълни тези препоръки на Световната банка, ще получи заема PAL 3 и в бюджета ни ще влязат 150 млн. евро за подобряване на социалните услуги. В противен случай парите са под въпрос. Банката се интересува от резултатите, които постигаме, а те уви стават все по-лоши, каза Гроздилова. Тя смята, че стратегията на НДСВ отговаря на препоръките на Куадра.

И ще кажа още нещо. Старал съм се винаги да бъда прагматик-от лимона не да се мръщя , а да направя лимонада Работили сме със съпругата, дъщерята и още едно семейство по тема за промяна статута на професионалното обучение. Съпругата ми беше твърдо против отначало, но аз и казах да не ме търси за хотелчето с брат и -а тогава бяха пред летален изход Казах и че с нея , или без нея тези пари никой няма да остави да пропаднат и че е по добре да помогне на брат си, ако смята , че е обезпечена. И тя се хвана да работи-Професионалното образование си отиваше и без нея.
А за СССР да има да вземаш там бе десеткласка, след която , ако не влезеш в университет, задължително получаваш професионална ориентация. И още е така.
Там се заавършва 10ти клас на 16 и след това в зависимост от възможности и желания-учиш 2, 3 или 4 години-последното в средните военни училища . В момента за кучетата се грижи дама, която след 10ти клас завършва 3 годишен ПУЦ за зоотехник Жени се за българин и в нас вече завършва ветеринарния в Стара Загора Тоест завършват всички задължително средно 10ти клас, но после пак задълшително получават професионално обучение-всички без изключение
две години за работническа специалност и съответен разряд Три годишни , получаваш специалност също и военните При тях е хубавото на системата, че с 10класката/а и след три и четрикласката ако успехът ти е по добър/ можеш да продължиш следването си, за разлика от нашите ПУЦове.
Иронията ми била неуместна? Къде бе Гетьо турция е регионална а се стреми да е и световна сила Гони стоте милиона , при това младо население Има практика не малка в автомобилостроенето, както и други производства, от там без никакви рестрикции може да се прави износ за Иран и Русия-това е още 250 млн пазар. Една причина да ни изберат нас Погледни колко нови коли купува годишно българина-кога ще си избият инвестициите. Радев спрял инвестицията, която уговорил Плевнелиев Радев и Плавнелиев не могат да укротят жените си, ще диктуват на Фолксваген

quote=getmans1]... ЛЪЖЕШ И ТО ЯКО в послеписа ...

- До 70-та година в България не остава ни едно ПТУ / две годишни професионални училища / - ПРЕЗ тях години ГИМНАЗИИТЕ СА НЕПРЕСТИЖНИ - с малки изключения
- В края на 60-те се дава старт на СПТУ-та с тридодишен срок на обучеахие и средно образование
- след 80-та година за да се повдигне авторитета на ГИМНАЗИИТЕ ... и за да се привличане на учащи организират и обучение за ШОФЬОРИ - с кат. първо В а после и С
- До 89-та година В БЪЛГАРИЯ НЕ ОСТАНА НИ ЕДИН ТЕХНИКУМ ... Професионалните Гимназии по ................. които ги замениха с променена методика ОКОНЧАТЕЛНО СЪСИПА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ

От техникумите се излизаше с квалификация - СРЕДЕН ТЕХНИК по ........ + РАЗРЯД по ......... според успеха

В същото време в Германия нашенският "средн техник" е "инженер" / което е различно от "диплом-енженер" за което е необходимо висшо образование/

... ВИЕ НЕУВАЖАЕМИ, ИЗБРАХТЕ ЧЕЛНИЯТ СЪВЕТСКИ МОДЕЛ ТАКА, ЧЕ НЕ СЕРИ В ЧУЖДИТЕ ГАЩИ !

... Пък и да не забпавяме по кое време се роди поговорката "Учи мама, са да не работиш!"


[quote=vencivaleri1951]...

ПП Какви гастарбайтери-те чистачи и хамали си имат
С каквото си разполагал като квалифициран персонал отдавна е заминало Работих на една фирма, която търсеше стругар, фрезист-петарка заплата дават хората и няма. Преди месец при други. Шефа на механизацията правеше интервю за фадромист-багерист Пред прозолеца ми ги Тестваше Едното момче току що завършило и сдало изпит, другите двама работили , ама по пътното Те и нагли, първо парите не им стигаха и го казаха преди да започне разговора ми каза шефът на механизацията Като машинисти пресечени нули и тримата Остави хлапето да го доучва и щото скромно му се видяло Ти не си ли наясно, че квалифициран работник в България е на цената на златото И това го направиха твоите-закриха на 90% професионалното обучение и най вече техникумите, които даваха почти готови специалисти Сега основно гимназии с най различни паралелки по езици и из
цитирай
7. planinitenabulgaria - Чака се нещо важно - срещата на Путин с Ердоган.
18.08.2023 11:53
Заплахата от катер на Русия срущу турския търговски кораб, ще преминават ли руски коръли със зърно през Босфора, като проливът да е руски, предстои да видим.
Извън коментара:
Чувал съм, че ако на един мъж му е много голЕм, и кометариите, които пише са му много големи. И второто нещо, такъв мъж има голЕмо самочувствие е не може да разбере, че умственото му ниво е като това на приматите, слезли от дърветата в търсене на различен поминък. Каквото е на нещастниците в една страна на североизток от нас...
цитирай
8. vencivaleri1951 - Така е, размерът има значение-останалото е психологическа подгрепа за тези на които жените и приятелките търсят тайнико други размери
18.08.2023 13:05
Не само приматите , а всичко що диша , върви след храната. Само, че има едни примати , които се грижат за прайда си, а има други с къси/не само коментари/ , чиито прайдове са се пръснали къде ли не да търсят прехрана. И не искам късопишковците , които са лашнали децата си ебанджийски хляб да ядат, акъл да ми дават-колкото имам , толкова Крокодилът има мозък колкото орех, но сам си е сайбия в района си.
Свинята казват че е органно близко до човека, но тя и малките и служат за мезета и скара....

planinitenabulgaria написа:
Заплахата от катер на Русия срущу турския търговски кораб, ще преминават ли руски коръли със зърно през Босфора, като проливът да е руски, предстои да видим.
Извън коментара:
Чувал съм, че ако на един мъж му е много голЕм, и кометариите, които пише са му много големи. И второто нещо, такъв мъж има голЕмо самочувствие е не може да разбере, че умственото му ниво е като това на приматите, слезли от дърветата в търсене на различен поминък. Каквото е на нещастниците в една страна на североизток от нас...

цитирай
9. blagovesteliseev - Психодесни са направили лагер пред СериГо
18.08.2023 13:06
Сери Го и името на паметника на Рейгън. Някой искал първо да се махне СериГо. Какво мислиш. Не трябва ли сери го и паметника на убийците - американски летци да се махнат?
За повече: www.slovosvetlina
цитирай
10. dobrodan - Пасивните борци :) срещу фашизъма и капитализъма
18.08.2023 13:17
направиха още по-добри кариери от активните :). Я море другарят Лилов, другарят генерал Гоцев, другарят Драгойчев, и колко още такива пасивни борци има...
цитирай
11. getmans1 - ДО ком, 6. vencivaleri1951 - ПРАВ СИ, НЯКОЙ ТОТАЛНО БЪРКА НЕЩАТА ...
18.08.2023 13:22
... Това което си прочел в Гугъл не променя нищо ... За хората над 50 г и сега РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ си е, ВИМЕСС ... мога още примери да дам за всички техникуми в Русе
... Това което пиша не е от НЕТ-а а, лично преживяно, след 89-та година 8 години поредни съм бил на родителски срещи в такъв "ТЕХНИКУМ" - Средна Професионална Гимназия по ........... + още 4 в друга такава.

... СЛЕД 70-та ПРИРАВХИТЕЛНИ НЕ СА СЕ ПОЛАГАЛИ - ЛИЧЕН ОПИТ.

... ТИ ПО-ДОБРЕ ОБЯСНИ ... В КОЯ ГИМНАЗИЯ ПОЛУЧИ ШОФЬОРСКА КВАЛИФИКАЦИЯ КАТЕГОРИЯ "С" И ЗАРАДИ КАКВА СТАНЦИЯ СЕ НАЛОЖИ В КАЗАРМАТА ДА ПОВИШАВАШ КАТЕГОРИЯ ... ей, тук не ске бабите пред кооперацията


vencivaleri1951 написа:
Промените през 70те бяха за уеднаквяване на програмите , защото възпитаниците на някои техникуми не можеха без приравнителен да кандидатстват във ВУЗ Профилизацията обаче остана
Техникумите ние буквално продадохме , за да може да се усвоят не малко милиони от Световната банка и предпресъединителните фондове
ето ти материал за размисъл:

Техникумите у нас ще бъдат закрити. Професионалните гимназии са отживелица. Те подготвят тесни специалисти, за които няма достатъчно работни места. На практика тези средни училища бълват безработни. Това стана ясно на семинар за реформата в средното образование вчера.

Закриване на професионалното обучение или въвеждане на специализирано обучение само в 11 и 12 клас след задължителен 10-и, препоръча на форума Ернесто Куадра от Световната банка.

цитирай
12. getmans1 - А, къде се намира този паметник?
18.08.2023 13:24
... Защото и ти тук изсираш нещо голямо като паметник

blagovesteliseev написа:
Сери Го и името на паметника на Рейгън. Някой искал първо да се махне СериГо. Какво мислиш. Не трябва ли сери го и паметника на убийците - американски летци да се махнат?
За повече: wwwina

цитирай
13. getmans1 - :):):) ти пък, намери кого да цитираш ....
18.08.2023 13:37
... Сега ще предизвикаш една логорея мани, мани..

dobrodan написа:
Пасивните борци :) срещу фашизъма и капитализъма
направиха още по-добри кариери от активните :). Я море другарят Лилов, другарят генерал Гоцев, другарят Драгойчев, и колко още такива пасивни борци има...

цитирай
14. vencivaleri1951 - ти си бил голям боклук
18.08.2023 19:47
какво си се хванал за един великолепен хирург, какъвто бе професор Драгойчев
Клко човека е измъкнал от онзи свят, каква модерна за времето си кардиохирургия направи и по 24 часа бе в нея-Трета градска какво като е син на Драгойчева
Сигурен съм, ако имаш дасие в твоето няма да пише, че си антисъветски настроен, а в неговото пише Разбира се това не е вярно-критиките които си е позволявал , или вицовете , някой първосигнален като теб ги е приел за антисъветизъм
Ще завърша със следното Херберт фон Караян не връща нито един орден , нито едно отличие дадени му от фюрера-смятал го е за велик човек.
В някакъв клуб един човек му изкрещява, че не бива да е на диритентския пулт, на което Караян се усмихва и му подава палката която е носел Казал му-от утре те назначавам ти да водиш оркестъра ми
И веднага правя асоциация-проф Драгойчев приживе да ти подаде скалпел и да ти каже, че от утре ти ще оперираш


dobrodan написа:
направиха още по-добри кариери от активните :). Я море другарят Лилов, другарят генерал Гоцев, другарят Драгойчев, и колко още такива пасивни борци има...

цитирай
15. vencivaleri1951 - Гетьо, аз споделям лични неща, но не правя тотални изводи от тях
18.08.2023 19:50
Не забравяй че съм син и съпруг на даскалици, които винаги са преживявали промените в образованието
Аз още съм оглавявал икономически направления-ТРЗ към мен, от там бит и работна ръка , или днешното човешки ресурси. В Аграстрой имаше в няколко от поделенията ни ПУЦове, след това в НУЦи работех-школа за следдипломна квалификация. Накрая с държавната работа приключих в Планов комитет-департамент/нека бъда модерен/ Труд Ти идиот ли мислиш, че имаш пред себе си С неговия техникум нещо станало Ами мойта 2ра гимназия стана техникум по електротетехника, след това пък той шивашки такъв-да писна ли , че ликвидирали гимназиите , след като моята и тази на любимия ти Канов, а и на фотото ти което се запиля в Страндажа, бягайки от дългове...я закрили.
Едно от задълженията на трудоваците в министерството бе да планират нуждите от трудов ресурс за следващи периоди Не ми е било пряко задължение но съм подписвал и утвръждавал такива заявки Тоест колко стругари и от къде, колко строителни , електро и ВИК техници и от къде Такива за химическата промишреност, зоотехници, санитари инженери и т нВероятно съм подписвал и за сондьори
гетьо ние изпращахме десетки хиляди хора зад граница, които строяха заводи, пътища, болници , цели квартали И понеже днес се говори за ПСА , аз ще припомня мавзолея Пак пушилка, пак натегане на Запад и се случи това което се случи Колко години минаха и дренажа не могат да направят и паветата на Дундуков "плуваха" Ни можаха да ги направят и асфалт лиснаха-и той проби Няма кой да направи дренаж в София. Няма кай да прокара тръба с помпа от търговище до Омуртаг Защо си се зарил с жените в градината , а не си работиш по специалността-хубави пари ще изкарваш Знаеш обаче , че няма с кого и не искаш да си правиш нерви
Да, извадил съм част от статия от вестник и това бе най бълзия начин според мен да разбереш къде бъркашу но уви...Прави бяха-не са турци, а потурци


getmans1 написа:
... Това което си прочел в Гугъл не променя нищо ... За хората над 50 г и сега РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ си е, ВИМЕСС ... мога още примери да дам за всички техникуми в Русе
... Това което пиша не е от НЕТ-а а, лично преживяно, след 89-та година 8 години поредни съм бил на родителски срещи в такъв "ТЕХНИКУМ" - Средна Професионална Гимназия по ........... + още 4 в друга такава.

... СЛЕД 70-та ПРИРАВХИТЕЛНИ НЕ СА СЕ ПОЛАГАЛИ - ЛИЧЕН ОПИТ.

... ТИ ПО-ДОБРЕ ОБЯСНИ ... В КОЯ ГИМНАЗИЯ ПОЛУЧИ ШОФЬОРСКА КВАЛИФИКАЦИЯ КАТЕГОРИЯ "С" И ЗАРАДИ КАКВА СТАНЦИЯ СЕ НАЛОЖИ В КАЗАРМАТА ДА ПОВИШАВАШ КАТЕГОРИЯ ... ей, тук не ске бабите пред кооперацията


vencivaleri1951 написа:
Промените през 70те бяха за уеднаквяване на програмите , защото възпитаниците на някои техникуми не можеха без приравнителен да кандидатстват във ВУЗ Профилизацията обаче остана
Техникумите ние буквално продадохме , за да може да се усвоят не малко милиони от Световната банка и предпресъединителните фондове
ето ти материал за размисъл:

Техникумите у нас ще бъдат закрити. Професионалните гимназии са отживелица. Те подготвят тесни специалисти, за които няма достатъчно работни места. На практика тези средни училища бълват безработни. Това стана ясно на семинар за реформата в средното образование вчера.

Закриване на професионалното обучение или въвеждане на специализирано обучение само в 11 и 12 клас след задължителен 10-и, препоръча на форума Ернесто Куадра от Световната банка.


цитирай
16. dobrodan - Венци, ти си просто наивник, на твоята възраст това е сериозен порок.
18.08.2023 20:34
"Чавдар Драгойчев пазеше много спомени от активния си живот, някои от които разказваше на всеослушание. Професорът втрещи всички, когато си спомни как успял да оперира тения с лъжица. „Наложи се да оперирам една жена от тения на сърцето. С обикновена супена лъжица изгребах кистата от сърцето. Все ме беше страх, че ще хлътна навътре, ще направя пробив и всичко ще плъзне из организма”, признаваше за необичайната интервенция синът на Цола Драгойчева.

След като приключил манипулацията, залял сърцето с етер. Сам призна, че това е било диващина от медицинска гледна точка, но рискувал и успял. Така Драгойчев спасил живота на пациентката си, а тя била толкова щастлива, че се чудела как да му се отблагодари. „Случват се и такива неща”, заключаваше гениалният хирург."

Ако потърсиш повече информация, ще видиш с учудване, че Чирков го е учил да оперира сърца.

Това не променя факта, че е бил гей, нито пък, че е син на майка си и без нея щеше да види лекарска кариера на мукинден, ако ме разбираш.
Досиета ИМАХМЕ ВСИЧКИ, КЛЕТИ ВЕНЦИ. ВСИЧКИ, ДО ЕДИН. СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ КЛАСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ БЯХА ДЛЪЖНИ ДА СЪСТАВЯТ ТАКИВА ДОСИЕТА.
ЧЕЛ СЪМ МОЕТО И ЗНАМ КАКВО ПИША. ПОЛИТИЧЕСКИ НЕНАДЕЖДЕН, 1986 Г.
И така си станал за резил, спри да изпростяваш.
цитирай
17. vencivaleri1951 - Знаех, че ще стигнеш да Чирков
18.08.2023 21:05
как го е учил, като ива у нас след като Трета градска е построена преди идването на Чирков Сигурно е взел нещо от него, както и Чирков от Драгойчев И двамата оперираха пред студенти често-тоест публични Разбира се че има всичко в живота. Аз на терена съм виждал как лекаря вкара в трахеята в гърлото тръбичка от химикалка или нещо подобно Също дивотия, но спаси момчето
Чирков е доста по млади работил в различни условия от Драгойчев, вероятно професор Начев/ученик на Чирков, прави по успешни операции и от двамата- В случая аз не съпоставям, не сравнявам Питам само, какво и на кого е направил нещо кофти Драгойчев
Никога пост не е заемал, нито той, нито майка му, кой знае какви имоти не са имали, винаги е бил дружелюбен и готов да се отзове Бил Гей-Елтън Джон, Фред Меркюри също-да не ги ли слушаме.
Първичните хора , лошите първични хора винаги търсят та оплюят някого и смятат , че с това стават по извисени, а е обратното. Същото можем да чуем за Гяуров-съпоставят, сравняват го с Борис Христов и смешно и жалко е, че с това нанасят убийствен едар по репутацията му. гяуров бил комунист, а коменистите не пуснали братът на Христов да се лекува в Италия/което е безобразие/ Извод-едва ли не гяуров убива братът на Христов и е пълен некадърник
Сега ти по същия начин говориш за Чирков и Драгойчев Ако става на въпрос Живков е помагал /финансово/ на Чирков и никога на Драгойчев Виж дкато жена му беше жива, Драгойчев разполагаше с по добра възможност за техника и консумативи Не защото Живков е лош, а той просто не можеше да го търпи заради сексуалната му ориентираност
Казваш, че съм наивен Добре -убеди ме Аз познавах Драгойчев и не знам на някой да е направил лошо Убеди ме в обратното Поне един случай разкажи

dobrodan написа:
"Чавдар Драгойчев пазеше много спомени от активния си живот, някои от които разказваше на всеослушание. Професорът втрещи всички, когато си спомни как успял да оперира тения с лъжица. „Наложи се да оперирам една жена от тения на сърцето. С обикновена супена лъжица изгребах кистата от сърцето. Все ме беше страх, че ще хлътна навътре, ще направя пробив и всичко ще плъзне из организма”, признаваше за необичайната интервенция синът на Цола Драгойчева.

След като приключил манипулацията, залял сърцето с етер. Сам призна, че това е било диващина от медицинска гледна точка, но рискувал и успял. Така Драгойчев спасил живота на пациентката си, а тя била толкова щастлива, че се чудела как да му се отблагодари. „Случват се и такива неща”, заключаваше гениалният хирург."

Ако потърсиш повече информация, ще видиш с учудване, че Чирков го е учил да оперира сърца.

Това не променя факта, че е бил гей, нито пък, че е син на майка си и без нея щеше да види лекарска кариера на мукинден, ако ме разбираш.
Досиета ИМАХМЕ ВСИЧКИ, КЛЕТИ ВЕНЦИ. ВСИЧКИ, ДО ЕДИН. СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ КЛАСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ БЯХА ДЛЪЖНИ ДА СЪСТАВЯТ ТАКИВА ДОСИЕТА.
ЧЕЛ СЪМ МОЕТО И ЗНАМ КАКВО ПИША. ПОЛИТИЧЕСКИ НЕНАДЕЖДЕН, 1986 Г.
И така си станал за резил, спри да изпростяваш.

цитирай
18. vmir - Как бот краде времето на нормалните хора:
19.08.2023 13:02
1. Като твърди нещо на база на незнание: "...не знам на някой да е направил лошо Убеди ме в обратното..."
2. А горното идва от липса на памет, която ботът прикрил с твърдение за злодеяние, което няма нищо общо с реалността.

Боте, докога ще губиш времето на хората заради собствената си деменция и глупостта да се бараш за знаещ??? Ти не познаваш елементарни правила на логиката и комуникацията, а заливаш опонентите си с тонове дементни фантасмагории, на които изглежда сам си вярваш, щом така пилееш и своето време.

Може ли дементен старец, който не помни две изречения които преди малко е прочел, да наводнява нета с глупави поучения търкаляни преди десетлетия? Явно може, тя деменцията поразява текущата реалност и възприемането й, затова ги замества с компилации между изтъркани клишета и текущи мераци.
цитирай
19. dobrodan - Венци, ти си труден за убеждаване :), ще ти покажа и защо :).
19.08.2023 16:25
„Kомунизъм и хомосексуализъм не се лекуват!“ Тази крилата фраза си повтаряли родните гейове, когато, след като ги арестували, органите на ДС ги пращали да работят в тухларните и насила ги тъпчели с мъжки хормони, за да ги откажат от вредните навици.

Още от своето зараждане марксисткото движение се застъпва за правата на хомосексуалистите. През ХIХ век Германската социалдемократическа партия решително ги поддържа. Всеобщият германски работнически съюз оглавяван от Фердинанд Ласал за първи път заявил своята позиция по въпроса, когато юристът Йохан Баптист фон Швайцер е даден под съд и лишен от права, защото се занимава със содомия.

Ласал не само защитил Швайцер, но и го приел в съюза. А по-късно, през 1863 г., след смъртта на Ласал самият Швайцер оглавил организацията и станал член на Райхстага от ГСДП.

Дълго преди да поемат властта, на свои конгреси руските болшевики също обсъждат „сексуалността и чувствеността“ и дори поръчали на Лев Троцки да разработи нова теория за отношенията между половете след революцията. А през 1904 г. Ленин пише, че „разкрепостяването на чувствителността на духа и отклоняването на неговата енергия от псевдосемейните ценности ще помогне за победата на социализма“.

Според съвременни исторически изследвания причината за тези реформи е много елементарна – не само вождът на пролетариата, а и някои от най-близките му съратници в болшевишката партия са били с обратни наклонности.

Според болногледача на Илич последните три думи на умиращия Ленин били: “Гилбо… Гилбо… Анри Гилбо.” След смъртта на приятеля си Гилбо напуска болшевишка Русия и се установява в Берлин.

Александър Орлов, бивш резидент на НКВД в Австрия, Франция и Италия, който през 1937 г. бяга на запад, си спомня как е узнал за особените отношения между Сталин и Паукер:

„През 1937 г., когато по-голямата част от ръководството на НКВД вече беше арестувано, случайно се срещнах в парижко кафене с Г., унгарец по националност, който беше агент на НКВД от задграничния отдел и стар приятел на Паукер. Предполагайки че неотдавна е пристигнал от Москва и надявайки се да науча последните новини около арестите там аз го попитах: „С Паукер всичко наред ли е?“ „Как можа да го кажеш?! – възкликна той дълбоко потресен от думите ми, сякаш съм казал нещо кощунствено. „Паукер означава за Сталин нещо много повече отколкото ти предполагаш, той за него е повече от приятел, и повече от брат. Знам го със сигурност.“- каза той с многозначително ударение на последната фраза.“

Въпреки това Паукер също изчезва по време на чистките през 1937 г.

Сталиновият модел на отношение към хомосексуализма се пренася у нас веднага след 9 септември 1944 г.

Стигаме на българска територия, Венци. Чети внимателно!

".......А за всеобщо отвращение, няколко от най-изявените в онези години като например Христинката и Кокошката започват да се събират в градинката пред Централна баня в София. Дълго време милиционерите обаче не ги закачат. Една от причините е, че дори в онези години на тотална липса на свобода на словото за никого не е тайна, че голяма част от тях по линия на хомосексуализма
са свързани и с хора от елита на БКП,
които, макар и добре прикрити се отдавали на забранените удоволствия.

Това да ти напомня нещо?

В книгата на музиканта Ицо Петрофф „Тайните на гей елита“ дори се твърди, че поразпусналите се след Априлския пленум столични хомосексуалисти организирали нещо като парад, чийто маршрут бил от Централна гара през центъра на София чак до Горна баня. Според донесенията на ДС през 1963 г. част от артистите от Музикалния театър водели прайда, като се опитвали да го завоалират като някаква културна проява. Участниците в него били облечени екстравагантно, някои от тях и като жени. Носели и кофа с вазелин."

А това не ти ли напомня едно друго нещо?

"..... срещу определени представители на културния елит в страната, обвинени като “меки китки” се провеждат четири групови съдебни процеса – през 1961, 1964, 1974 и през 1981 г. Всички те били “скрити процеси” за широката общественост, въпреки това обаче процесът от 1964 г., който е и най-големият и помпозен, макар и под сурдинка, придобива известност още тогава. Подсъдими са били не само интелектуалци и хора на изкуството, но и партийни и държавни ръководители, които са били готвени за високи постове."

"Въпреки че между тях имало известни хора, милицията ги задържала, защото в една вила в “Княжево” те играели „танца на пчеличката“ – завоалиран термин за последователното сядане в скута на различни партньори."

Венци, надявам се, че на този танц не си ходил :):):).

"За ужас на органите на ДС разследването по гей скандала стигнало до неочакван обрат. Оказало се, че в него е замесен не кой да е, а синът на Цола Драгойчева. Скандалът е голям, тъй като освен, че е любимо чедо на несменяемата членка на Политбюро на ЦК на БКП, д-р Чавдар Драгойчев е и известен кардиохирург." (Защо е толкова известен кардиохирургът, ще научим скоро).

Според някои Цола за всеки случай предварително звъннала по телефона и на Брежнев и затова бай Тошо бил принуден да я послуша. Така ефективни присъди отнесли само
най-нископоставените в социалната йерархия хомосексуалисти.

Но връзките на социалистическия гейелит продължават да действат и след промените. За нашенските „меки китки“ отдавна не е тайна, че Августин Пейчинов се сближава „служебно“ с Чавдар Драгойчев заради облагите. Лично Цола Драгойчева навремето „командирова“ в Америка Августин Пейчинов.

Същевременно урежда синът й Чавдар да оперира в САЩ видни членове на международната гей дружинка. Един от тях бил американски богаташ, собственик на фабрика за цигари.

През 1996 г. апартаментът на Чавдар Драгойчев стана собственост на завърналия се като милионер от САЩ Августин Пейчинов. Той купи имота, но остави сина на Цола да живее там. Така се заформила

прочутата „любовна квартира“ на тандема Пейчинов – Драгойчев,

където се разигравали най-шумните и многолюдни гей спектакли в новата история на България, а младите и хубавки „статисти“ се тълпели на стълбите в очакване да им дойде редът. Медикът хомосексуалист си отиде през юли 2000 г., покосен от рак на белите дробове. Приятелят му Пейчинов обаче дълго време след това беше спряган за един от кукловодите на задкулисието у нас. Според слуховете той е бил централна фигура в така наречения Клуб на блажените, кръстен по аналогия с Августин Блажени, за чиито членове се твърди, че дърпат конците на властта у нас.

В един продължителен период Чавдар Драгойчев и Александър Чирков са единствените опитни сърдечни хирурзи в България: „Той е амбициозна целенасочена личност, която се стреми към медицината от висок ранг. Добър хирург. Не от най-големите, но далеч над средните. В някои отношения като хирург той ме превъзхожда”, казва Драгойчев за конкурента си.

Името на майка ми и ми помагаше, и ми пречеше??????? - ай стига бе?!

https://www.kevorkkevorkian.com/bg/svidet-chavdar-dragoichev.html

При наличие на точно двама сърдечни хирурзи в България, от които Драгойчев е единият, можеш да му приписваш каквито си искаш чисто човешки и професионални положителни качества и аз няма да ги оспорвам.

Забележи, че не професията му, а сексуалните му наклонности са спомогнали да преживее последните си години като нормален човек...

Не съм сигурен, че разбра какво съм ти поднесъл като информация. Ако искаш, върни се към първите редове от коментара.
Ти си свикнал на лозунги.
цитирай
20. vmir - 19. dobrodan,
20.08.2023 09:16
Охо, като свържа фактологията от коментара Ви с някои разкази на ботът (как например бил част от възбудената тълпа пред Централна баня), започвам да загрявам защо му се привиждат рогоносци, памет на полови органи и ексхибиционизъм, който сам неудържимо демонстрира. И защо трябва да манифестира толкова много лични политики към жена си, сякаш да я умилостиви и тя да отпусне чехъла над главата му. И намирам едно логично обяснение, обаче ще се въздържа да го кажа, защото ми изглежда твърде очевидно...

p.s. Педерасти, Сър!!!
цитирай
21. blagovesteliseev - Така го наричат хората - Сери го. В София се намира. Разкажи за това как сереш
20.08.2023 21:50
getmans1 написа:
... Защото и ти тук изсираш нещо голямо като паметник

blagovesteliseev написа:
Сери Го и името на паметника на Рейгън. Някой искал първо да се махне СериГо. Какво мислиш. Не трябва ли сери го и паметника на убийците - американски летци да се махнат?
За повече: wwwina


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6191160
Постинги: 2786
Коментари: 26728
Гласове: 9716
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930