Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2009 20:35 - Защо Бойко Борисов не е моят премиер
Автор: raylight Категория: Политика   
Прочетен: 23328 Коментари: 59 Гласове:
18

Последна промяна: 06.11.2009 20:38


ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е МОЯТ ПРЕМИЕР

 

 

Заради едно – единствено нещо – няма смелостта, няма мъжеството да отстоява българския национален интерес и българския суверенитет спрямо Русия.

Фактите:

1.     Огъна се пред натиска на Путин за Белене и Бургас – Александруполис – тези проекти не бяха прекратени рязко и категорично, а се размотават без отговор какво ще се случи. Бойко Борисов просто не смее да каже НЕ на Путин. Нищо мъжко няма в това поведение.

2.     Бойко Борисов предаде българския национален суверенитет, като разреши и позволи на руски барети да нахлуят на суверенна българска територия с оръжие в ръка, в нарушение на Виенската конвенция. Обичайната практика в такъв случай е:

а) Нарушителите да се разстрелват – това би се случило, ако бяха нахлули на американска територия например.

б) Посланикът да се отзове и да се изгони руския посланик от България.

в) Да се работи в рамките на Европейския Съюз и международните правни организации за санкции срещу Русия.

 

Изводите:

Показаните бездействия и действия спрямо Руската заплаха за Българския икономически и териториален суверенитет, са пример, че Бойко Борисов просто не е достатъчно мъж за премиер на България. Мъжеството е проява на ВОЛЯ и СМЕЛОСТ, а не безумно надути мускули и празно перчене пред слабите – като Македония. Ако можеш да откажеш на САЩ или Русия – така както направи един истински мъж преди 10 години, това вече е друго нещо.

Бойко Борисов разбира се не може да бъде обвиняван в изключителност по отношение на липсата на мъжество спрямо Русия. Това е стара болест на цяла Европа – континентът на слабата воля, страха, подлостта и мекостта в политиката. Европа е нарицателно за липсата на мъжественост и за съжаление сегашна България не се различава в положителен смисъл от това. Това обаче не може да ме накара да приема Бойко Борисов за свой премиер. Аз имам наистина високи критерии за един лидер и той просто не ги покрива, въпреки, че е на десет хиляди светлинни години пред Станишев. По – добре е с него, отколкото с онзи национален предател, но той просто ПАДНА В ОЧИТЕ МИ.

 



Тагове:   виена,   Моят,   общество,   сащ,


Гласувай:
18



1. анонимен - O, sancta simplicitas !
06.11.2009 20:47
Как всичко е тъй ясно и лесно ! Като таблицата за умножение. Но с голями последствия !
цитирай
2. raylight - Никой
06.11.2009 20:52
не е длъжен да е съгласен с мен, но АЗ не бих пуснал баретите, защото някои компромиси ПРОСТО НЕ СЕ ПРАВЯТ. Това е СЛАБОСТ, а не компромис, от който може да се спечели. Какво печелим от пускането на баретите - какво са ни обещали руснаците в замяна? Аз не съм чул да имаме печалба от това, а вие?
цитирай
3. haralanov - Бойко Борисов не е и мой Премиер
06.11.2009 20:55
Причините Бойко Борисов да не е моят Премиер са изцяло и само в неговата лична история!Казвал съм го хиляди пъти!Няма как да припозная за Десен,човек завършил школата в Симеоново,а след това и в битността си на бодигард на Тодор Живков...Това няма нищо общо с Дясното!
цитирай
4. raylight - Хараланов
06.11.2009 20:58
това не е много Християнско. Хората могат да се променят и да докажат на дела какви са, независимо от историята. Апостол Павел е бил бирник, нали знаея
цитирай
5. haralanov - Прав си приятелю...
06.11.2009 21:08
Така е...Но позволи ми в конкретният случай да се съмнявам!Щото по тази логика и Лилов се е променил(той наложи тезата за Модерната Лява партия)и Сашо Томов също се е променил(той не е комунист,а убеден социал-демократ)и Волен Сидеров(той пък от демократ в националист)и Доган(от искане за закриване на БСП,до техен верен съюзник)...Въобще тази върволица на хора ,,доказали се с делата си,, предизвиква само отвращение!Надявам се,че ме разбираш!
цитирай
6. raylight - Промяната
06.11.2009 21:14
се доказва с дела. Ако някой се разкае и след това върши добро, тогава се приема, че се е променил :)
цитирай
7. анонимен - Боян Юруков
06.11.2009 21:23
Ти очевидно си нямаш бледа представа какъв е проблема с енергийните проекти и какво се случва на европейската политическа сцена. Стъпките на Борисов и отстъпките на Путин беше най-доброто, което можеше да се случи за тези проекти. А солидарността на ЕС в момента се изразява в това да чакат да видят дали ще се оправим сами, за да ни пуснат още средства.
цитирай
8. raylight - Твърдиш,
06.11.2009 21:28
че отстъплението от суверенитет ще ни донесе печалба? Ще поживеем, ще видим
цитирай
9. raylight - Ако Бойко
06.11.2009 21:30
Борисов направи дела, с които да докаже мъжество, ще си променя мнението, разбира се. Не съм бетонна глава.
цитирай
10. mamkamu - Хей,
06.11.2009 21:35
той и моя премиер не е, ама 70% го одобряват. Излиза, че и тия 70% не са част от моя народ :) Не се майтапя, нещата са си направо сериозни!
Поздрави!
цитирай
11. raylight - Не е така
06.11.2009 21:40
одобряват го като по - малкото зло. не забравяй колко се промиват мозъци, че той няма алтернатива.
цитирай
12. mamkamu - Ти
06.11.2009 21:44
raylight написа:
одобряват го като по - малкото зло. не забравяй колко се промиват мозъци, че той няма алтернатива.


Ти нали чете иследването на изследователския център Пю, според което в Източна Европа само населението на България и Украйна смята влиянието на Русия за положително?! Шибана работа!
цитирай
13. raylight - Това изследване
06.11.2009 21:48
показва линията на разделение по исторически причини - къде не се е състояла Реформацията. Позорно е за нас, но обяснимо, за съжаление.
цитирай
14. raylight - Имай
06.11.2009 22:01
предвид, че го казвам като великобългарски патриот, щом и моите розови очила го съзират...
цитирай
15. анонимен - Да мислим трезво
06.11.2009 23:51
Извинявам се много, но искам да попитам, кой е българският политик, който се е опълчил на Русия в последните 50 години или вообще много ви моля посочете ми име и случай! Ние сме дрържава 111 000кв.км и ще си мерим п***те с най големите, колкото и да ни се иска не сме водеща сила и средна не сме и трябва да се съобразяваме с големите и същевременно с това да се опитваме да правим най-доброто за държавата ни! Така,че със съчиненията и разсъжденията е хубаво да не се прекрачва границата на фантастиките!
цитирай
16. raylight - Веднага давам пример:
06.11.2009 23:59
Иван Костов през 1999 отказа да даде небе на руски самолети с войска за Косово, заради което получихме и покана за НАТО. Същият сключи изгоден договор за газа и не се огъна на Рем Вяхирев. Овчаров сключи предсрочно договор с почти двойно по - голяма цена на газа лани.

Друг пример - Костов изгони руски агенти през 2001-ва.
цитирай
17. анонимен - dedo pene
07.11.2009 00:09
I az ne xaresvax vashia zar lainar ama tio oposka dqrjavata.kakvo da se pravi biznes.....
цитирай
18. анонимен - ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е МОЯТ ПРЕМИЕР
07.11.2009 00:15
Б.Б не е моят премиер,защото всички казват имал харизма ,о.к,но мен нещо тази харизма не може да ме завладее.И да престанат с това ,че всички жени го харесват.Аз съм от онези жени,които не МУ
симпатизират
, а и познавам няколко мои много близки ,,другарки,,,които са на моето мнение.
цитирай
19. анонимен - Това да не го е написал Мартин Димитров?
07.11.2009 00:21
Само малоумника Матрин Димитров по заръка на гаргамел може да напише такъв буламач.
Много ще ни е добре на нас в България с тези енергийни проекти и когато нещата тръгнат всички мангали дето се осирате и сте против националните интереси ще си траете.
цитирай
20. анонимен - lets remove the Soviet army memorials in response
07.11.2009 00:26
The response should be the removal of all Soviet Army memorials from Bulgarian territory. It is not natural and sends the wrong message to keep monuments of occupying force in our country. The nasty reminder of yet another Russian excess, of our own lack of self esteem, should be used promptly for this long needed moral and material liberation from illegal Soviet symbols.
цитирай
21. анонимен - Премиер
07.11.2009 06:57
Нещо сте се объркал. Бойко Борисов е вашия премиер. Друг е въпросът дали сте гласувал за него или не. Но основите на демокрацията лежат върху това просто правило - членовете на демократичното общество упражняват правото си да гласуват и да излъчат представители да ги ръководят за определен срок. Това, че Вашия кандидат не е избран не може да промени или да развали гражданския договор. Иначе започва анархията.
ФАКТИТЕ Ви - 1. Милиарди лева са вече инвестирани в тези проекти. Левове, които не са паднали от небето, а са изгладувани от целокупното българско население. И прекратяванети им "рязко и категорично" води до рязката и категорична загуба на тези инвестиции. По този въпрос май не сте мислили.
2. Статута на общежитията е многократно разискван. Те не са част от територията на българското посолство - това беше официално обявено от миналото правителство. Така че руските полицаи са имали пълното право да претърсат помещения след като са разполагали и със заповед за обиск и то за криминално престъпление - пиратско производство на CD.
Колкото до " истинския мъж от преди десет години" - там настъпвате в много, ама много мътни води, не ви съветвам. Иван Костов беше най-голямото разочарование, предателство, измяна, и измама ако щете, за всички десномислещи българи. Той е основната причина да се намираме отново в изходна позиция след двадесет години "преход"! Предателството му е толкова голямо, че ще се види чак от разстоянието на времето.
Косовската война - недейте да ми казвате, че одобрявате това, защото ще изпаднете в противоречие. Ето Ви и примера:
...барети да нахлуят на суверенна територия с оръжие в ръка, в нарушение на Виенската конвенция. Обичайната практика в такъв случай е:

а) Нарушителите да се разстрелват – това би се случило, ако бяха нахлули на американска територия например.

б) Посланикът да се отзове и да се изгони ...посланик от ...

в) Да се работи в рамките на Европейския Съюз и международните правни организации за санкции срещу...
Благодаря за вниманието.
цитирай
22. анонимен - още нещо
07.11.2009 07:12
"Позовавайки се на дипломатическия статут на обекта, представители на центъра и на посолството ни се опитаха да възпрепятстват проникването им в района. Освен с автомати омоновците обаче бяха въоръжени и с документ от руското външно министерство, че сградата не попада под защитата на Виенската конвенция от 1961 г. В крайна сметка те бяха допуснати вътре."
цитирай
23. анонимен - Гнойко Дрисов ли...
07.11.2009 07:44
... много ме кефи, че събира мегатъпанари и галфони да му вярват на простотията :)
цитирай
24. gantree - само да вметна
07.11.2009 07:55
1) на "дипломатическа" територия, българска или чужда, не може да се извършва търговска дейност, според Виенската конвенция. Тоест, не може да има фирми.
2) ако България официално обяви, че се отказва от Белене, ще дължи огромни неустойки. Затова е добре отказалият се да е друг, в случая RWE, и евентуално в рамките на следващата година руснаците да се видят принудени сами да се откажат, или да се приемат реактори от друг тип.
Общо взето, не е толкова лесно да се извадят категорични заключения нито в единия, нито в другия случай. Добре е примерите да бъдат други, а не точно тия двата.

Поздрави.
цитирай
25. raylight - Гантрий
07.11.2009 09:29
по 1) Доколкото знам, там има търговски представителства, но дори да са фирми, не е основание да се нарушава чужд суверенитет, за да се принуди страната ни да спази конвенцията.
2) Това е добре за Белене, но Трайков бръщолеви глупости за Бургас - Александруполис, че нямал основания да не се строи. Ако тези два проекта бъдат прекратени от ГЕРБ, ще напиша официален ПОХВАЛЕН и БЛАГОДАРСТВЕН постинг по случая. Засега обаче този министър ми вдъхва ужасно лоши предчувствия, както и прекалената отстъпчивост спрямо Русия.
цитирай
26. chara - Ако неустойките, за провалянето на трите енергийни
07.11.2009 09:52
проекта са в размера, указан в някои руски медии -
осемцифрена сума - всъщност Русия нищо не губи. Свят голям, трасета много. Е, освен имидж ...
Но ние, българските граждани, ще трябва да платим сметката ... както обикновено!:(
цитирай
27. nakom - Сякаш Иван Костов навремето
07.11.2009 10:54
не се огъна пред руснаците за лукойл
цитирай
28. raylight - Do Nakom
07.11.2009 12:26
Не, не се е огънал. Просто прие най - доброто предложение. Той не би отказал изгодна сделка на руснаците, просто защото са руснаци. Иван Костов е един дълбоко рационален човек. Бойко Борисов също е рационален, но не ми харесват някои негови позиции (не само срещу Русия, но и с други големи играчи на международното поле).
цитирай
29. raylight - do 21
07.11.2009 12:40
"2. Статута на общежитията е многократно разискван. Те не са част от територията на българското посолство - това беше официално обявено от миналото правителство. Така че руските полицаи са имали пълното право да претърсат помещения след като са разполагали и със заповед за обиск и то за криминално престъпление - пиратско производство на CD."

Не, не са имали право. Претенциите на Русия са си нейни претенции, няма подписан договор с нея, според който да нямаме дипломатически имунитет. Разрешение за нахлуване на тяхна полиция означава да признаем руски закони на Българска територия, което е васалитет.
цитирай
30. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
07.11.2009 12:53
Аха...схванах май...Значи Бойко Борисов се е огънал...А Иван Костов е приел най- доброто предложение....Аха...ей ся видем разликата...
цитирай
31. raylight - Разликата е следната: 1) Бойко ...
07.11.2009 13:03
Разликата е следната:

1) Бойко Борисов е отстъпил от националния суверенитет на България, признавайки де факто руските закони за върховни на нава територия.

2) Иван Костов е приел оферта за приватизация, в която няма атака към суверенитета ни. Пазарът на горива е либерализиран.

3) Иван Костов има дълга история не неогъване както пред Русия, така и пред САЩ и Турция - отказа албанци на Клинтън, отказа БТК на Турция, изгони турски министър за агитация на турски език за ДПС в Кърджали, не даден небето на руски военни самолети за Косово. В контекста на цялостната му политика не изглежда като да се е огъвал. Те затова му и спретнаха царския проект Русия.
цитирай
32. damnation - Лъчко, хубаво е да имаш идеали, но ...
07.11.2009 14:20
Лъчко, хубаво е да имаш идеали, но нека сме малко реалисти :
- ние сме много малки и много слаби. Мишоците на Европа. Тоталните мишоци, защото и по-малки и по-слаби от нас не си траят, може би защото нямат какво да изгубят.
- русия ни дава газ. Искаме или не искаме да си го признем, без газта на Русия сме за никъде. Заедно с голяма част от Европа, които разбира се веднага ще ни скочат на веждите ако заради нас им спрат газта.
ето затова си траем. И твоят идол Костов да бе на власт, би трябвало да си трае ако има поне малко акъл
цитирай
33. gantree - @
07.11.2009 14:24
Накоме, какъв ти е проблемът с Лукойл? Да не го раздаваш пишман-русофоб, сякаш ти си бил против Лукойл да купи бургаския нефтохим, но Костов - не, та не, Лукойл ще го купи. Бургарският нефтохим има две яки тежести към момента на приватизацията - изцяло руско оборудване, нуждаещо се от руска поддръжка, и липса на каквито и да било доставчици извън руските. За да го купи американска, или европейска фирма, тази фирма трябва да приеме пълната зависимост на нефтохима от страна на руски компании, за поддръжка на изтърбушената си техника, както и за доставки на суровината. Затова за покупката на нефтохима не е кандидатствала нито една американска или европейска фирма, а само руската Лукойл. Като ти е само тоя купувача, ти на кого щеше да продадеш бургаския нефтохим, ако беше твой личен и частен? На Лукойл, разбира се. Защо - защото от продажбата насетне тоя комбинат слиза от гърба на данъкоплатците и излиза от мръсните крадливи ръце на държавните си началници. Социализмът свършва за нефтохима от момента на продажбата му, от момента, в който той става частен. Та, против какво точно си е добре да се уточниш - против Лукойл като руска фирма, или против приватизацията като такава? Май против второто, както предполагам, но ти това няма да си го признаеш дори и на смъртен одър :))))

@ raylight
Разбира се, че са фирми. Търговски представителства какво означава, според теб, освен именно търговски представителства, извършващи търговска дейност на "дипломатическа" територия? Според Виенската конвенция това е недопустимо точно толкова, колкото и нахлуването на руските милиционери в сградата. Тоест - ние самите не сме спазвали конвенцията, обаче пищим да я спазва друг, нещо такова се получава. Затова и реакцията на Борисов е такава, както предполагам - защото са му казали, че на евентуалното му обвинение ще се отвърне с поне подобно по сила. И аз бих реагирал като него, междувпрочем. Ако се замислиш върху въпроса, ще видиш, че дори и ти би реагирал така.

За Бургас-Александропулос Трайков наистина няма основание да не строи към момента. Бургаският референдум се провали, ако не си забравил. Дай Боже, дано Трайков си намери нужното основание да не строи този нефтопровод. Аз лично не бих писал похвален и благодарствен постинг, когато това основание се намери, и не за друго, а защото Трайков няма друг избор, освен да намери причина, основание или каквото и да било, за да се спре този проект. Той просто трябва да си свърши работата като български министър на енергетиката, и нищо повече. Не е нужно да прави чудеса, а трябва само да послуша хората от района и да намери начин желанието им да придобие законна форма. Папандреу също, доколкото знам, не е ентусиазиран да строи тоя нефтопровод с излаз на егейското си крайбрежие, само за да могат руснаците да се съобразят с изискванията на турците за преминаване на Босфора.
цитирай
34. malinko69 - :)
07.11.2009 14:29
като толкова ги разбираш нещата я кажи кой от европа е тръгнал с рогата с/у русия?? твоя станишев ли?той е курва и проститука.син на терорист/или партизанин..както ти изнася/
цитирай
35. анонимен - А представяте ли си ако ги бяха из...
07.11.2009 15:02
А представяте ли си ако ги бяха изпозастреляли какво щеше да стане след това. Стига късогледство, мислете малко. Типично по български - На гол тумбак чифте пищови.
цитирай
36. vmir - С аргументите в постинга не съм съгласен но, че Костов
07.11.2009 15:11
не се огъна през руснаци, американци и т.н. е самата истина. Недоумяващ познат американец ме пита вярно ли е, че наистина не сме приели бежанци от Косово, Босна и Херцеговина, докато аз все още не знаех за американското искане към нас, още по-малко - за отказа на Костов, руснаците пък бяха съвсем брутални и със самочувствието на господари на България, Вяхирев нарече Костов "дурак", което капна като мед на сърцата на нашенските социалисти, те навириха по петелски гребените и бързо забравиха срама от положението, в което оставиха държавата на Костов. Да не припомням каква манна небесна им дойде надменната подла партенка на Чорни по време на изборите, която окичи и Първанов с победоносната ехидна усмивчица.
цитирай
37. анонимен - за какво става дума...
07.11.2009 15:53
Ясно стана, че сте фен на И.Костов. Хубаво, въпрос на лична преценка. Притеснява ме обаче, че от друга страна защитавате червените, ще се аргументирам:
... решението на бившия министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров, който на 28 май 2008 г. е издал заповед да отпадне дипломатическият статут на сградата на центъра. - от правителството на Станишев, член на Висшия съвет на БСП от 1990 г.
Справка в БГНЕС припомня, че е избухнал скандал, след като е станало ясно, че Димитров е действал в полза на снахата на бившия секретар на ЦК на БКП Тодор Божинов - Малина (Малина Божинова, директор на въпросния имот).
Тя е разследвана от българското икономическо министерство и също е с дипломатически статут.
Така че, сега какво трябва според Вас да се направи - да влезнем във война заради глупостите на бившото правителство и за да спасим някакви червени криминални боклуци? I don't' think so.
цитирай
38. анонимен - Девойката, която е написала, че Б. ...
07.11.2009 15:59
Девойката, която е написала, че Б.Б. не е нейният премиер, няма ни най-малка представа от въпросите, по които го обвинява. В коментарите по-долу има достатъчно прилични мнения, за да се убеди сама в това, но както и очаквах - не се е получило. Да спориш с глупеца, означава, че ти си подобен на него. Има смисъл само ако има шанс за промяна.

Всеки има своя път за извървяване. И никой не трябва да бъде упрекван, че е още по средата на пътя.

С най-добри чувства към всички и разбира се към авторката, повдигнала тази дискусия, според както я разбира.
цитирай
39. raylight - Мишоци
07.11.2009 17:16
са само тези, които се чувстват мишоци ;)

А станишев не е моят човек, аз съм анти - станишев.

България само преди 10 години водеше смела политика, без да се огъва пред никого. Спомнете си това.

Гантрий - между търговско представителство и извършване на търговска дейност има разлика
цитирай
40. raylight - Между другото
07.11.2009 17:22
многократно подчертах, че ББ е милион пъти по - добре от Станишев и десетки хиляди по - добре от Царя, но просто имам високи изисквания
цитирай
41. nakom - неуважаеми Гентри
07.11.2009 18:04
би ли се обосновал, откъде знаеш че е нямало други фирми които да са кандидаствали за лукойла, (разбира се не на конкурс, както знаем Костов конкурси не правеше), и защо трябвало точно руска фирма да го купи.За последното те съветвам да се обосновеш добре, преди да ти отговоря на псевдо въпроса.При теб доста неща са псевдо, например присъсщото на християните смирение и търпение.И ако обичаш, не използвай последната ми забележка да се правиш на ощипана госпожица, и да не ми отговаряш по същество.
А после (след твоят изчерпателен, обоснован и по същество отговор), ще ти отговоря и аз на въпроса.
цитирай
42. анонимен - :) Като чета всичките мнения се п...
07.11.2009 18:44
:) Като чета всичките мнения се питам какво ли ще кажете за следната разработка на световния елит по отношение на политиците :
Политическа структура на нациите —
зависимост

Основната причина за стремежа на гражданите на една страна към създаване на политическа структура е подсъзнателното им желание да запазят отношенията на зависимост и протекция от детството си. Казано по-просто, те искат човек-бог, който да ги пази от всички възможни рискове; да ги гали по главите; да целува и превързва раните им; да отрупва масата им с лакомства; да ги облича; да ги приспива вечер; да им повтаря, че всичко ще бъде наред, когато се събудят сутринта.

Това искане на обществото е невероятно наивно и настоятелно и човекът-бог, т.е. политикът, посреща тази наивност с друга: обещава всичко и нищо не изпълнява. Кой е по-големият лъжец в този случай? Обществото или “политикът-бог”?

Това поведение на обществото вече е капитулация, породена от страха, мързела и целесъобразността. То е основа на държавата на благополучието като стратегическо оръжие срещу едно примитивно, отвратително общество.

Лицемерие

Повечето хора имат желание да се разправят с онези, които им пречат в живота, и дори да ги убият, но не искат да се изправят пред моралните и религиозни последствия от една такава агресия. Затова те прехвърлят мръсната работа на други (в това число и на децата си!), за да не изцапат с кръв собствените си ръце. Всички се обявяват за хуманно отношение към животните, а в същото време обядват със сочни кюфтета от някоя кланица, удобно скрита далече от погледа. Но най-голямото лицемерие е, че те плащат данъци, с които финансират една професионална асоциация на наемни убийци, наречени политици, а после се жалват от корупцията в правителството.

Отговорност

Повечето хора искат да имат пълна свобода на действие (да си правят всякакви експерименти), но в същото време се боят от провал.

Страхът от неуспеха се проявява като безотговорност, като стремеж за прехвърляне на личната вина върху други — там, където успехът е несигурен и може да има нежелателни последствия (включително юридически), които лицето не е готово да поеме върху себе си. Хората искат власт, но не искат да поемат отговорност и задължения.

Хората разрешават тази дилема като наемат политици, за да посрещат вместо тях реалностите на живота.

Накратко:

Народът избира политици, за да могат хората

1. да получат безопасност без да се грижат за нея;

2. други да мислят и действат вместо тях;

3. да крадат, да нанасят вреда и да убиват други, без да мислят за смъртта и без да поемат морална отговорност;

4. да избягват отговорността за собствените си действия;

5. да се радват на даровете на природата и постиженията на цивилизацията и науката, без да полагат сериозни усилия за да ги заслужат.

Хората дават на политиците властта да създават и управляват военна машина с цел:

1. обезпечаване оцеляването на нацията-утроба;

2. предотвратяване на всякакви посегателства и заплахи срещу нацията-утроба;

3. унищожаване на външните врагове, които заплашват нацията-утроба;

4. унищожаване на вътрешните врагове — онези граждани на собствената им страна, които заплашват сигурността на нацията-утроба;

Политиците поддържат различни полувоенни служби. На най-ниското равнище е полицията, като полицаите са редови войници; адвокати и прокурори; шпиони и диверсанти (на държавна служба) и съдии, които крещят заповеди и управляват войниците. Генерали са индустриалците. Президентът, като главнокомандващ, изпълнява заповедите на международните банкови магнати. Хората знаят, че самите те са създали целия този фарс, и че те самите го финансират със своите данъци (признак на съгласие със системата), но предпочитат да търпят, вместо да се признаят за виновни и да го прекратят.

По този начин нацията се разделя на две ясно разграничени части — послушно стадо и политическа върхушка. Политическата част от нацията е тясно свързана с послушната част, търпи я и я изсмуква малко по малко. Това ще продължи дотогава, докато политиците станат достатъчно силни, за да бъдат независими от народа, и тогава те ще разкъсат и изядат своите създатели.


цитирай
43. ok3223 - Я гледай
07.11.2009 19:03
Къде са кротнали ДСб-истите на Иванчо Костов.
Значи, ако рекат да влезат в амер.територия с неустановен дип. имунитет руски амоновци, онези, американците де, щели да ги изпозастрелят.
Ама какичко, това са амоновци. Какво ще остане от тях тОгава...едно НИЩО.
Същото се отнася и за нашите. Напълно законно амоновците правят обиск и задържат престъпниците. А оказали въор. съпротива, биха ги изпозастреляли. Така би постъпила полицията във всяка страна от ЕС при подобен случай.
За Бургас-Алексондропулис, газа и нефта.
Абе какичко. Просто тръбопроводите за газа и нефта ще минат през Турция, която е суперсъгласна, оставям на вас да си отговорите сама защо.
Кранчетата за нефта и газа ще са в руснаците и...в турците. Ще зависим, няма как, от доставчика, Русия и- от Турция. И Турция, ако речем да и се опънем нещо за ДПС и Доган или за друго, тя може да ни затвори кранчетата. Ние оставаме без нефт и газ и увисваме. ЗАЩОТО ВМЕСТО ТУРЦИТЕ ДА ЗАВИСИМИ ОТ НАС СМЕ НАПРАВИЛИ ТАКА, ЧЕ НИЕ ДА ЗАВИСИМ ОТ ТЯХ. Послушали сме вас.
А за АЦ " Белене". Зарад такива като вас се "строи" вече 25 год. Одавна да е построена и да се е изплатила. Това разтакаване не струва стотици милиони. Там са заровени милиард и нещо. Цял свят строи АЦ, по-ефективни и екологично чисти няма. На Козлодуй му остават 10-на год живот. А после, какво ще правим без ел.енергия, а.
Какво му е кусура на Станишев? Че не е крал? Че за тези 4 год. всеки трети балгарин си купи кола и БГ се задръсти от коли. В София задръстванията, даже в големите гродове става проблем. Коли, коли...
Станишев, въпреки блокажа и изнудванията на царо и Доган осигури голям ръст на БГ икономиката, която дръпна рязко нагоре.
Какичко направете справка в статистиката за последните години и ще се убедите сама. Говорите наизуст. Коригира и повиши с много пенсиите на пенсионерите, навремето смачни и минимизирини от вашия идол Костов. Оставил е 8 милиарда фиксален резер в БНБ на Б.Б-то, а той квичи, че нищо не било му оставено всеки божи ден.
Б.Б-то бил милион пъти по-добър от него. По какво? По образование, по възпитание, по интелект ли?
Или по мускулна маса, килограми, арогантност и грубост, простотия и неподготвеност и напознаване проблемите на Бг и бълг народ.
Ами той си бивша мутра какичко и полицай.
Той, Цв.Цветанов, много хора от неговота обкръжение са бивши явни и неявни полицаи.
ТА ТОВА СИ Е ПОЛИЦЕЙСКА ВЛАСТ, КАКИЧКО...
цитирай
44. vankata6899vankata6899 - да така е още 20 год.българия ще е на същия хал.
07.11.2009 19:05
българия няма да се оправи до като "воените не вземат въласта,да станем "президенска република
цитирай
45. raylight - НАРОДЪТ
07.11.2009 19:06
трябва да вземе властта, най - накрая. НИЕ СМЕ УПРАВНИЦИТЕ, МИНИСТЪР ОЗНАЧАВА СЛУГА на белгийски
цитирай
46. анонимен - of 43
07.11.2009 19:26
напълно вярно и ме е кеф,че неуки питат и с пълно право щото са неуки та това дава възможност на окатите да им запушват устата,като разкриват истината по въпросите.браво на 43
цитирай
47. duralex - raylight,
07.11.2009 19:30
точно така, значи че следва да управлява в интерес на хората.
...и по въпроса за гражданския или обществен договор, виждам само една страна, която би могла да го наруши. и какво ли пише в него?
цитирай
48. ianchefff - ок3223,
07.11.2009 19:45
абе, ти добре ли си?
Да не ти е лошо нещо...
цитирай
49. raylight - duralex
07.11.2009 19:47
не значи да управлява в интересна хората, означава хората сами да управляват своя интерес и той да е само проводник на тяхната воля
цитирай
50. vmir - Ой, ой, тук някой се изпусна с едни фантасмагории за Станишев,
07.11.2009 20:44
да беше прочел първо какво се случва с всяка страна, която стане член на Евросъюза, пък тогава да се изказва неподготвен. Във всеки случай, на третата година след присъединяването ни към Евросъюза да се чудим отново как да оцеляваме, говори само едно - че е пропилян шанса ни да се възползваме от новия инвестиционен и иновационен климат, който получихме като подарък с членската си карта в ЕС, но беше нахално самоприписан от БСП. Този шанс е пропилян от управляващите по време на присъединяването ни. Те не само си присвоиха чужди заслуги, но и най-безочливо отвръщаха на критиките, че и в ЕС не са по-добре от нас. Който все още няма очи за тези неща, по-добре да не се изказва неподготвен, ами да се позаинтересува малко повече от процесите около присъединяването.
цитирай
51. ok3223 - А ти бре
07.11.2009 21:17
Янчев, да не си като твоя идол с 0 интелект и издухана съвест, едноок циклоп, та не можеш ли, или не щеш да видиш очевадните факти.
Народо си е народ, стадо овци, помами ги хитро и те избраха Б.Б.
В Бг е имало какви ли не "упровници", но пожарникар, бодигард, полицай-мафиот, царски генерал, бивш соф. кмет, довчера комунист, социалист, каратист и какво ли още не, днес м-р претседетел, които вече 100 дни прави проверки и пуска ялови фойерверки, вместо да се захване с работа и свърши нещо в ползу роду българскому.
А не да квичи целодневно Станишев това, Станишев онова като, като цирков палячо.
Има полиция,ДАНС, прокуратура, съдии, съд, които за овластени и задължени от законите да я вършат тази работа.
Като м-р претседател поставя задачата, а после контролира как се изпълнява.
И СИ ГОНИ НЕГОВАТА РАБОТА...
цитирай
52. raylight - ок3223
07.11.2009 21:25
Това е последният ти обиден коментар, който пускам. намери си възпитанието, ако обичаш
цитирай
53. raylight - Публикувам
07.11.2009 23:16
тук част от коментар на nakom. Другото беше обидно. Следващ коментар с обиди ИЗОБЩО няма да бъде публикуван. Аз не съм ви Бойко Борисов тука ;)

Nakom

Ангеле, мисля да ти отговоря.
Най-омразното ми в цялата ви комунофобска сленг култура, е невиждането до по-далеч от собствените носове, респективно географията извън Мария-Луиза, Витошка, Левски и Сливница.
За твое сведение съм както бургазлия, така и нефтозаводско чадо.Майка ми беше началник отдел някакво ТРЗ, после беше в "Прогнозиране и планиране" на Електронно изчислителният център.Имам и друга рода работила там, и то все близки, за семейни приятели- да не говорим.Та по-въпросите за нефтозавода.
Най-големият мит при приватизацията на "Нефтохим", бе че машините му са руски, и работят само с руски петрол.Това са пълни глупости, на които сините бабички вярват както после станаха жълти и вярваха че царот има връзки и ще ги оправи.Малко преди фанфарената дата 10.11.89, "Нефтохим" подписа най-големият си договор за доставка на петрол, и преработката му за Арамко.Това е абревиатурата на "Арабско-америсканка компания", и е май бившият Стандарт Ойл на Рокфелер но не съм сигурен.Та, нефтозавода внасяше през времето на правителството на Ф.Димитров 7% от бюджета на България, Бургас благодарение на този Нефтозавод получаваше по-малко финансиране от държавата дори и от Ямбол защото Бургас си имал кранче, Нефтозавода имаше собствен ремонтен комплекс за поддръжка на всичките си съоръжения, в това число и сам изграждаше нови.На работа в нефтозавода имаше близо 12 000 души, от специалисти до трактористи, отдел "Озеленяване" в най-слабите си години беше по-голям от същият отдел на Община Бургас.Имаше куп от нормални социални придобивки, хранителни стоки на складови цени, разни вредни - кисели млека итн, имаше огромна почивна база - всяка година водеха хората на т.нар профлакториум - почивка на минерални бани, като хората си ходеха нормално на работа, само че им бе осигурен транспорт от баните до завода.Което е нормално, защото всеки ден пвечето хора ги карат от градовете наоколо до работата им.Имаше страхотна туристическа база, цели складове с палатки и спални чували съм виждал, и всяка година се огранизираха туристически походи из страната.Имаше чудесно медицинско обслужване, адекватно заплащане на труда.Това всичко се правеше, не заради социализма.А защото това се полага на човек, който работи в среда в която е забранено пушенето извън сградите.Защото въздуха може да пламне.И там прекарва средно четвърт век от живота си.Има едно помещение, цялото в некролози.Нека някой който е работил там, да те светне кое е това помещение.Държа да му говориш така както говориш на мен, да видиш дали ще му хареса, а и на теб евентуално.Та всичко това се правеше, защото искаха да удължат малко живота на човека който работи за тях.Малко като затвор си пада, 2 часа в завода се равняват на 3 в града.Подчертавам, не навън а в града.Рано сутрин, край последните блокове на града, в комплексите Изгрев и Славейков се стели жълто-зеленикава мъгла.На всичките хлапета от тия блокове им текат сополите непрекъснато.
Нещо му стана черен този завод на Костов.С негов декрет бяха удържавани (при "ревизия") парите от сметките на комбината.Милиарди левове, при курс на лев/марка 35 към 1.Сумата е била огромна, всички ходеха месеци наред като ударени с парцал.Нормално, собственика си прибира оборотният капитал.За щастие завода се управляваше добре, изтеглиха се кредити и се започна работа отново.Имаше и други удари-акцизите върху произведения в страната бензин, и почти нулевото мито върху вносният от Румъния.Това също беше от Костов.Имаше и други поразии,но майната им.При комунистите имаше други източвания, абе тоя завод си е като касова бележка-всички го чукат и никой не го ще после.Но Костов особено го намрази.Може би завиждаше че децата от Бургас имаха по-добро здравеопазване, благодарение на този завод.Имам познат с мозъчен тумор, опериран в чужбина на разноски на завода.Вместо да ги съди мастит адвокат, и да се бие барабан из пресата, завода сам си плащаше.След операцията при която момчето не умря, но ослепя (по-малкото зло както се твърдеше), му се осигури стипендия, момчето завърши информатика , ходеше с майка си на лекции.Заради което сега е програмист, и работи в нефтозавода.Заради тоя нефтозавод бургас има стадион (2, единият го разрушиха- колодрума), много блокове - да не кажа че два от най-големите бургаски квартали са си почти-изцяло нефтозводски.Ако някога си минавал през Бургас, погледни централната болница, и нейният хирургически корпус.С пари на нефтозавода е правен.Сега там разни хирурзи, убиват хора за 100 лева.Носи им се славата, на най-безксрупулните касапи в демократичен булгаристан, само пироговци ги конкурират.А преди , в тази болница имаше единствените в цяла България кислородни легла- за хора с много големи изгаряния.Нефтозавода имаше достатъчно пари, за да си позволи да умират негови случители от нещо подобно.Пожарната на нефтозавода бе не по-малка от тази на града, но точни цифри не мога да дам.Има огромен дом на нефтохимика на центъра на Бургас, няколко почивни станции (едната от тях е голяма яхтена база, на брега на морето, кактои няколко по-малки), всичките (без никакво изключение) икаруси в градският транспорт бяха закупени с или изцяло, или частично спонсорство от нефтозавода.Та и университет се появи в този град, преди се изучаваха само инженерни и химически специалност, сега както навсякъде има ‘Бизнес-мениджмънт”,”Туризъм” и етц. Та социализъм е имало там- да, всички които се трудеха, имаха справедливо възнаграждение, добър социален пакет, получаваха прилични премии, и то напълно заслужено.Завода както вече казах, внасяше много голяма част от бюджета на РБ.Защото докато правеше всичко това, завода ПЕЧЕЛЕШЕ.Никога не е бил на загуба, имаше кражби и злоупотреби, това е пределно ясно, имаше и шуробаджанащина колкото си щеш.Но имаше и едно много важно нещо - завода бе монополист в България, и като такъв имаше доминираща роля в българският пазар на горива.Като няма откъде другаде да си ги купиш, от там ще си ги купиш.Затова го и продадоха руснаците.Много други можеха да го купят, не ми приказвайте глупости.За тази сделка нямаше конкурс, а какви машини щял да поддържа Лукойл, какви глупости ми плещиш.Лукойл ли е произвел тези машини бе гений, че той ще ги поддържа.Това да не ти е руски телевизор, да му трябва руски кинескоп.ИЛи Руски Петрол.Хаха.В Русия се добиват много видове петрол, в завода от Руските основно се преработваше някакъв не много качествен, по-дбрият - каспийски се изнасял.Затова и през 80-те имаше модернизация, за да може да се преработва всякакъв петрол.
На всичко това тури кръст Иван Костов.Имаше защо да намрази Бургас, това не е град за цигани.Там избраха Йоан Костадинов за кмет, а не широко спонсорирания от Йордан Цонев(този ярък демократ) кандидат.Нямало е кметски избори които Костов да не загуби, с изключение на парламентарни където взе някакви гласове един път (то тогава нямаше и как -1997 г.), и на едни президентски, Бургас все е бил против Костов.Затова и някак си не долюбваше този град, може би защото преди да се пръкнат лайненца като Маниака, се водеше град на културата, изкуствата и бла бла.А не град на циганите примерно.Не му простихме на Костов че мутри като Венци Чамурджиев бяха някакви в СДС.Слаба власт, намери си опора в мутрите.Че по улиците биеха едни мутри ченгетата, а веднага след тях влизаха други- по мазни и по-ухилени.Мутри на власт.
Та за свършилия социализъм в завода.Няма друго предприятие, в което така безнаказано да уволняват, една година преди да се пенсионираш.Където синдикатите да са толкова насрани, че никога да не повдигат въпрос независимо какви съкращения се задават.В което да са закрити толкова печеливши производства като голяма част от „Полимери” например, които произвеждаха от химикалки подобни на „Паркер”- с писец, до дрехи и суровина за лекарства.В момента в който руснаците стъпиха в нефтохим, започнаха с ножовете.Няма почивки, няма база, какви са тия раници, какви походи – вие луди ли сте.Купувате храна на складови цени- койт плаща, ами никой, схемата е така намислена че това се води добавка към заплатите, и се уравновесява от данъците.Така всички печелят.Е вие вече няма да печелите, ние ще решим какво да печелите.Намаляване на заплатите, махане от колективният трудов договор на обещетението при смъртен случай на работното място.И заплати – смешни, от 260 лв нагоре.Средна- 350 до 400.Това за златните години на Костов говоря, след това малко скочиха.Ама много след това – към средата на мандата на сакса.Дори и Христо Порточанов с измъкнатите от Нефтозавода пари, успя да построи стадион, какъвто умните софиянци заети да борят комунизма, все още нямат.Но дори и него изрита Алекперов.
Още като разбрахме че Лукойл ще купуват Нефтохим, на всички им се присра.И на най-големите русофили им бе ясно, че това не са братушки.Това са нови руснаци, чеченци, възпитаници на московският институт за нефт и газ, развъдник на най-големите боклуци в историята на СССР, и най-големи богаташи след разпада му.И в Бургас ги има няколко такива, единият е академик, много известен „бизнесмен”.
Та социализма бил свършил.Глупости.Настана комунизъм.Див капиталистически комунизъм.Уж всичко е за доброто на всички, накрая го духат бедните.
Никога нефтозаводци, не са имали привилегиите които имат служители в компании като KPMG,Гугъл или IBM.Имаха просто справедлив социален пакет, за вредният труд който полагат.Говорим за хората, не за говедата които дъска да видят, ще я откраднат.
За това предполагам злобееш Ангеле, това наричаш комунизъм, и се радваш че мръсните комунисти сега се мъчат под руски ботуш.Ах ти, християнчето ми демократично.
За да те защитя в някаква степен, ще ти кажа че в годините до 1999 г., аз не мислех по-различно от теб.През споменатата година започнах да уча икономика, и за един реферат помолих да ми дадат цифри.Като много бургазлии, бях убеден че има само вреда от този комбинат, че ни трови само въздуха итн.Като се зачетох ми светна.
цитирай
54. vmir - Е, те това е да попаднеш на хора и да станеш човек!
08.11.2009 05:57
nakom написа:


Най-омразното ми в цялата ви комунофобска сленг култура, е невиждането до по-далеч от собствените носове, респективно географията извън Мария-Луиза, Витошка, Левски и Сливница.
..........................................................
За да те защитя в някаква степен, ще ти кажа че в годините до 1999 г., аз не мислех по-различно от теб.През споменатата година започнах да уча икономика, и за един реферат помолих да ми дадат цифри.Като много бургазлии, бях убеден че има само вреда от този комбинат, че ни трови само въздуха итн.Като се зачетох ми светна.


И то само с един реферат!!!!!!!!
цитирай
55. gantree - @ Наком
08.11.2009 07:49
Бих се обосновал, да. За приватизацията на бургаският нефтохим през 1999 година имаше конкурс, въпреки твърдението ти, че нямало, тъй като Костов не правел конкурси. На съответният конкурс кандидати за приватизацията са Лукойл и още двама - "Балкански нефтен консорциум" с основен акционер руската Юкос петролиум, и "световно известната" в петролния бранш кипърска офшорка "Логомат сървисиз". Няма никакви други кандидати, познай защо. Най-висока оферта дава Лукойл, най-ниската е с 25 милиона долара по-малко и с условия по поемане на дълговете в общ размер близо 450 млн. деноминирани лева. От друга страна, Юкос печели "Петрол" преди решението за избор на купувач на нефтохима, но "забравя" да плати цената от 52 млн. долара докато не се разбере дали печели и рафинерията. Сега, не ме разбирай погрешно и не се ядосвай, успокой се, защото дори и да не беше Лукойл избраната компания-купувач в края на 1999 година, всяка от другите две компании щеше да е също толкова руска, че да донесе на костовата гърбина същите днешни спекулации от страна на такива като теб - че е "продал рафинерията на руснаци". Единственият начин да не са руснаци собствениците на нефтохима е да не е имало изобщо приватизация, с което пак стигаме до онова, което явно ти е същинския проблем на теб - че нефтохима вече не е държавен, а частен. Аз и това не разбирам - защо толкова ненавиждаш частната собственост, но то не е предмет на разговора тук.

За обидите, които си ми писал, няма да ти държа сметка. Знам, че е било от безсилие.
цитирай
56. nakom - От цялата работа има една полза
08.11.2009 10:12
И тя е че хвана какъв ми е всъщност проблема.Аз не го знаех, но друго си е умен човек да ти го каже ;-).

Между другото тази загуба която си писал, е след нулево реинвестиране на приходите от комбината, в продължение на няколко години.Защото държавата изцоцваше всичко.
За другото няма да се обаждам, ще завихрим глупав спор, в който ще ме замерваш с цитати от разни хартиени и електронни издрания.Нямаш с какво друго.
Но щом само толкова е струвал нефтозавода, значи толкова е струвал.И БТК толкова си струваше, и над 100 те бензиностации и петролни бази на "Петрол".Смях без гащи.Дефакто каква беше великата сделка- за 80 млн долара,Лукойл купи т.нар контроленпакет -над 50% от акциите, а понеже другите бяха в държавата и в разни приват.рмд-та, даже не се наложи да ги купуват.И пое обслужването на кредитите, от които към 200 лн се водеха към държавата (не към държавата а към нейни предприятия), които правителството веднага им опрости.Сделката беше уж за 100 млн, но 20 млн оставали в Лукойл на специална доверителна сметка, с която те да се разпореждали.Това е:
а:брилянтна приватизация
б:харизан кон
Но дай да спрем до тук, че след малко ще се разплача че не е държавен нефтохима.
цитирай
57. luben - Ами прав си
09.11.2009 10:41
но ... за мен Бойко никога не е бил моят премиер. Все пак ще е добре, ако разпердушини остатъците от тройната коалиция. За сега поне успява яко да ги натрие в медийното пространство. Не рядко тъпо и елементарно, с много негови гафове, но ... някак си успява! Ако от Бойко остане само това - да замаже наглостта и високомерието на 2 от 3-та от предишните (щото НДСВ е RIP) - изпълнил си е мисията до някъде :)
цитирай
58. анонимен - може би
10.12.2009 23:24
Боико може и да не е вашия примиер ,но е реалния и ние трябва да сме коректив на всички политици ,които за 20 години само ни разиграват. Вижте комшиите от Гърция не са поумни от нас но се противопоставят на всичко което е в техен ущърб.
Българи или онези които се чувстват такива даите да се обеденим в общата кауза за една по добра държава за съществуване
цитирай
59. анонимен - Гърците
12.12.2009 18:40
Не били по-умни от нас? Не сама че са по-умни, но са народ от класа.
1. Има ли гърци в Авганистан?
Ами в Ирак?
Босна и тн.
НЯЯММА. Защо? Защото са по-умни.
Чии ще го търси там гърка?
Защо да се бият и гиннат за чужди интереси, като нашите момчета, загинали за интересите на САЩ.
Тези мисии ни струват 100- ци милиони долари. А училищата ни стоят неремонтирани и се рушат.
Гърците се вдигат като един, целият народ, когато им засегнат интересите.
А бугаррите сме като стадо овци. 99% блеят, 1% мутри бизнесмени, в съдружие с шайки от мошеници политици ни стрижат и вече 20год.
НИЕ МЪЛЧИМ, БЛЕЕМ ПО МАЛКО, И ЧАКАМИ НАКОЙ БАТКО ДА НИ...ОПРАВИ.
Сега на бат Бойко(бивш комунист, парт.секретар, пожарникар, бодигард царски и генерал полицай, до вчера соф.кмет, сега от ГЕРБ)се пада сладката мисия да на опраяя.
И ша на опраи, както опраи Софията, той.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3234266
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031