Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2010 21:53 - Любов - омраза на управляващи към управлявани
Автор: raylight Категория: Политика   
Прочетен: 3508 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 25.11.2010 17:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Любов-омраза в отношението на управляващите към данъкоплатците

 

 

Тези дни се гласува бюджетът на държавата. В парламента. Там са депутатите, но не и министрите, които са го предложили. Там не е Бойко Борисов.

Защо не е там? Бюджетът е негов, той носи отговорност за него?

Ситуацията може да се илюстрира със следния цинично-романтичен виц:

 

 

Мъж и жена правят секс. След като свършват, мъжът се обръща с гръб към жена си. Тя го пита:

-         Защо не ме прегърнеш?

Той отговаря:

-         Аз е***ани работи не мога да гледам

 

 

Защото отношението му към данъкоплатците  е двойнствено. В него има романтика и презрение. Романтичната представа за великия народ и презрение към безделниците, които го съставляват. Декларираната принадлежност към дясното, което означава свобода и същевременно преклонение пред най – големия робовладетел на България – ТАТО. Желание да се върви напред и привързаност към миналото. Стремеж към Европейско развитие на България и заточението ѝ в Руския Ориент. Стремеж към напредничавост и отказ от реформи. Стремеж към справедливост и избирателно обвиняване на престъпници. Стремеж към принципност и желание да се харесаш на всички. Записки от подземието на един герой на Достоевски. Герой, а не Идиот.

Затова, дами и господа, кабинетът ще приема реформа, която е проформа, като новия – стар изборен кодекс, нищонеправене в съдебната система (падане на имунитет на магистрати, прокуратурата към министерство на правосъдието, срокове за приключване на дела - не), недействие в държавната администрация, прогнила с корупция (недействието е съзнателен акт, за разлика от бездействието). Затова един ден ще се обявява идването на стратегически инвеститор, а на следващия няма да има ни следа от него, защото утрото е по – мъдро от вечерта и така следват мъдро утро, глупава вечер, безпаметен сън и отново в същата мелница се мели брашното на надеждите ни в клисавия хляб на безделността.

            Общество без памет не може да съществува. Премиер без воля не може да ръководи държава.  Народ без вяра не може да оцелее. Вяра в себе си, като спасител.

            Затова всеки парламентарен ден кабинетът воглаве с Бойко Борисов ще обръща гръб на законите, които приема, защото не може да гледа такива неща, в самоотвращение от собствената си спирала на действие, всяко от което отменя предишното и така в един танц около прогреса, който остава като ос на желанията ни, а не материалната им манифестация. Галактика от желания и прогрес като черна дупка. В черните дупки времето е спряло. Може в тях часовникът да тиктака, но той върти едни и същи часове, които предъвква непрестанно, а за наблюдателите отвън времето в дупката е спряло.

            Затова, когато обърнеш гръб на делата си, си осъден да ги повтаряш.




Ако сте харесали тази статия, заповядайте да я подкрепите с глас в свежо

 



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - sehr gut, raylight
25.11.2010 11:31
sehr gut, raylight
цитирай
2. haralanov - Хм...
25.11.2010 18:06
В началото винаги и така.Преобладава любовта.В края преобладава пък омразата.Дали е истина или не но казват,че на втората година от мандата започва пречупването.Започват съмненията.Скандалите.Откровените гафове.Писанията за корупция(не,че сега липсват).И т.н. и т.н...Идващото лято ще е пречупващо.Дали?Дано!
цитирай
3. raylight - Ако ти е харесало,
25.11.2010 19:21
ще му дадеш ли глас в свежо?
цитирай
4. mamkamu - Бюджетът е един от най-важните з...
25.11.2010 19:45
Бюджетът е един от най-важните закони, приемани през годината в работата на всеки свободно избран Парламент. Неприсъствието на министър председателя е по същество обида към избирателите.

Но това е така в една нормално функционираща демокрация, тук...

Айде да не почвам с нецензурните словосъчетания...
цитирай
5. razkazvachka - ами значи така нареченият "парламент", който би трябвало да бъде първият орган на управлението...
26.11.2010 11:46
не си струва уважението - ХЕ, винаги съм го знаела - саде де-патация..

гласувала съм те в свежо, ама там няма да се регистрирам - ей тука в блога си ми е най-удобно да пиша пред-нецензурни словоизлияния...

Но статията е написана много точно и даже изискано... :)))
цитирай
6. анонимен - Бюджета не ме грее
20.12.2010 14:15
Аз не внасям пари вече в този бюджет, така че не ме грее:))
А иначе некадърността на Дянков и тъпотията на Борисов са брилянтното съчетание за връщане на комунистите на власт. Сценария е ясен, и следващото правителство се планира да е коалиция между АБВГЪЗЪ на Гоце и БКП-то на Станишев. Но пък доган се ориентира към Бойко, така че една коалиция ГЕРБ АТАКА И ДПС е напълно възможна:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3243740
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930