Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2009 16:44 - Обвиняемият
Автор: raylight Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3868 Коментари: 5 Гласове:
5



Обвиняемият

 

 

4.3.2003 .г. 

 

Днес четох много интересна новина във вестник  “ Стандарт ”. Имаше статия със заглавие “ 40 полицаи пазят ченге убиец” ( направо – трепач )  в съда.

До тази статия имаше прикрепена снимка ( фото – БТА ) с текст. Текстът беше следният :

Добричкият окръжен съд отложи делото срещу бившия полицай Живко Господинов, обвинен в поръчково убийство на зърнения бос Иван Иванов, защото обвиняемият е починал.

 

Сигурен съм, че обвиняемият остро е възразил, че са го довели в съда, опирайки се на необоримия факт, че е мъртъв.

– Докога ще гния в съдебната зала? – Попитал е той. – Това дело ще се проточи толкова дълго, че направо ще се разложа от чакане!

На възражението на обвинението, че обвиняемият все още диша, той отвърнал, че не носи наказателна отговорност за това!

Ние питаме инстанциите, отговорни за това недоразумение :

1. Докога съдебната власт в своето пристрастие и отчаяние поради неефективността си ще вдига обвиняемите от гроба и ще ги изправя пред съда, карайки ги да дишат и говорят против тяхната воля? Докъде ще стигнете, дами и господа?!

2. Колеги от Вестник Стандарт – така и така сте разбрали и написали неос-поримия факт, че човекът е починал – да му се бяхте обадили да не идва в съдебната зала, поне!

 

Ние всички знаем, че репортерите са искали да вдъхнат малко живот на новините, да ги освежат, но не и с цената на зомбирането на публиката ( да не говорим за потърпевшия )! Този начин на възпроизвеждане на новини отдавна е мъртъв, дами и господа, също както и обвиняемия! Той може да диша, говори, псува и пикае на обществени места, но всъщност е мъртъв!

Така, че вашите методи са умряла работа!

 

Покрай това дело ми изникват още няколко любопитни въпроса. Например :

За кога е отложено делото на починалия обвиняем? За Второто пришествие ли? Не е ли това в юрисдикцията на Страшния съд? ( Не, че съдът в Добрич не е страшен, особено ако се гледат физиономиите на съдиите, да не споменаваме за разсилния )

Каква присъда се очаква да получи починалият обвиняем? Доживот? Сигурен съм, че в такъв случай изпълнението на присъдата ще е незабавно.

Ако изхождаме от тезата  “ Докато дишам, надявам се. ” не означава ли това, че обвиняемят е изгубил всякаква  надежда? Не е ли в противоречие това с тезата

“Надеждата умира последна – обвиняемият е с предимство ” ?

Какво според вас се прави в такива случаи в страни, където смъртните присъди са разрешени? Може би влизат в сила със задна дата, от мига на смъртта на обвиняемия? Това не предрешава ли делото, защото на умрял обвиняем друга присъда освен смъртна не важи, нали така?!

Можем ли тогава ( в такъв случай ) да твърдим, че справедливостта е мъртва?

Смеем ли да кажем, че Темида освен сляпа и фригидна, от днес е и в мозъчна смърт?

 

Не знаем. Но знаем от самия обвиняем, че животът след смъртта е илюзия.

На въпроса на прилепов ( вампирясал )  репортер :

– Вашето присъствие не доказва ли категорично съществуването на живот след смъртта? – Обвиняемият отговорил по следния начин :

– Че това живот ли е? Да се влача по съдилищата и след като съм умрял? Кой’т ви е казал, че ще почивате в гроба, ви е излъгал! Ей на – мен още не са ме  оставили да се нанеса в ковчега си!

Адвокатът категорично потвърди пред репортерите, вампирясали или не, че “ Делото ще се прекрати поради липса да достатъчно жив обвиняем, или най – малкото поради възникване на нови обстоятелства  – демек, смъртта на старите такива. ”

При въпрос на наш репортер : “ Как ще реагирате на виковете на разгневена-та тълпа, която крещи с всички сили “Смърт на обвиняемия”?”, адвокатът му повдигнал рамене и казал “ Как да реагирам? Те просто констатират очевидните факти!”

 

На призива на обвинението да се направи аутопсия на обвиняемия, която да докаже, че той е мъртъв, онзи изкрещял с всички сили : “Само през трупа ми!”, настоявайки с всеки дъх на тялото си, че е доказано починал. Дори представил нотариално заверен смъртен акт.

На настояванията на обвинението,че все пак мъртвите не дишат той изискал да се спазва правото му на самоопределение : “Щом викам, че съм мъртъв, това е мое свещено право! Всичко станало са просто стереотипи и предразсъдъци! ”

 

 

От всички тези интересни факти и новини ( Трябва да се отбележи, че съществува известна, понякога дори твърде съществена разлика между тези две понятия ) може да се направи важен извод. А той представлява нашият призив към вас, нашите слушатели, читатели, зрители, теле – зрители и всякакви други живи организми :

– Моля ви, не умирайте, че ще ви се стъжни живота!

 

 

 

 

 

 



Тагове:   хумор,   стандарт,   общество,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Съдът е последна инстанция!
29.11.2009 16:55
Може да изискат от Господ да го възкреси!
Тъй де - от къде на къде ще възпрепятства съдебното пройзводство?!
Те съд ли са, или...
:)):))
цитирай
2. gantree - е
29.11.2009 19:15
това е Стандарт, все пак. Типичен пример за високото качество на българската журналистика.
цитирай
3. raylight - В изместен смисъл
29.11.2009 22:29
са си именно Стандарт на журналистиката в България
цитирай
4. zaw12929 - Прочетох материала Не заслужава внимание!
01.12.2009 22:46
Глупава статия. Делото е отложено, защото ще се води срещу наследниците, което иска време. Но от глупави журналисти, глупави статии, както винаги
цитирай
5. raylight - Наказателно
02.12.2009 00:03
дело за убийство да се води срещу наследниците? Това противоречи на самата идея на правото според мен. Грехове не се наследяват
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3234254
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031