Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2012 15:27 - ДСБ предлагат закон анти-”Витоша ски”
Автор: hikari Категория: Политика   
Прочетен: 1624 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.07.2012 18:33


Иван Иванов: Тези промени ще позволят всички да могат да се възползват от българските планини, които са национално богатство

Още следващата седмица ще внесем допълнителни промени в Закона за горите, както и в други закони, които да гарантират, че олигарсите не могат да рекетират хората и още една година софиянци да нямат достъпни съоръжения на Витоша. Това обяви на брифинг в парламента Иван Иванов от ДСБ.     Тези промени ще позволят всички да могат да се възползват от българските планини, които са национално богатство, заяви той, цитиран от "Фокус" и БГНЕС.

"След като скандално бяха оттеглени промените в Закона за горите, които защитаваха корпоративните интереси на българските олигарси, днес отново са раздадени промени, в които липсват текстове, които да гарантират, че българските граждани могат безпрепятствено да използват инфраструктурата в планините, за да се придвижват из тях. Типичен пример е „Витоша ски”, която лиши софиянци от възможността да използват планината за година. Чухме, че и следващата година може да не работят лифтовете на Витоша”, каза още Иванов.

От ДСБ смятат, че законът, за да защити интересите на българските граждани, трябва да гарантира, че гражданите не могат да бъдат рекетирани от олигарсите, които са собственици на планинска инфраструктура.

Тази седмица заради протестите в Закона за горите "Витоша ски" заплаши, че
няма да възобнови работата на лифтовете и през следващия сезон, ако исканията на еколозите бъдат приети от депутатите.
Спорният член 54, свързан с режима за изграждане на ски писти и съоръжения, по който няма постигнато споразумение, остава да действа такъв, какъвто е в момента, заявиха управляващите. Дебатите обаче продължават.

"Законът за горите е параграф 22. Ако искат в закона да вкарат и точка "
забранено за инвестиции от олигарси и от Цеко Минев", заяви на последната дискусия за закона в парламента президентът на федерацията по ски и банкер Цеко Минев, който подкрепя "Витоша ски". Фирмата е притежавана от "Елора мениджмънт лимитид", регистрирана на Британските Вирджински острови, писа "Дневник".

Днес ще се проведе и ново
протестно шествие на природозащитници под наслов "Туристи навред за горите". Този път не се планира блокиране на Орлов мост, протестът е съгласуван и разрешен от общината.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4670011
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796