Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2009 20:56 - Тройната коалиция разкрита - второ явление
Автор: raylight Категория: Забавление   
Прочетен: 2611 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 24.03.2009 20:51


Искрено се извинявам, че без да искам изтрих този пост, заедно с 29 коментари в него. Извинявам се на всички писали отдолу особено на анонимния човек, с когото дискутирахме цивилизoвано. Запазил съм част от коментарите му и ги давам тук под гербовете на Тройната Коалиция:

1. НДСВ на Симо Хазарта

image



2. БСП на народната кайма

image


3. ДПС на обръчите от тръни:

image  
А сега и коментарите от Анонимен към мен:


Лъчо,
Отговорите ти са хубави, защото са поднесени интелигентно и без нервни "попържни" по хората, с които не си съгласен.
Проблемът е, че Костов първо се погрижи за собствената си банкова сметка, а чак след това тръгна да уволнява министри - като уволни само онези, които го критикуваха и не бяха съгласни с него.
Не приемам "демократичната" презумпция, че "несъгласен = виновен" !
По стечение на обстоятелствата съм бил в къщата му в Драгалевци - преди години учих в една група с по-малката му дъщеря (на втората година тя замина за Италия при сестра си). Бил съм в къщата на... студентски купон. Малко е стряскащо да попаднеш в огромен палат, където най-близките съседи са на 500 м разстояние, а стереоуредбата беше от 2000 (!) вата. И всичко това още през 1998 ! Дори не беше минала пъна година от вземането на властта.
Винаги, когато видя как един бивш беден асистент се превръща в един от най-мощните в икономическо отношение хора, ме обземат съмнения !
Освен това, напомням, че кадровата политика, умението да се подбират хора и умението да се работи с тях също са белег за това дали един човек е добър политик, или пък не. Ако по-голямата част на депутатите и министрите от ОДС са се оказали "заложени бомби" - е, не ми казвай, че Костов е научил за "бомбите" чак през последната година от управлението си и то чак, след като от ЕС заявиха, че някои министри в България са потънали в корупция, а Костов НЕ е взел мерки.

Факт е (можеш да ме обориш чрез научната логика), че всички политици в България крадат ! Но според мен не всеки, който краде, е "лош" политик. След като всички крадат, за мен би било по-добре, ако поне ме крадат интелигентно и достойно - сиреч, без глупави схемки и с малко повече мисъл и за народа. Ако има по малко за всички, няма да е проблем, че има "повечко" за премиера.
Ако трябва да сравнявам само според личния си егоизъм Костов с Царя - аз лично се чувствах по-добре при НДСВ, макар че "царедворците" като политици са по-големи боклуци и анонимници (много от тях за пръв път станаха политици през 2001) от седесарите.
Интересното при Тройната коалиция обаче, е че най-лошата част от нея се оказа не БСП, а ДПС заедо с НДСВ. В замяна на 15-те минути слава (в случая - 4 години) за Станишев, той им даде в замяна твърде много власт в ресори, които някога се смятаха за "непрестижни" и "нежелани".
Някога всички искаха МВР, МВнР, МО и Министерството на икономиката и енергетиката.
А сега се оказа, че най-големият гювеч е в МОСВ, МЗХ, МТ и МРРБ. Оказа се, че най-много европейски пари идват за регионално развитие, покриване на стандарти в селското стопанство, транспортната инфраструктура и околната среда.
Оказа се, че най-трудният за получаване документ при изграждане на нова ВЕЦ не е разрешителното от ДКЕВР, а разрешителното за водоползване от МОСВ.
Ето как "Доганката" сложи ръчичка на почти всички "кранчета" в тази страна.
Само за сведение - "цената" на разрешително за водоползване за ВЕЦ е 100 000 лв, а ако е с връзки и ходатайства пред Доган - има "промоция" и "цената" е само 10 000 лв.
И ако ДуПеСе овладя министерствата, то НДСВ овладя съответните държавни агенции.
А Станишев се оказа мухльото-балък от типа на Виденов - само за да се пъчи на върха, изпусна от контрол онези, които са под него.
От Тройната коалиция с най-малко пари и най-много псувни ще си тръгне БСП. А странното е, че тази "лява" партия водеше доста "дясна" политика.
Да се надяваме, че ще се появи "дясна" коалиция, която да води "лява" политика.

Лъчо, пишеш за 300 000, които подкрепяли Костов.
Колко гласуваха за ДСБ на последните парламентарни, евродепутатски и местни избори ??? Нима бяха 300 000 ?!
Относно демокрацията не си прав - триумфът на колективното невежество над индивидуалния гений не е добро решение. Освен това, типична българска черта е ако мнозинството е от невежи, те да смажат малцинството умни хора и да ги "дръпнат обратно в казана". Демокрацията е ОК само на теория, както и комунизмът. За България обаче, чисатата демокрация дори не може да съществува като такава.
Сравни сам - от 1878 до 1944 имаме 3 преврата, 3 суспендирания на Конституцията, 1 войнишко въстание, 1 въстание срещу преврат и само общо 18 години (а 6 от тях са военни) с парламентарна демокрация. Добавяме още 2 преврата (1944 и 1989). Ако смятаме времето от 1990 насам за "демокрация" - имаме 37 години демокрация за 131 години държавност. Някак си излиза, че през останалите 94 години ( а от тях само 45 са комунизъм) сме имали нещо друго.

Добре, че Левски не доживя Освобождението. Само ако беше видял "чистата и свята република" и щеше сам да се обеси.

А Ако Костов се махне - избирателите на ДСБ няма да "пасуват". Те не са за ДСБ само заради Костов, а защото искат алтернатива на СДС и ГЕРБ. Ако Костов се махне, те ще гласуват за обединената дясна коалиция, защото за тях винаги е било по-важно да не спечелят БСП/ДПС/НДСВ, а не Костов.

 

Лъчо, виждам че си написал още един отговор - него коментирам отделно.
Не си прав, че само у нас на избори се избира едната от двете злини и няма мърдане.
Дори в САЩ избират само републиканци и демократи, а те са "от един дол дренки". Демократът Клинтът запали Косово и цяла Сърбия, а републиканецът Буш запали Афганистан и Ирак.
Демократът Клинтън обещаваше здравни и социални реформи, а накрая само свали данъците за големите корпорации. Републиканецът Буш не само даде още облекчения за корпорациите, а дори отмени някои от социалните решения на Клинтън. Американците са интересни - на всеки 4 години си мислят колко много ще променят САЩ, ако гласуват за "другата" партия, а резултатите са все едни и същи. Та те дори не си избират демократично своя президент. Нямат доверие на народа и затова първо се избира (МАЖОРИТАРНО щат по щат) колегия, която после гласува за президент. Така на два пъти един е "печелил" изборите, а друг е ставал президент (чрез подкупи за Колегията, разбира се). Така Ал Гор с 60% от гласовете не стана президент, а Буш с 40% стана. Просто, ако вземеш 50%+1 глас във Флорида, изпращаш ВСИЧКИ делегати на Флорида в Колегията. Това не е много демократично. Този ред е създаден, за да може огромния брой на по-бедното население (което живее само в най-населените щати) да повлияе по-сериозно върху резултатите и да прецака по-богатите. Ако тази система не съществуваше, републиканците (партията на богатите) отдавна щяха да са в историята. Но е факт и, че само със системи и само с пари власт не се печели. Ако си твърде арогантен и самоуверен, дори някои от "твоите" ще гласуват за противника.
В подкрепа на това, че смяната на едните с другите не променя нищо, ще припомня как Обама обеща пълно изтегляне от Афганистан и Ирак до 2013 г. Сега обаче, той предлага "намаляване" на контингента в Ирак и УВЕЛИЧАВАНЕ на този в Афганистан. Ами да - къде иначе да прати тези войници, които иначе биха останали без работа.
Лъчо, във втория си абзац много добре теоретизираш как след избора на мнозинството, трябва да притискаме всеки ден избраните, за да си вършат работата. Ами той и Маркс точно това казва - че пролетариатът пак управлява чрез представители (като при демокрацията), но трябва да ги притиска всеки ден - това е "диктатурата на пролетариата", за която говори Маркс и няма нищо общо с концлагерите, които организираха пишман-комунистите. Сещаш ли се? Ти също теоретизираш добре, но на практика как мислиш, че ще се осъществява това "притискане".
Ти вярваш ли, че у нас има 3 власти, при това независими? Аз мисля, че у нас законодателната власт командва изпълнителната, а те двете заедно се качват на главата на съдебната. Грешка имаш и в изказването, че в Германия социалистите са и немци, а тук социалистите не са българи. Слагаш всички под един знаменател. И в Германия се краде - чу ли за скандала с корпумпираните евро-депутати? И там депутатите мислят за касичката си преди да се сетят, че са немци. А у нас не всички социалисти забравят, че са българи. Не всички седесари пък са българи. Навсякъде има и мърша, нали знаеш? Има свестни социалисти. Има и свестни седесари. Но те са затиснати до задушаване от продажниците.
В Битката при Черномен през 1371 (ако не греша) Крали Марко и Вълкашин се бият с 30 000 срещу 60 000 турска армия. Да, ама от 60 000, над 40 000 са... български и сръбски наемници. При обсадата на Никопол по-голямата част на султанската армия е от българи (наемници плюс изпратени от българските васали).
Продажността винаги е била голям проблем за България. Пред долара (еврото, йената...) много българи и всякакви други по света биха забравили и майка си.
Интересно ми е как предлагаш в България (като в Германия) социалисти и десни да управляват заедно?
Интересно ми е как предлагаш да "контролираме" избраните депутати?
През 1990 свалихме Луканов, защото всичко беше държавно и никой не рискуваше уволнение, заради това, че стачкува.
През 1997 свалихме Виденов, защото... (следва)

 

 

Лъчо,

И аз съм на мнение, че е много опасно да приемаме априори от благородни подбуди, че всички други са разумни (приложимо е и с "добри", "хуманни" и т.н.) като някого (най-често мислим за самите себе си, естествено).

Всъщност, абсурдите се приемат за истина главно от хора, които са убедени, че не само те самите са разумни, а че разумни са САМО онези, които вярват в същото, като тях самите.

Колкото до горенаписаните от мен дълги "нещица" - аз заставам зад думите си не от твърдоглавие, а защото смятам, че защитавам по-близката до истината позиция. Фактът, че ти си съгласен с едни и не си съгласен с други от моите твърдения за мен не е критерий дали си или не си интелигентен. Знам и че си написал краткия си коментар по-скоро заради писмото на Весела, но това не променя разсъжденията ми по принцип.

А по повод на истината се сещам за едни думи на Пушкин:
Тьми низких истин мне дороже, чем лучи возвьiшающих обман!
(Мракът на низките истини ми е по-скъп от лъчите на възвишените лъжи!)
(думата наистина е "ниЗки" за разлика от "ниСки")

А между другото - ти беше обещал малко по-горе да отговориш на "дългия ми материал" в отделен пост към края на седмицата. Успя ли вече да "опечеш" част от отговора?
Просто в последно време ми е адски трудно да намират материали, с които хем да не съм съгласен (поне частично), хем да не ме дразнят (а по-скоро да ме радват).
Не е лесно егоистичната ни човешка природа да ни позволи да приемем, че дори и материал, с който не сме съгласни, може да бъде добър по форма и съдържание.

АКО НЯКОЙ РАЗБИРА ОТ РАБОТА С КЕША НА ГУГЪЛ, ДА МИ ПИШЕ„ МОЛЯ!


Тагове:   хумор,   ДПС,   НДСВ,


Гласувай:
0



1. анонимен - Важното е, че хората видяха и запомниха казаното...
13.03.2009 15:08
Лъчо,

Не е проблем, че са се "гътнали" 29 коментара, когато си се опитал да подредиш и внесеш малко свежест по тази тема...

Важното е, че хората видяха и запомниха казаното дотук.

Колкото до дискусиите - с удоволствие мога да продължа и на "обновената" територия...

Чудя се колко ли често се срещам с хора, които тотално изпростяват, когато не са съгласни с нечие мнение, та се впечатлявам толкова, когато срещна възможност за интелигентна дискусия без обиди и ненужни нападки...

А за да не съм "Анонимен" - името ми е Милен, а на уебсайта, в който и ти коментираш и пускаш темите си има и спортна секция, в която съм CSKA_even_in_Division_Z.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3243648
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930