Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2015 23:09 - Г-н Местан отново пледира за федерализация на България
Автор: vladostoy Категория: Политика   
Прочетен: 4976 Коментари: 7 Гласове:
15

Последна промяна: 23.05.2015 10:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Майчин език може по избор да се изучава в рамките на образователната система. Майчин език може да се използва в общуването между хората. На майчин език може да се прави култура. На майчин език може да се изповядва определено вероучение. На майчин език могат да се почитат и празнуват различни обичаи и празници.

Но официалният език в една държава е един и е задължителен за всички и, повече от естествено, предизборната агитация трябва да се провежда на него.

Какво и кой му пречи на г-н Местан да изучава майчин език, да общува на майчин, да чете литература на майчин език, да пише поезия или проза на майчин език, да почита на майчин език обичаи и народностни празници?

Но г-н Местан иска въвеждането на втори официален език в България!

ЕДНО Е СВЕЩЕН ЕЗИК, ДРУГО Е МАЙЧИН ЕЗИК, ТРЕТО Е ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК! (Но г-н Местан се прави на ударен.)

Въпросът на "екзактния" може да бъде възприет като реторичен, само в смисъл на потвърждение на фундаменталната разлика между "свещен език" (за какъвто говори св. Константин-Кирил Философ) и "официален език" (за какъвто говори Местан). Но Местан йезуитски се опитва да внуши, че такава разлика не съществува. Впрочем, тази изцепка на този свръх-наглец де факто е обструкция на чл. 3 от Конституцията с далечната цел да се проблематизира, т.е. да се отхвърли, нейният чл. 2 (1).

Тази провокация не бива да остане без отговор и то, обстоен, силен отговор, а именно: господинът просто се стреми към бъдеща федерализация (чрез първоначално въвеждане на официално двуезичие) на България. С пълно основание може да се поиска снемане на имунитета му и да бъде подведен под съдебна отговорност за незачитане на Конституцията и за неприкрит стремеж към промяна на държавното устройство.

Съд за такива, а не "мрън-мрън"!

http://offnews.bg/news/Политика_8/Местан-поиска-равенство-между-езиците-с-думи-на-Константин-Кирил-Философ_508637.html




Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. norkita - Напълно сте прав да се гневите, г- Стойчев!
23.05.2015 00:49
Но аз питам - сегашният ли "независим" съд ще го подведе под отговорност?
Колко години още да чакаме, политическите престъпници да се настанят трайно в затвора?
Как да се приемат закони срещу корупцията, например, като гласуващите трябва да попаднат под ударите на членовете и алинеите му? Мислите ли, че сегашната "политическа класа" е способна да осъди себе си?
Без явни протести (не хепънинги), няма са случи чудо.
Гледайте в неделя предаването на Сашо Диков по нова тв. Ще чуете удивителни неща от Румъния.

И накрая, посоченият линк отвежда в началната страница на offnews. Според мен, правилният линк е:

http://offnews.bg/news/Политика_8/Местан-поиска-равенство-между-езиците-с-думи-на-Константин-Кирил-Философ_508637.html

При добро желание, можете да го промените.
цитирай
2. vladostoy - Благодаря за корекцията на линка. ...
23.05.2015 10:44
Благодаря за корекцията на линка.
Иначе... реална промяна е възможна само с нови партии. И тези партии трябва ние да си ги създадем. Впрочем, вижте първите ми публикации в този блог. Те бяха своего рода апел (плюс една харта на исканията за реформи) за създаването на нова партия... Таман бях тръгнал да търся някакви, макар и минимални, средства за учредяването й и първоначалното й функциониране, и ме потърси един читав човек (който скоро след това почина и така и не разбрах доколко е читав), който ми предложи да стана съучредител на НПСД (К. Дал и К. Исмаилов) - нова, уж извънсистемна партия. Съгласих се, защото човекът имаше добри идеи и защото много добре знаех, че намирането на пари за моя партия е много, много трудна задача (около 5000 лв. за учредяването и 30000 лв. за първата година). Както и предполагах това се оказа грешка. НПСД не прави никаква политика, а е просто една юридическа регистрация на група от 5-6 човека, които си търсят място на трапезата на властта. Преди 6 месеца напуснах НПСД, но междувременно след създаването на РБ, като представител на партията, през 2013 и 2014 участвах в заседанията на ГС на РБ. Доста неща знам за РБ. Но тук няма място за пространни обяснения. Накратко - в РБ има много партийност и малко политика. И накрая, пак да повторя: властта най-много се страхува от създаването на нови, независими от статуквото партии. Там е заровено кучето на промяната, която всички искаме. Без такива нови партии, България е обречена.
цитирай
3. norkita - Добър ден!
23.05.2015 12:22
Отчасти съм съгласна с Вас. Съгласна съм, че са необходими нови партии, понеже световният модел за управление се базира на партиен принцип.

НО!!!
Откъде ще намерите смели, сърцати хора, патриоти по дух и убеждение, които няма да се поддадат на изкушенията? Първоначалните декларации за неподкупност и справедливост, твърде бързо започват да се търкалят в обичайния коловоз. Спомнете си НДСВ и техния първи ден в парламента, белязан от "Приказка за стълбата". Как стремително, не само те, но и всички политици на прехода, изкачиха тази стълба и виждат само прекрасни гледки от височината. В момента властва принципът на далаверката и личното благоденствие. Как само за 25 години се смениха приоритетите на малкото читави останали българи. Да не се заблуждаваме – тук преобладава нискограмотен и лесно манипулируем мат’рял, готов да се продаде за 50 лева, поради отсъствие на сиви клетчици между ушите.
Непотизмът трайно се е настанил и в политиката, а най-вече в икономиката. Как хора с купени дипломи могат да композират стратегии?
В момента лявото и дясното са дотолкова размити, леви партии вземат десни решения и обратното – десни партии застават зад леви позиции, че изводът се налага от само себе си. Няма политика, има само конюктурни интереси, с цел запазване на статуквото. Само хора, необлажили се от властта, нечленували в никакви партии, притежаващи отлично образование и с възможности да анализират и вземат решения, могат да бъдат независими. Но тези хора, доколкото са останали в България, не желаят да се цапат с политика.

Излиза, че се въртим в омагьосан кръг, параметрите са ясни, но зациклянето взема превес.)
цитирай
4. vladostoy - Така е :-) Но нали съзнавате, че друг ...
23.05.2015 13:16
Така е :-) Но нали съзнавате, че друг път няма.
За начало 5-10 качествени хора все ще се намерят. Препъни камъкът е необходимият първоначален капитал, за да се задвижи партийната машина: учредяване, регистрация, поне един централен офис, задължително добър интернет-сайт, 1-2 на заплата в офиса и 1-2 на заплата за поддържане на сайта. Изчислявал съм го: поне 10-12000 лв. месечно или 100-150000 лв. годишно. Начините са два - или търсиш външно финансиране (но най-често спонсорът иска да има глас в определянето на политиката), или самофинансиране (спонсори-алтруисти или 2-3 лв. месечно от 5000 симпатизанти). Но много трудно е да привлечеш (преди партията да бъде учредена) няколко хиляди симпатизанти, без да имаш добър сайт, което си е грижа и разход.
Пустите му пари, но без тях не може :-) Иначе другото е постижимо и навити хора ще се намерят.
цитирай
5. shtaparov - Затова мястото на кресливите ту...
23.05.2015 15:58
Затова мястото на кресливите турски даскалчета е в полето при кравите или на лехата в нивите,а не в парламента,където ги вкараха комунистите!
цитирай
6. norkita - Бедни, но честни :-)
23.05.2015 16:22
Нещо като мълчанието, златото и металът. Ако си честен, то си беден, ако си богат, може и да не си честен, но поръчваш музиката.) Оттук – всички богати са нечестни.
Благодаря за откровеността. Пустите финикийски знаци се веят навсякъде и са национални флагове и свещена религия на повечето мърдащи двуноги. Ох, като чуя за навитаци и косите ми щръкват. Може и да съм мнителна, но в повечето случаи подозренията ми са основателни. Трудно ми е да приема, че сравнително млади хора биха желали да се посветят доброволно на кауза, вместо да гонят кариерно израстване, свързано с доста добър доход. С това искам да кажа, че повечето биха се присъединили, поради очакванията им да осребрят политическото си участие (или присъствие), по начин, който наблюдаваме ежечасно и сега.
цитирай
7. koshmar - Ккаква е разликата между Доган и Доган, пардон Местан?
23.05.2015 16:39
Ами вторият е продължената дясна ръка на първия.

Ето какво съм писал в началото на далечната 2013 год.
http://koshmar.blog.bg/lifestyle/2013/01/19/koshmarnata-istina-za-dogan-toi-e-sokol-zashtoto-bylgarite-s.1043945
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vladostoy
Категория: Политика
Прочетен: 300837
Постинги: 235
Коментари: 390
Гласове: 391
Блогрол
1. Архивите на БКП
2. Банките, политиците, специалните служби
3. Българският проблем
4. ВИП клиентите на ДДС мафията
5. ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И ДО СЪВЕТА Паметта за престъпленията, извършени от тоталитарните режими в Европа
6. Здравната реформа
7. Цената на нашия вот
8. Защо липсва българската приказка за комунизма?
9. България все още няма доктрина за националния въпрос
10. Българската енергийна "политика"
11. Проблемът е системата
12. Ноам Чомски за общественото образование
13. Българите скоро ще си намерят нов "надеждоносец"
14. Състоянието на нещата
15. Как се харчат държавни пари
16. Върхът на айсберга
17. Прелестите на социализма
18. Властта трепери да не се събудят гражданите
19. Доброто в страната на тарикатите и продажниците
20. Властта: най-големият престъпник в България
21. Архитектите на ЕС не са целели това да бъде демокрация