Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 22:36 - Герб по наклонената плоскост
Автор: raylight Категория: Политика   
Прочетен: 5654 Коментари: 10 Гласове:
12

Последна промяна: 21.02.2011 22:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   Тома Георгиев



 image



Отново предстои трудна изборна година. А кампаниите, пиар войните и надпреварата за рейтинг вече се вихрят с пълна сила. Предизборна ситуация, на пръв поглед сходна с всяка друга. Но има нещо съществено, което този път я отличава.

   Това не е нито манипулативната компроматна борба, нито умело заложените и този път клопки от лявата опозиция; не е и липсата на опит и вътрешните ежби у поредната партия на власт. Не са новост и така наречените „разкрития”, които започват да се роят за тази или онази ключова политическа фигура, не е за първи път и комунисти да набеждават други за комунисти. Кое тогава е новото, с което се сблъскваме в този случай? Това е успешно провежданата стратегия за размиване на политическия спектър, за замъгляване на границите между ляво и дясно. Сложен капан на червените, в който самообявилата се за дясна партия ГЕРБ при всяка възможност се хвърля и с двата крака. Всичко това се подсилва и от постепенното отрезвяване на българския избирател, който преди година и половина се надигна да накаже веднъж завинаги тройната мафия, а сега прозира излъганите си надежди за възмездие и справедливост.

   Защо се получи така? Позабравен, но съществен факт е, че първите десни партии във всички страни от бившия съветски блок преживяха толкова сериозна криза след провеждането на реформите, че или се разпаднаха, или претърпяха метаморфози, като нито една не се запази изцяло в първоначалния си вид. По-важното обаче е това, което можем да видим там сега и без да се взираме – всички посткомунистически общества в Европа  се сдобиха със силна, уверена, опитна и единна десница, която наследи и продължи политиката на своите първи реформатори, която дава отпор на социалистите. А ние се сдобихме с партия ГЕРБ.

   Партия, която учудващо бързо усвои и започна да прилага шпионските и милиционерски похвати на комунистите, отстъпи от десните принципи, с лекота се отметна от поети преди изборите анагажименти към избирателите си, като по този начин ги подведе и подмени вота им. Партия, която наивно се поддава на всяка провокация и чиито лидери с готовност влизат в мачовски словесни сблъсъци с всеки, дръзнал да ги упрекне или предизвика и същевременно са нерешителни,  стане ли дума за неотложни и, няма как иначе, болезнени реформи. Накратко, „новото” дясно не признава „старото”, изживява се като първо и единствено, не страда от липса на самочувствие, нищо че не му достигат експертен потенциал, изстрадан опит и политическа воля.

   Толкова упорито никой не е наливал вода в мелницата на опозицията си, колкото го прави ГЕРБ. Никой не е повтарял с такова постоянство и настойчивост едни и същи грешки, като се започне от слабата кадрова политика, та се стигне до последните скандали с подслушване и до наглата шуро-баджанащина, печално намирисваща на соц.

   След бързо и високо издигане, падането е най-болезнено и левите добре знаят това. Като компрометират напълно самообявилата се за дясна партия ГЕРБ, те ще прехвърлят този провал върху дясната политика въобще. И по този начин ще  възвърнат позициите си. Като се има предвид, че те не щадят средства и сили, а и кабинетът от своя страна щедро им предоставя материал и пространство за действие, надали ще им е особено трудно. Излиза, че ГЕРБ се превръща в инструмент за дискредитиране на дясното. Този процес трябва да бъде спрян още на следващите избори.

в.Седем

Гласувай в Свежо


 




Гласувай:
12



1. crisis - "....Излиза, че ГЕРБ се превръща в инструмент за дискредитиране на дясното..."
21.02.2011 22:57
Така си е..
Проекта Б.Борисов на ДС.
цитирай
2. анонимен - топ
22.02.2011 04:50
БОРКОР е подготвяно от септември,09 година/съгласувано с ГБ-USA / и е с участието на немски експерти и целящо не да бори, а да анализира корупцията(каквото и да означава това,за успокояване на топката). Там и Доган да бъде назначен, няма да има никаква власт!! Но пък Бойко добре си изиграва картите, като не слага само свои хора в него. Така няма да могат да го обвинят, че неговите собствени хора трябва да го анализират. А може и просто това да са изисквания на немците. Мисля,целта на ББ е по-неболезнено отбиване атаките на ДС-смятай и КГБ,опозицията и руското лоби в страната,заради накърняване на руските интереси/Белене,Южен поток и БА/! За дейността на Центъра е осигурено финансиране за три години над 16 милиона лева: 8,3 млн. за 2011 г. - от тях 4 млн. за издръжка, 3,7 млн. за осигуряване на сграда и 579 215 лв. за заплати. За 2012 г. са предвидени 4,3 млн. лева, а за 2013 г. бюджетът е 4 млн.
цитирай
3. lambo - Борисов е поредния циганин на власт
22.02.2011 10:16
Има една мнооого важна снимка. На нея циганина Яшар (Т. Живков) е седнал, а над него като орлици-закрилници са младите тогава Бойко Борисов и Георги Седефчов

Двамата юнаци от тази снимка сега командват Мангалия
цитирай
4. molecx - В България няма нито леви нито десни ...
22.02.2011 10:39
В България няма нито леви нито десни партии - има икономически интереси или "обръчи" - по-точно едва ли ще го каже някой.

така че ГЕРБ не може да дискредитира нещо, което го няма

приказването ляво-дясно е за забавление на електората, няма друга цел.
цитирай
5. raylight - според действията им в България има ...
22.02.2011 13:07
според действията им в България има много ясно разграничение между консервативните (ОДС), либералните (НДСВ) и комунистите (БСП) Трябва да не си живял у нас, за да не ги видиш. Всеки пут, когато БСП е на власт, България фалира - Луканов, Виденов, Станишев
цитирай
6. анонимен - ???
22.02.2011 14:39
Това, че България фалира, ако приемем, че е така, каква връзка има?
цитирай
7. raylight - Има връзка,
23.02.2011 00:28
че партиите постъпват според убежденията си
цитирай
8. анонимен - ???
24.02.2011 10:13
А да, сега видях!
"Обещаваме фалит на държавата!" - пише го в началото на предизборната им програма.
цитирай
9. raylight - Предизборните обещания
24.02.2011 20:59
и вътрешните убеждения са различно нещо
цитирай
10. анонимен - АКО ,БОЙКО И ГЕРБ .....
28.02.2011 10:56
ПОДПИШАТ ДОГОВОР ЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ , И ПРОДАДАТ БЪЛГАРИЯ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ----ЩЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ!
ТОВА ОЗНАЧАВА - ПЪЛЕН СРИВ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА, АБСОЛЮТНА ЗАВИСИМОСТ ОТ РУСИЯ И ПЪЛНО ИКОНОМИЧЕСКО ЗАРОБВАНЕ НА СТРАНАТА!

ТОВА ОЗНАЧАВА---КУРС ЗА СВАЛЯНЕ НА ТОВА, "ПОДСТАВЕНО" ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ВЛАСТ!!!!!!!
ТОВА ОЗНАЧАВА---ЧЕ КОМУНИСТИТЕ ,ПАК СА СИ НАМЕРИЛИ ПОДСТАВЕНИ ПРОДАЖНИ КОПЕЛЕТА ---ДА ИМ ВЪРШАТ ,ЧЕРНАТА И ПРОДАЖНА ПОЛИТИКА!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3232144
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031