Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2013 13:55 - Избори 2013
Автор: raylight Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3778 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 11.05.2013 16:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ИЗБОРИ 2013

 

            Ситуацията в страната е тежка. България върви надолу от 12 години, като чисто икономическият израз на това стана очевиден през последните 4. Това се случи, защото образованието престана да е приоритет, както заяви самият министър на образованието доцент Владимир Атанасов през 2002-а година. Парите за образование непрекъснато намаляват, също както и фокуса на правителствата върху него и освен дребни, козметични промени и въвеждането на матури, няма развитие. България вече е с по – неграмотни младежи от Турция, във висшето образование не могат да късат студенти, защото няма да имат пари да се изхранват, ако го правят, местата са повече от кандидатите. В училище не се учи нищо по политика и гражданско общество, поради което новите поколения са също толкова беззащитни като старите в ориентацията си как да защитават правата си пред държавата и как да провеждат рационален изборен процес. В резултат на това изборите са все по – ирационални и на власт идват все по – пълни клоуни.  Партии с малоумни политически послания като НДСВ /800 дни/ ГЕРБ /1000лв заплата/ Атака /1000лв МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА/ да печелят стотици хиляди и дори милиони гласове и да участват в управленията, които направиха кризата в България перманента.

            Образованието е ключът към всичко. Хората не могат да избират, не знаят как да се борят за правата си и това доведе България за 10 години от капиталистическо до феодално общество и се върнахме 6 века назад. Цели региони са принудени да гласуват за ДПС, за да запазят поминъка си, масово се купуват гласове, работниците на Ковачки бяха принудени насила да гласуват за него също както етническите турци гласуват за своите сатрапи. Законът важи само за тези, които не могат да си платят, за да бъдат защитени от него. МВР рекетира фирмите за дарения и дарителите остават над закона. Прокуратурата изпълнява ролята на съд и отказва делата, които не са ѝ удобни, а по – умните прокурори ги размотават, докато излязат от фокуса на общественото внимание.

            България е провалена държава с провалено образование. Образование, което никога не е било достатъчно добро, защото никога не сме имали истинска демокрация, дори преди 9-9-1944. Самият факт, че демокрация е мръсна дума, показва масовата неграмотност у нас. Идеите за безпартийна демокрация, мажоритарни избори и прочие скудоумия само показват дълбочината на проблема, пред който сме изправени. Медиите манипулират хората твърде лесно, а те вярват на всичко негативно, без значение дали е истина. Гласува се за проценти, не за програми и хора, липсва гражданска активност, воля за борба и чувство за общност между българите.

            Изходът е един – все един от нас да започне спешно да чете, да се учи, да се развива, не само с професионалната си област, но да чете историята на западните държави много внимателно. България ще загине ако ние не се променим, а България  - това сме ние.

            Сега, за изборите на 12-ти май. Аз съм направил този избор. Моите читатели са наясно с него. Ще ви кажа и защо – защото по времето на Костов се даваха пари за образование.  Най – много се даваха при него, въпреки, че бюджетът беше три пъти по – малък от сега. Най – много в абсолютен размер, а не като процент. Стипендиите бяха 90лв, след 2001-ва стояха 10 години в същия размер. Докторантските бяха 2.5 минимални заплати, след което останаха в размер 250лв докато стигнаха 1 минимална заплата и най – накрая ги увеличиха на 450лв през 2008-а. Компютризацията на училищата беше спряна с идването на НДСВ и се поднови чак през 2006-а година – 5 поколения без компютърно обучение! България слиза в класациите по грамотност от 2002-ра насам и продължава да слиза. Не искам да говоря за приватизации, финанси, ЕС, НАТО и прочие, искам да се съсредоточа върху главния проблем, от който произтича всичко: ОБРАЗОВАНИЕТО.

            Само и единствено СДС ( сега ДСБ ) искаше хората да са образовани и даваше пари за това. НДСВ, БСП и ГЕРБ не ви искаха образовани, за да могат да ви водят към пропастта без да забележите, докато настъпи краха, защото те са твърде слепи и неграмотни за това /особено последните две/ Няма как физкултурници и пожарникари да видят истинския проблем на България, защото те са част от него – липсва им образование дори, за да разберат, че им липсва образование.

            За когото и да гласувате, гласувайте. Направете го съзнателно, без емоции, сантименти и налудничави мотиви. Четете, мои българи, защото сте моят народ и аз или ще ви спася или вие ще се погубите.



ГЛАСУВАЙ







Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3232143
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031