Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2009 23:23 - Сините ангели и политическата екология
Автор: raylight Категория: Политика   
Прочетен: 7656 Коментари: 16 Гласове:
1



Сините Ангели и политическата екология

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Angel_(certification)

 


 

В наши дни много се говори за екология – за опазване на екосистемите в България, за спиране на безобразията с природата, за опазване на редки видове, включени в червената книга „Защото сме социалисти”.

Всичко това е зелена екология. Екология на околната среда, не екология вътрешна. Зелената екология е ... зелена. А защо е зелена – защото третира ефектите, а не причините, вижда симптомите, а не системата зад тях. Чиста природа без чисти хора не може да има.  С пречистването на хората на теория се занимава Църквата[i].  Тя ги учи да обичат ближния и да му помагат, да уважава себе си и другите, живота на другите същества.

Ще кажете – но защо ни е църква, нима хората не научават да са добри един към друг чрез сблъсъците помежду си на игралното поле, наречено общество?

Не. Не научават, защото не се учат системно. Методът на пробата и грешката не е гарантирано сходящ, ученето от опита дори да е перфектно не гарантира научаване, защото никой не гарантира необходимия опит за него – твърде много хора умират, докато трупат опит. Пробата и грешката е подходът на еволюцията – бавен, почти случаен и за милиарди хора и милиарди години може би ще даде чудесен резултат – за вида като цяло.

Ето защо ни трябва църква, която да учи системно хората на обич и етика, за да оцелее не видът, а човекът – всеки един. Не за милиарди години, не за милиарди хора – един човек за един живот, всеки човек за всеки живот. Това е теорията.

На практика хората са пречиствани през цедилката на политическата система. Тя е средството, което превръща църковната теория в практика. Политиката е методът, използван от просветените да разпръснат светлината на мъдростта сред хората.  Въпросът е да бъде използвана от просветените.

Разумът и знанието са изначални за света. Преди екологията на околната среда е екологията на ума и на душата. Тази екология не могат да ви дадат зелените. Тази екология могат да ви дадат сините.

Политическата екология на Сините Ангели на Демократичния Терор на Закона включва:

1.     Анихилиране на всички средства за изкривяване на свободата на избора на хората:

 

а) Икономическа зависимост – чрез спиране на мръсните пари.

б) Интелектуална зависимост -  чрез образование, което е най – важния аспект от Националната Сигурност на една държава.

в) Физическа зависимост – чрез физическо – правно унищожение на местните феодали (доживотен затвор без право на замяна).

 

2.     Възвръщане на националното достойнство – чрез строги правила, които да върнат доверието на света в България и най – важното – да върнат доверието на хората в собствените им възможности. Националното достойнство е най – силният мотивиращ фактор след личното достойнство.

 

3.     Спиране на възпроизводството на контролираното невежество, целящо безкрайното рециклиране на нео-феодалния режим на червените фараони  – Истината ще ви направи свободни!

 

ЗЕЛЕНИТЕ правят своята екология на екстериора.

НИЕ, Сините Ангели, ще направим екологията на интериора.

Време е за юридическо прочистване на престъпниците.

Време е за равноправие.

Време е за Върховенство на Закона.

Време е за политическа екология.

Време е!

Синьо знаме ще се вее!


image



[i] Църква в най – общия смисъл на думата – не само Християнска а като училище по етика



Тагове:   общество,   морал,   етика,


Гласувай:
1



1. анонимен - Сините дяволи
21.05.2009 07:54
Мисля, че това е по-подходящо заглавие за "Синята коалиция" и тогава може да се изтъкне, че те МОЖЕ БИ, крадоха по-малко, когато бяха на власт и че МОЖЕ БИ, Костов е НАЙ-МАЛКО ЛОШИЯ министър-председател на прехода. Но и да се каже, че тогава извършиха и най-голямото престъпление на прехода - предадоха доверието на демократично мислещите българи, каквато беше и задачата на сДС.
цитирай
2. mamkamu - Със всичко съм съгласен, само тая ...
21.05.2009 12:22
Със всичко съм съгласен, само тая дума "терор" ме притеснява малко!
цитирай
3. luben - сори, но
21.05.2009 13:32
не вярвам в пречистванията. Както пееше Висоцки, если туп как дерево, родишся баобабом и будеш баобабом тисяч лет пока помрьош - съжалявам за лошия ми руски, но това ми бе трудност - спомням си на изпитите за аспирантски мимимум това ми (и на колегите) бе ужасно труден и неприятен изпит. Все пак Висоцки беше много популярен и знаехме не малко негови песни. Та - нямам вяра нито в пречистване, нито в прераждане. Тук-таме има хора, които осъзнават някои истини в живота, но не са особено много (и не зависят от боята, с която са намазани или други формални фактори - или си го носиш Божественото и мъдрото по рождение, или не). Иначе съм за всичко, което казваш накрая, Ангеле Син - Син Божи (Бог=Истина) ;))))
цитирай
4. raylight - Заблуди на контекста
21.05.2009 20:19
1. "Терор" не е равно на "Демократичен Терор" - Демократичен Терор = Върховенство на Закона (това е терор спрямо нежелаещите и неприспособените към честната игра)

2. "Юридическо прочистване" НЕ Е равно на "пречистване", а отново на "Върховенство на Закона" - присъда за всеки престъпник, т.е.
цитирай
5. tili - Аз съм само една
21.05.2009 23:35
синя пеперуда, но се надявам, че ако сме рояци можем да помогнем на Сините ангели. Около мен са 30-тина ;-))
цитирай
6. raylight - Стига
21.05.2009 23:50
да е здрава десницата ни, когато сечем с Меча на Справедливостта, няма значение пеперуди или дракони сме :)
цитирай
7. lado - - костов=бкп=бсп 100% ИСТИНА е - ...
22.05.2009 07:45
- костов=бкп=бсп
100% ИСТИНА е - не е теза.100% факти
кой не проведе лустрацията - костов
кой беше асистент по политикономия - костов
кой е женен за партиен секретар - костов
кой продаде бга - костов
чий сервитьор стана банкер - на костов
кой е най-големия интроверт - .......
кой е най - големия мизантроп.....
кой ръководеше авторитарно-...
колко мошеници бяха на власт при него-ментата,бисеров,оня с бомбите...,мистър 10%
само да не съм видял ,че ме мислите за комунист,социалист и т.н.- това няма да са аргументи , че костов не е паразит-комуняга
той ми е най - черния, щото единствен даде надежди , на които се вързах....айде сега пробвайте пак да ме излъжете...да гласувам...
цитирай
8. raylight - Кой не проведе лустрацията - Петър ...
22.05.2009 09:48
Кой не проведе лустрацията - Петър Стоянов и конституционния съд я спряха.


Костов е доктор по пазарна икономика, има досие заради предпочитанията си към нея

БГА имаше 130 000 000 долара дълг, натрупан от бащата на Милен Велчев.

Мошениците той ги бореше - единственият премиер, сменял министри по подозрения в корупция.

Следващ интелектуално - недостатъчен пост като този ще се трие.
цитирай
9. tili - Не трий - оставяй ги!
22.05.2009 21:23
Така ние, пеперудите ставаме все по-яростни!
цитирай
10. lado - давай,трий , не спирай
22.05.2009 21:45
Има ли нужда българската политика от нови лица и какво бихте посъветвали българските граждани-да гласуват или не?



- Българската нация ще оцелее. За съжаление в намален състав. Простотията има качеството да завлича в гроба всичките си почитатели - холестерол, алкохол, безотговорност към себе си и околните. Но не всички българи са такива. Цели 40% чакат промяна, а много други ще ги последват когато тя се случи.
цитирай
11. raylight - Оставих един разумен
22.05.2009 23:56
коментар. Голословни твърдения без доказателства не обичам
цитирай
12. libertybell - lado,
23.05.2009 01:17
в #7 сте пропуснал нещо съществено - Костов е вегетарианец не защото обича животните, а защото мрази цветята:)

#10: 40% чакали Годо!? Кой да я направи тази промяна? Лесно е да мрънкаш докато клечиш край пътя в очакване някой да дойде и да ти оправи живота! Трудно е да бъдеш свободен - разбирам, но не съчувствам!
цитирай
13. анонимен - от ладо
23.05.2009 09:21
костови имаха фондация - е,не той, а жена му - партиен секретар на местно ниво в БСП.И тя -милата комунистка- изнудваше некви хорица да им дават пари.И те даваха ,не щото тя е прекрасен човек и обаятелна личност - ами защото черния щеше им намери цаката-я фани да откажеш на премиершата .Аргумент ли е ,доказателство ли е - еленка беше на съд за това . Ааааааа - не беше осъдена ...И той не знаеше нищо, а, абе я у лево и вие . И по бързо трий ,че някой от заблудените може да се светне,ако го прочете .Сбогом....
цитирай
14. lado - (Командира - адекватно прозвище, ...
23.05.2009 11:56
(Командира - адекватно прозвище, дадено на Костов от неговите). Шеф на БНТ беше незабравимата Лили Попова. Командира нареждаше и всички изпълняваха. Бисеров обикаляше из страната по градове и по митници с джип и с куфарче като за пачки, другият фаворит на премиера, Йордан Цонев - Данчо Ментата - беше шеф на комисията по бюджет и финанси в парламента.

Муравей беше министър на финансите, Бакърджиев - на строителното министерство, Шиляшки – на енергетиката, сключиха прекрасни сделки с турски фирми, договори за газ, построиха всички пътища и магистрали и т. н., не си заслужава да се изрежда. Въобще – Командира се беше заобиколил и овластил прекрасни хора. После разгони някои от тях, но през цялото време не изпускаше от ръка службите. Неговият довереник генерал Атанасов пишеше доклади-компромати.

Никога не е имало такъв натиск и рекет върху фирмите и бизнеса. Мой познат, дребен бизнесмен, изплака по онова време, че дори за кредит от 100-ина хиляди долара му трябват политически протекции от високо, и му поставят условие. Когато Костов си отиде, бизнесът си отдъхна.

цитирай
15. raylight - Говорете си
23.05.2009 22:03
лъжите, който ви повярва, ви заслужава
цитирай
16. brig - Мда
20.09.2011 19:28
Костов след време ще бъде определен от историята като Втория Стамболов. Дано да го доживеем този момент.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3234944
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031