Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2017 12:02 - Фитнесът на лицевите мускули замества скалпела, да не говорим за ботокса
Автор: aleksis24 Категория: Тя и той   
Прочетен: 618 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пръскаме доста пари за ексфолианти, кремове, масажи на лицето, дори за лицева хирургия. Е, някои от нас. Ако и вие сте решили, че драстичната намеса на козметолозите и упражненията им върху лицето ви не са вашият начин за достойно остаряване, този текст  е точно за вас.

image

Годините и... гравитацията си казват думата. Бузите ни хлътват и увисват, очите се „затварят“, защото клепачите неусетно са натежали, а веждите са паднали надолу. Освен това тази двойна брадичка сякаш тегли и устните ни надолу, а резултатът е тъжен и угрижен вид. Цялото излъчване на лицето ни говори сякаш за умора.
image

Дори да си правим онази половинчасова сутрешна гимнастика (досадно, но се стараем), дори да ходим често на освежителни разходки, лицето ни сякаш не иска да реагира – остава уморено и без блясък. Вярно, разходките връщат цвета върху него, масажите (ако се сетим) – също, но благотворното им въздействие е само за кратко време.
image

Ще ви разкажа за личния си опит. Още на млади години бях попаднала на точков масаж за лице. Тогава акупунктурата ми беше много интересна – може би защото литература трудно се намираше, а и никой не предлагаше такава услуга. Та оттук-оттам си направих една схема на точков масаж на лицето – с махане и добавяне на точки от няколко източника, тогава почти само на руски език. Не ме питайте откъде точно, защото едва ли мога да възстановя дори приблизително.

image



Та правя си аз този масаж всяка сутрин (кръгово движение на пръстите върху точката или точките и прибававям крем против бръчки), добавям дърпане и разтриване на ушите – сигурно сте чували, че там има точка за всеки орган на тялото. Кръвта нахлува в лицето и в главата, и усещането е за истинско събуждане. Защото тези точки не влияят единствено на лицето, а са част от различни меридиани, по които жизнената енергия се движи.

image


Въпреки този масаж обаче (а и тогава не мислех още за бръчки), видът ми е далеч от перфектен. Очевидно бе, че той не е достатъчен да се бори с гравитацията.
И един ден си спомних си за малко книжле, което съветваше дамите да правят разни гримаси с лицето, за да заличат бръчките. Апокрифно книжле, кой знае къде е забутано. И затова попитах гугъл за гимнастика на лицето. Оказа се, че това си е индустрия и всеки истински или самопровъзгласил се гуру в нея вероятно печели повече, отколкото лицевите хирурзи, поне за българските съм убедена.
image







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aleksis24
Категория: Тя и той
Прочетен: 39656
Постинги: 31
Коментари: 3
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930