Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2009 23:31 - Забраната на протестите е логически абсурд
Автор: raylight Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4006 Коментари: 7 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 

Бях писал вече по темата за протеста и правото на протест против протеста, където в прав текст бе заявено:

Правото на протест е неотменимо човешко право

С това смятах, че аксиоматиката на свободното общество е официално заявена и твърдо установена. Оказа се, че от правителството на Р. България, оглавявано от Сер Гей Стани Шев, са изготвили закон, който забранява протестите пред парламент, президентство и други важни сгради, вкл и протестите на пътища (тъй като се атакува функционирането на системата чрез инфраструктурата и).

Целта на закона е да се отмени неотменимото човешко право на протест. Този очевиден абсурд е роден от ума на болни хора с тежки психически увреждания, които необяснимо как са управляващи в тази страна. Нека вземем предвид Theorema egregium на политиката:

T. Theorema egregium. Управляващите на една страна във всеки един момент от управлението си са най – малко лудите хора в нея.

Док. Лудите хора са зависими от останалите, най – малко лудите са най – малко зависими, а най – малко зависимите влияят най – много на всички други, поради което могат да се издигнат до всяка една позиция, която си пожелаят.

Оттук логично следва, че ако управниците ни са с тежко психическо заболяване, то всички останали са с още по – тежки отклонения. За да не бъда атакуван в безпочвеност на твърденията, ще обясня отново, защо протестът е неотменимо човешко право и чисто теоретично не подлежи на никакви санкции:

Пример:

Да предположим, че искате да забраните по принцип протестите. Как ще забраните обаче протеста против тази забрана? А протеста против следващата? Както виждате, получава се безкрайно индуциране на забрани на протести с нулев резултат.

Причината:

Протестът е форма на изява на свободната воля, а тя не може да бъде забранена, защото предшества законите и е фундаментална – от нея се извеждат всички закони. Никой не може да спре със закони нещо, което ги дефинира. Протестът е извън всякакви закони, защото той дава път на волята на хората за тяхната промяна, тъй като законите се правят ОТ хората и ЗА хората. Протестът не може да бъде спрян или ограничен, защото той е реакция на спиранията и ограниченията – те го пораждат!

Извод:

Законът против протестите е насилствено продължение на идеята за протест против протеста. Очаква се в скоро време, закон, който да обяви законността за незаконна идея и да отмени разума като императив. Тази тежка психическа криза може да премине в маниакални буйства из цяла България

Заключение:

Закон против протестите е само една от многото манифестации на абсурда, който управлява у нас. Той е само симптом, а както се знае симптоматичното лечение е несигурно и непълно. Неговата отмяна не е достатъчна  - налага са масова психотерапия на населението в България, като управляващото  мнозинство трябва да е с предимство...

 

 



Тагове:   образование,   логика,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. libertybell - Изводът:
29.04.2009 01:18
"Очаква се в скоро време, закон, който да обяви законността за незаконна идея и да отмени разума като императив." е фактическа констатация, за съжаление! Законност не се наблюдава по нашите земи, а разумът бере душА...
цитирай
2. raylight - Да,
29.04.2009 08:40
оказа се, че пиша документалистика, а не магически реализъм, сюрреализъм или фантастика ...
цитирай
3. анонимен - Правото да протестираш,а....
29.04.2009 09:34
Съгласен съм с Вашето право на протест,а моето и ровокации отна други право да не протестират,свободно да преминават по улиците,да няма задръствания и ....
Протестирай но не пречи на останалите.
Протестирай в паркове,организаторите на протеста да създадат организация за недопускане на провокации от лумпени,пияни и дрогирани.
цитирай
4. raylight - Няма как
29.04.2009 09:43
да се протестира, без да се пречи, целта е именно да се пречи на държавата да смаже гражданите си.
цитирай
5. kleopatrasv - Не може да се забрани - свободата и силата на словото....!
29.04.2009 17:54
Свободата е друго и друго е освобождение. Свободата, както рекох, е явление из вътрешния живот. Истинската свобода почнува непременно с морално възраждане. Освобождението е явление из външния живот. То е нещо веществено. Свободата се добива чрез вековни усилия за превъзпитание. Освобождението може да бъде плод на едно щастливо военно действие — и да дойде в един ден. Българинът не е свободен: българинът е само освободен.
Стоян Михайловски
Много години след формално обявения край на комунизма в България и два месеца преди приемането й в Европейския съюз, с което формално ще бъде обявен и краят на прехода има и промяна в свободата на словото.
През годините в общественото пространство се е утвърдило мнението, че от изброените завоевания на демокрацията най-безспорното е свободата на словото. И това не е никак случайно. България е дала световен пример за цената на тази свобода с убийството на писателя Георги Марков в Лондон през 1978 г. за това, че казваше истини за комунистическото управление и неговия ръководител.
Сега обаче състоянието на тази свобода не е само професионален проблем на медиите, а засяга реално цялото общество. Дали пресата и обществото ни са мислещи и будни, дали пресата работи за обществото и за неговата още по-голяма свобода, дали пробужда народа или следва нечии интереси?
Пресата на практика "контролира" трите останали власти - законодателната, изпълнителната и съдебната. В съвременните демокрации този контрол се осъществява в името на обществения интерес, т.е. в полза на потребителите на информацията – това прави пресата и народа свободен.
А при нас как е в момента - медиите са тези, които станаха най-мощният проводник на принизяването не само на етичните, но и на естетическите критерии в съзнанието на огромни части от обществото, като тези критерии бяха заменени с откровено и целенасочено профанизиране.
Може някой да каже, че е важна точно свободата на избора, но въпросът е: има ли наистина избор в условията на тази почти тотално еднаква картина на медийната действителност? Днес, години след Гео Милев, няма репресии срещу сбободата на изказа, но ако той живееше сего, щеше да каже, че словото отново се оказва тотално зависимо – този път от комерсиализацията. То все по-рядко служи за обмяна на реални идеи и за пробуждане на масите, а напротив. Свободата на словото в България вече не се измерва с възможността да кажеш това, което мислиш, изразявайки свободата на духа. Духът е зависим – и на медиите и на народа.
Но има светлина в тунела, отделни журналисти го доказват, част от народа го доказва.
цитирай
6. zaw12929 - Поздравявам Ви за коментара, че ...
29.04.2009 20:46
Поздравявам Ви за коментара, че медите ни са напълно зависими, от собствената си глупост и слободия и правят всичко жъзможно да унищожат всичко свястно в държавата. Пишещите в Интернет не падат по долу. И тези, нищо не харесващите дето все другите критикуват са некадърници, дето ерин клип не могат да си сложат в блога, С претенции и оплюване на всичко кадърно!
цитирай
7. kleopatrasv - СИЛАТА НА СЛОВОТО Свободата е ...
29.04.2009 23:22
СИЛАТА НА СЛОВОТО
Свободата е дълбоко удовлетворение
а самото освобождение опровержение
вярата е велико вдъхновение
надеждата далечно привидение

Истината е просто едно проявление
в борбата с крайно дясно стълкновение
словото е неизбежното намерение
в протеста с постигнато споразумение

Битката е нужното подкрепление
пред самото чудно стълкновение
законите са вечното определение
на властта с безпочвено мнение

Мисълта е желязно въоръжение
умът е разлистено угощение
действието велико сражение
волята господстващо отмъщение

Силата е великолепно отражение
а примирието достолепно опиянение
митинга безпределно наставление
каузата неизбежното измерение
Публикувано от kleopatrasv


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3243680
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930