Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2011 20:20 - Какво е чалга?
Автор: raylight Категория: Забавление   
Прочетен: 14716 Коментари: 21 Гласове:
37

Последна промяна: 20.04.2011 20:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Чалгата е перверзия за окото, перверзия за слуха, перверзия за ума, перверзия за сърцето и перверзия за духа

 

Трябва да се разглежда в един по - широк културен контекст, свързан с примитивизацията на индивида, разпада на обществото и културните ценности, следствие от неосъществената национална идентичност и нравствения упадък, причинен от комунистическото учение.

Чалгата в този дух на разсъждение е едно комплексно явление, простиращо се през сечението на остатъчното общество, кулминиращо в прояви свързани с престъпност, феодализъм, музикален, езиков, нравствен, чувствен и дори психологически атавизъм, регресия на социокултурната проява, въплъщаваща пълно обръщане на ценности - какво е добро, какво е зло, кои са моделите на успех в едно общество. Мутрите и певиците заедно с клоун - политиците от типа на Жорж Ганчев, Бойко Борисов и Митьо Пищова са знакови прояви на това явление, този симптом на гнилостните процеси в Българския етнически/културен/ценностен/демографски/психологически модел.

Нейният синкретизъм на стилове и влияния от съседни страни и запада е по - скоро анти-синкретизъм, тъй като привнесените влияния са филтрирани през атавистичния хоминидски взор на създателите и, следователно чалгата е носител на същата генетична информация, на която са носители те.

Чалгата като морал, чалгата като език, чалгата като мода, чалгата като музика, чалгата като култура, чалгата като светоглед, чалгата като етика, чалгата като психология, чалгата като философия, чалгата като символика е един комплексен феномен с множество метастази из разядената тъкан на една проекто-нация в едно застинало в покой общество.

Нейната форма на държавно управление е феодализмът. Нейният морал е моралът на търговеца на души. Нейният език е грубият език, неформалният, неучтивият, невъзпитаният.  Нейната мода е нахалната, плътската, натрапващата се, нехармоничната, кичозната. Нейната музика е неестетичната, принизената, неориентирана към ума, а към половите органи. Нейната култура е културата на плътта и размяната на плът. Нейният светоглед е материлистично – анималистичен, на две нива преди еволюцията на разума – секс, насилие и липса на хигиена. Психологията на чалгата е психологията на оралната фаза по Фройд, устатата като средоточие на съществуването. Чалгата като етика е отрицание на грижата за слабия, отрицание на смисъла от кооперацията и отрицание от доброволните действия. Тя е непризнаване на несексуалната част от отношенията между хората, свеждаща се до възпроизводството.

Философията на чалгата е минимализмът. На това са подчинени моралът и езикът и, светогледът, етиката, психологията, културата. Минимализъм не като оптимизация, а като опростенчество.Нейната музика е първична, проста, редуцирана, нейният език е сведен до крайно беден речник, нейната етика е „бий или спи, продавай или купувай“, Нейната мода е минималистична, така както е и нейната хигиена.

Чалгата е онова, малкото, но не онова, което не достига, а онова, което е твърде малко.

Разликата между чалга и поп-фолк:

КАЖИ НЕ НА ЧАЛГАТА


 








Гласувай:
38



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - То е тъжно, но доста се посмях, за...
20.04.2011 20:37
То е тъжно, но доста се посмях, защото е написано с подобаващо чувство за хумор. Браво!
цитирай
2. panazea - Задълбочен философски поглед !
20.04.2011 22:02
Ето и емоционален :
http://panazea.blog.bg/muzika/2009/08/18/chalgata-zloto-beshe-posiato-v-nevinnite-dushi.381848?reply=1396407
цитирай
3. yotovava - Психологията на чалгата е психологията на оралната фаза по Фройд, устатата като средоточие на съществуването.
21.04.2011 06:28
Усмивки :)))))))))))))))))))))
Валя
цитирай
4. olianacheff - Ами нали Карбовски имаше една ст...
21.04.2011 10:41
Ами нали Карбовски имаше една статия, която започваше с въпроса "Коя е най-употребяваната дума в българския език?" и отоговорът беше "Ебаси..."

Какво ли може да се очаква по-нататък?
цитирай
5. snookie - "Чалгата е перверзия за ок...
21.04.2011 13:31
"Чалгата е перверзия за окото, перверзия за слуха, перверзия за ума, перверзия за сърцето и перверзия за духа"

Ем хората са перверзни създания. Чалгата е алкохоликът на музикалните жанрове. Ненужната свръхдоза, липсата на еуфория, само символичното прекаляване, сексът без задръжки и чувства, надменните празни приказки, фалшивата излишна "уникалност". Чалгата е дом на изкуствените хора с изкуствените щастия и изкуствената гордост.

Но с едно нещо не съм съгласен. Второто клипче, което си пуснал - то не е "ПОП-ФОЛК". То е само и единствено фолк. Демек народно. Поп-фолка не съществува. Поп-фолка е чалгата. Два корена:
Поп - съкратено от "popular", демек известна "музика". И фолк, съкратено от фолклор, демек това непознато нам чудо, с което са се изгаврили заради универсалната цел - печалба.

А всичко друго е поза и чалгата не е само в България. Ако включиш The Voice, MTV, ако видиш някой световен хит в youtube, ще видиш чалга - голи гъзове, изкуствени цици, некадърни певци и певици и т.н. Но когато човек разбере разликата между музика и музикален бизнес, тези неща не му правят впечатление и си слуша това, което си му харесва на него. Така че вместо да се дразниш на тъй любимата ни чалга, я заглуши с Щурците... аз така правя :)
цитирай
6. darcy - И аз много й се кефя на чалгицата.
21.04.2011 13:41
Особено от голямо разстояние.
цитирай
7. анонимен - Чалгата е оръжие
21.04.2011 13:43
.
цитирай
8. therainss - какво е чалга?
21.04.2011 14:34
Лайна. Най-обикновени лайна. По-миризливи и от Цветан Цветанов...
цитирай
9. asthfghl - O__o
21.04.2011 14:38
То и на мен не ми допада като музикален стил, ама чак пък толкова омраза...
цитирай
10. анонимен - Чалгата е не само в музиката, а навсякъде в живота.
21.04.2011 15:52
В телевизията - идиотските риалити-шоута, в които се оварварява всичко.
В театъра -- когато се произвеждат буламачи, представящи Хамлет като гей.
В поезията - когато в блоговете си разни ерзац поети се кълчат като маймуни, облизват се като маймуни и си разменят банани като маймуни.
Чалгата всъщност е животът - с малки островчета красота в блатото.
цитирай
11. haralanov - Чалга е също така...
21.04.2011 16:40
Бойко Борисов днес да заяви,че комунистите опорочили детството му а самият той да служи на комунистическата партия и на Тодор Живков дълги години!
цитирай
12. mamkamu - Напълно съм съгласен! Даже още имам ...
21.04.2011 18:55
Напълно съм съгласен! Даже още имам да добавя...

Само да вметна, че според мен корените на този светоглед не са насадени от комунизма... Бая от преди това ще да са :) Диктатурата само довърши работата, налагайки един опростенчески и материален поглед към действителността, с което прекъсна в зародиш едва прохождащата градска цивилизация у нас.
цитирай
13. raylight - Чалга
21.04.2011 19:03
преди Димитровград не е имало, благодарение на здрав национален дух, който се е борил с най - вредните ефекти от чалгореята
цитирай
14. анонимен - Мамкаму, има си хас ти да не мислиш, ...
21.04.2011 19:54
Мамкаму, има си хас ти да не мислиш, че чалгата от времето на комунизма. Само че е била скрита и се е спотайвала. Виж при демокрацията ръзцъфтя в целия си блясък. Що ли така?!?
цитирай
15. raders - Всъщност, чалгата е култура на т...
21.04.2011 20:13
Всъщност, чалгата е култура на тълпата - най-скапаната и аморфна част на обществото. За съжаление и най-многобройна. Няма начин да се изкорени, защото популацията на примитиви далеч надвишава тази на останалата част. И освен това се поддържа изкуствено от търговците на чалга; така че това е кауза пердута...
цитирай
16. tera - Не харесвам чалга,
22.04.2011 06:51
но това, което истински ме дразни е сръбската чалга. Българската може и да я преглътна при форсмажорни обстоятелства, но сръбската ме изприщва. А си има сума фенове.
Мисля, че Слави Трифонов изигра голяма роля да стане чалгата толкова популярна сред младите хора, както има и сериозен принос и в цялостната чалгавизация на татковината. :)
цитирай
17. raylight - Не забравяйте
22.04.2011 09:50
Тодор Колев, който прокара пътя
цитирай
18. hektor666 - няколко истини за чалгата
22.04.2011 21:03
целият този сексуален разкол насаден между младите хора днес, се дължи главно на чалга възпитанието... или чалга увреждането да го наречем... Едно нещо, като произведение (независимо какво е то), може да е много хубаво; визирам някои фолк песни - добре, лошо няма, но нека да погледнем нещата под един друг ъгъл... а именно; какви са резултатите от същото това нещо наречено - чалга, защото именно по тези "крайни резултати", ние разбираме каква е била и първоначалната цел...

Не е толкова важно дали едно или друго явление във обществото ще бъде много, или малко обсъждано... По важното тук е - какви са последиците от същото това обсъждано явление... това е най-важното... И тогава ние, като мислещи същества, започваме да си задаваме логичния въпрос: - И КАКВА Е ВСЕ ПАК ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА ЧАЛГАТА, защото такава определено има, иначе изобщо нямаше да се хвърлят толкова усилия и средства, за нейното изкуствено подържане - тя, чалгата, просто върши работа на някой...

Основните цели на чалгата са следните!... Да бъдат докарани младите поколения до това зомбирано състояние, в което са сега. Да бъде унищожено всичко човешко в тях. Да бъдат превърнати във немислещи същества, - във подобие на хора. Да бъдат превърнати във нещо като "генно-модифицирани" био-роботи, които да реагират по-предсказуем начин на предварително зададените им стимули, което е по-скоро прелюдия на тези, които се занимават със оказване на майнд-контрол...

Нали се досещате, че ония дето са се заели със унищожаването на българския народ, преди това трябва да подхванат и неговата младеж - да спрат и нейното развитие, след което да я ликвидират напълно, което и става в момента... Затова по-улиците на градовете се лепят редовно плакати за предстоящи чалга концерти (улична вербовка се казва това). Затова чалга телевизиите бумтят редовно нон стоп. Затова и чалга радиата не са спирали от 10 години насам да бълват отрова и бяс...

И защо се прави всичко това?.. Ето защо!. За да не се допуска и за миг, младите хора да излязат от емоционалния транс, във който са натикани противно на тяхната воля. Целта е младите хора, чиито мозъци се вече измити от чалгата (пленени души), да спят редовно - нон стоп. Те не трябва да се събуждат никога. Затова не бива да им се дава и миг спокойствие (без да бъдат забавлявани), защото ако им се даде такова, тогава има голяма вероятност те да започнат да се пробуждат!. А пробудят ли се веднъж, ще станат неуправляеми - тоест; такива, каквито са били някога, преди да познаят чалгата и да станат чалгари... този процес, ако започне веднъж, е неизбежен, затова не трябва изобщо да се допуска той да започва някога, защото почне ли веднъж, целият този план за изтреблението на българския народ и неговата младеж, ще отиде по-дяволите...

Най-важната майнд-контрольорска хватка, за отчитане броя на хората заразени със мисловния бацил ЧАЛГА, са онези предавания по телевизия "ПЛАНЕТА" където водещите "курви" Ви призовават да гласувате със SMS-и - И даже Ви се карат от екрана когато не гласувате... И точно тук, със това тяхно каране (което е основната цел на предаването, да Ви се скарат типично по-мутренски), те бъркат в мозъците на хората заразени със мисловния чалгарски бацил - държат ги здраво на психологическа основа и не ги изтърват... Човърка се техния подсъзнателен страх, насаден им от чалга индустрията, за да се поддържа той жив, защото ако не се поддържа, той ще умре. А умре ли, със него ще умре и цялата организирана "престъпна" чалгарска-индустрия... Колкото и странно да Ви се струва, истината е точно тази!.. Катализатор на чалгата са точно тези хора, които се страхуват, заради което отдават почит (гориво) на певиците - те поддържат чалгата жива, всичко зависи от тях, и затова чалгарите държат много на тях...

Това е един повсеместен "геноциден план" за осакатяване на българската младеж, най-просто казано - ЗА СПИРАНЕ НА НЕЙНОТО НОРМАЛНО ВЪЗПРОИЗВОДСТВО, а в крайна сметка, за прекратяване размножаването на българите... За циганите естествено такава мярка не е предвидена - те могат да се плодят колкото си искат... Тях циганите, ЧАЛГА не ги лови за разлика от нас. Нито ги плаши, нито ги смирява, нито ги кара да бъдат такива, каквито не са. При българите обаче нещата не стоят така. Нас българите, чалгата ни лови ловко, ама много ловко - и много от нас са вече станали такива, каквито не са... Та нали тази ЧАЛГА ПОМИЯ е създадена специално за нас - българите. Тя е насочена, и винаги е била насочена само срещу нас. Чалга индустрията е едно психотронно оръжие използвано срещу българския народ, - едно оръжие за покоряване душите на българите... Попитайте младите момчета заразени с тази СВИНЯ - кога успяха със чалга подход да на.......ът някоя п......тка - КОГА - точно никога... Чалгата им внушава, че нормалният подход към една жена, е точно подхода, показван в чалга клиповете - той е нормален; всичко друго различно от него е ненормално...... Това което гледат младите момчета по чалгарските телевизии - това възприемат те за нормално. И затова когато попаднат нощно време във "тъмните чалгарски храмове" на злото, не могат да завържат интимен контакт със нито едно момиче...

Чалгата обаче цели и нещо друго!! Да подтиква хората към християнството, което пък е най-голямата отрова за човешката душа... Това съм го доказал безспорно че е така във моя блог, със публикацията на трите части на материала - УЖАСНАТА РЕЛИГИЯ... Там доказвам по-безспорен начин, че християнството носи на душите на хората само разруха и нищо друго... Чалгата от една страна имитира - дяволът, от друга страна пък който не харесва - дяволът (чалгата), се принуждава да отиде при бога - християнството... това е моделът за побъркването на хората... А тея две неща са създадени от евреите и служат само на тях. Те носят на хората само ЗЛОКОБА и ОМРАЗА. Който не вярва, че това е истина, го призовавам да посети блога ми...

цитирай
19. raylight - Чалгата
22.04.2011 23:56
подтиква хората към Християнството, а то било отрова за човешката душа?! И двете твърдения са точно обратното на истината!
цитирай
20. krumbelosvet - Скромно да напомня
29.03.2017 16:45
Скромно да напомня, че при соца НЯМАШЕ БЪЛГАРСКА ЧАЛГА! Имаше прекрасна поп и народна музика, която се слуша до днес. Тогава предимно шофьорите слушаха вносна чалга, "СРЪБСКО". Кръчмарска музика. А сръбската чалга има история век и половина преди нашата и май е НАЙ-ДОБРАТА К Р Ъ Ч М А Р С К А музика на света.
цитирай
21. krumbelosvet - Коя "музика"
01.04.2017 18:07
Коя музика се гарнира с навирени показалец и кутре (сатанински знак)? Коя музика доведе хипарството с дрогата и HIV? И нежеланието за труд и служене в армията? Птеди 10-ти чалга имаше само по циганските сватби. Имахме чудесен поп, който се слуша до днес. Имахме и роден рок (думата щурци как се превежда), изчистен от истерия, дрога и порно... Чалгата май е ИЗТОЧНИЯ, ЦИГАНИЗИРАН АНАЛОГ НА РОКА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3234397
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031