Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03 21:26 - Каспър и Кари- Избор
Автор: emocionalnost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 548 Коментари: 2 Гласове:
18

Последна промяна: 11.03 14:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  "Ако имах избор, отново теб щях да обичам. Само ти променяш ритъма на сърцето ми. Ти ме будиш по няколко пъти през нощта и идваш в съня. Караш ме да се чувствам жива и дръзка. Ти ме правиш щедра и състрадателна. Провокираш в мен доброто, а то означава прошка и милосърдие. 

 Обаче...

 Не те виждам в реалността достатъчно често, колкото искам. Диалогът между нас е повече от оскъден. Приоритетите ни са абсолютно различни... Ти искаш власт и финансова реализация, а аз да бъда обичана. Твоят свят е изпълнен с блясък, моят с вълшебства. 

 Но... 

 Ако имах избор, отново теб щях да обичам!..."


 Кари запамети написаното и излезе от приложението. Смяташе да го изпрати на Каспър в удобен момент. Днес просто се чувстваше уязвима. Афектирана от последните събития нарушили обикновения ритъм на ежедневието. Не успя да го промени. Срамежливостта и страхът победиха. Трудно и беше да си го признае. Да изгуби битка, не звучеше привлекателно. Осъдителната нотка в израза се прокрадна, като полъх от северен вятър. Критичността в характера и, я накара да свие крилата си и да се приземи на безопасна територия. Миризмата на хартия я успокои и я премести в друг свят. Нейният. Там сцената и декорът бяха проект на друг автор. Сюжетът не се доближаваше до арогантното и мислене и изборът бе направен, много преди историята да се появи в ефира.


 Затвори книгата. Последните няколко изречения бяха прочетени пет пъти преди да осъзнае повторението. Каспър не беше се изместил и сантиметър от съзнанието и. Кадър от срещата им премина на бързи обороти и изчезна, оставяйки ускорен пулс след себе си. Можеше да го гледа с часове и на следващия ден пак искаше да го види. Това бе и основния казус в отношенията им. Проявяваше наглост само при неговата липса, независимо от причината. В един момент го разбираше, в следващия го разпъваше на дървения кръст на Голгота.


  В покрайнините на града, в късния следобед улицата беше оживена. Малки бакалии и занаятчийски работилници посрещаха и изпращаха потенциални купувачи. В дните между празници, хората обикаляха с цел наблюдение и информация. И винаги избираха в последните дни. Кари погледна витрината с надиплени платове. Десените бяха ярки и контрастни. Спря, но се замисли. Имаше всичко, от което има нужда. Можеше да си позволи да купи целия магазин, но не можеше да купи време. А само то, прекарано с любимия човек имаше смисъл. И придаваше цвят в живота.  Обърна се рязко и се блъсна в преминаващ наблизо мъж. Вдигна глава и се усмихна.


- Сам! Какво правиш тук? Мислех че живееш в южната част на града. 


 - Имах работа в квартала. Ти, както винаги си оставила тялото на автопилот. Къде изпрати душата си този път? - Той я гледаше с присвити очи, а желанието да си поиграе с косата и го превърна в мъченик. Всъщност Кари изглеждаше, като перфектното изкушение за мнозина, но дори и да го осъзнаваше, не пледираше с физиката си. Винаги бе изтъквала, че тялото е за временно ползване. Важното е, на душата да и е хубаво.- Какво ще кажеш да седнем и да пием по нещо... 


 - Аз... Сигурен ли си? Да нямаш проблеми заради мен?


 - "Проблемът" напусна страната. Не виждала перспектива в нашата връзка. 


 - Тя губи! Извинявай! Изплъзна ми се... Ти си готин. 


 - Всеки сам прави своя избор...


 - Знаеш ли, много си прав! Нищо че си седнал... - Тя се усмихна окуражително и докосна китката му през масата, на която се озоваха несъзнателно. Топлина премина между ръцете. В този момент Кари усети остра болка в гърдите си. Ако можеше Каспър да е на мястото на Сам, мигът щеше да бъде от ония, за които се говори, че спират дъха. - Благодаря ти! Целият ни живот се гради върху направения от нас самите избор.


 - Аз направих своя, а ти? - Сам извика с жест сервитьорката.- Ирландско кафе и минерална вода.

 

 -  За мен дълго със сметана. 


 - А сега ми кажи, защо беше замислена?


  Кари впи поглед в кафевия ирис на Сам и прозиращата нежност блокира сетивата и.


10.03.24г.




Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivan0va - Браво! Чете се на един дъх! Завла...
16.03 18:17
Браво! Чете се на един дъх! Завладяващо!
цитирай
2. emocionalnost - :)
16.03 19:11
Каспър има... Съперник... Кой ли ще остане на сцената?!?!... ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emocionalnost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1048296
Постинги: 620
Коментари: 911
Гласове: 25944
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол