Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2018 12:24 - Генерал Христо Луков - героите не умират
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 5234 Коментари: 15 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                              in memoriam

                    image

                                                            Генерал Христо Луков  
                                                       (06.01.1888 г. - 13.02.1943 г.)

                Герой от балканската и първата световна войни; спасител на Кюстендил от сръбска окупация и анексия. Убит от терористите Виолета Якова и Иван Буруджиев -  членове на комунистическата партия в България.



Гласувай:
18



1. germantiger - ...
17.02.2018 13:30
ИСТИНА Е !
цитирай
2. haralanov - Да...
17.02.2018 19:19
Без съмнение ген. Луков не е демократ, още по-малко либерал, той е военновременен консерватор.
Като консерватор ген. Луков е преди всичко националист - но български националист, а не руски като днешните лукови глави.
Ген. Луков е проевропеец - той е за обединена България в обединена Европа.
Днешните лукови глави са против обединена Европа - те искат в Евразия.
Ген. Луков е антикомунист.
Днешните лукови глави са създадени и ръководени от нацифицирани комунисти.
Ген. Луков не е антисемит - днешните лукови глави са антисемити по руски образец.
И накрая ген. Луков не е русофил, като днешните лукови глави, защото е българофил.
И най-накрая - ген. Луков не е фашист, просто защото не е италианец.
цитирай
3. nkf - ИСТИНА Е ! Да, така е. Благодаря.
17.02.2018 19:58
germantiger написа:
ИСТИНА Е !

Да, така е. Благодаря.
цитирай
4. nkf - haralanov, не виждам нищо осъди...
17.02.2018 20:02
haralanov, не виждам нищо осъдително в това някой да не е либерал или демократ. То и аз ако става дума нито съм демократ, нито либерал.
Според мен генералът може да бъде характеризиран по един начин: Българин, войн и герой. Това е напълно достатъчно, останалото е от лукавия.
Аз лично презирам тази хомосексуална ляво-педерастка либерална гмеж от продажници, които надигат вой срещу този достоен човек.
цитирай
5. yoan2015 - Четох, че една от причините за ат...
17.02.2018 22:54
Четох, че една от причините за атентата над генерала е била възможността да оглави български военни части на източния фронт, предполагам, че сигурно не е истина. Но от друга страна има логика, червените престъпници са действали в интерес на СССР.
цитирай
6. анонимен - Според блоговите комуноиди и пу...
18.02.2018 09:24
Според блоговите комуноиди и путиноиди Луков е фашист.
Един от тях, тачков, даже с Уикипедия го доказваше.
Но Луков е един велик българин!!!!
цитирай
7. nkf - Четох, че една от причините за ат...
18.02.2018 13:06
yoan2015 написа:
Четох, че една от причините за атентата над генерала е била възможността да оглави български военни части на източния фронт, предполагам, че сигурно не е истина. Но от друга страна има логика, червените престъпници са действали в интерес на СССР.

Здравей, Йоане. досега не съм срещал убедителни доказателства за това прословуто и легендарно искане на Хитлер ние да пратим войски на източния фронт. Например Стефан Груев нищо не споменава в книгата си "Корона от тръни" за такова искане. Няма и логика германците да отправят такова искане по простата причина, че буквално биха се оголили Балканите и англо-американците при един десант в Беломорието биха се оказали за нула време на унгарската граница, а това е вече сърцето на централна Европа. Да не говорим, че през 1943 г. германците изтеглят съюзните войски, та какъв ще е смисълът да изтеглят словаци, хървати, унгарци и т.н., пък да искат да пращат българи? Убийството е извършено по някаква друга причина и тя е: продължаване на вътрешната подривна, терористична дейност.
цитирай
8. nkf - Според блоговите комуноиди и пу...
18.02.2018 13:12
blackocean написа:
Според блоговите комуноиди и путиноиди Луков е фашист.
Един от тях, тачков, даже с Уикипедия го доказваше.
Но Луков е един велик българин!!!!

Да, разбира се, че е такова разбирането им, но не знам дали би могло да бъде и друго. Тачков е ясен. Уикипедия трудно може да бъде използвана за някаква обосновка извън някаква статистика или фактология за по неутрални и неидеологизирани въпроси. Генералът, фашист или не /според мен също не е бил фашист/ е преди всичко Българин, който е воювал за България и за обединението на всички Българи в една държава: това е възрожденски идеал и цел за много поколения Българи. Той защитава Кюстендил и го спасява и затова заслужава почит и уважение. Тези, които го плюят вършат нещо напълно недостойно.
цитирай
9. vencivaleri1951 - Здравей
18.02.2018 14:58
Погледни архивите по делото на Заимов. Той казва на "Боевой" че царят му предлага да се върне в армията и какво мисли да оглави евентуално подобен корпус. След време информира, че България няма да участва с войска на Източния фронт Тези му думи са сред основните мотиви за смъртната присъда. Фактически убийството на Луков е удобно и за двора, защото същият е имал сериозни позиции сред военните и германците и като нищо е могъл да оглави по познатия начин за тези години в България кабинет със произтичащите от това последствия. Знае се за настоятелността му за български подразделения на Източния фронт.
Дали е фашист? Не знам, но легионерите му маршируват по подобие на немските паравоенни формирования, с хитлеристки поздрав и подобни атрибути. Извършват погроми над еврейски магазини, кантори, канцеларии, лекарски кабинети и насилие над евреи не носещи звезди.
Колкото до герой от войната. Безспорно е бил офицер с характер и макар това с четирите оръдия в голяма част да е легенда е бил безспорно храбър човек. Но такива са и много други герои от войната-Гео Милев, споменахме Заимов, но ти едва ли тъгуваш за тях? Едва ли би тъгувал и за дядо ми който оцелява/помилван е заради кръста при Дуранколак/, но е със смъртна присъда.
Проблемът е в това у нас, че всеки си тачи герои , които му отърват. Ето напоследък често се споменава генерал Колев, но то е главно заради сраженията му с руснаците където той има безспорен успех-днес едва ли има човек който да не знае за него . Същевременно много малко хора знаят имената на офицерите направили за смях англичаните в същата война и на практика оставили безработен " Чърчил"
Ние се вайкаме за няколкото гюлета пуснали ни руснаците на морето през ПСВ, но гузно мълчим/и слагаме цветя пред паметника на Козяк/ че без никакъв военен смисъл бе срината София и избити хиляди и още повече осакатени. То впрочем е главно мъст на дебелия англичанин за уволнението си.
Мен и теб ни делят нарочно, та Борисов и Нинова да ни "клатят" безпроблемно
цитирай
10. nkf - Здравей Венци, първо да изясня н...
18.02.2018 15:44
Здравей Венци, първо да изясня нещо, което май досега не е ставало ясно. Първо, аз безкрайно уважавам армията и съответно военните и особено онези, които в нашето недалечно минало са воювали за България и под български знамена. Клетвата пред родината е свята. Аз също съм служил във войската и съм полагал такава клетва и съм готов винаги да я изпълня, ако се наложи, независимо срещу кого. Имам един прадядо загинал при щурмът на Одрин и един друг - раняван ПЕТ пъти от сърбите /останал е инвалид/, при овладяването на Скопие. Така че от мен не очаквай да чуеш хула, срещу когото и да било, щом е изпълнявал войнския си и отечествен дълг. Независимо, дали това е твой дядо, баща или някой друг. Обаче, ако някои от тези, които иначе са служели добросъвестно, храбро и себеотрицателно на България по фронтовете в един момент са се поставили в служба на чужда държава или са хванали оръжието и вършат на практика престъпления срещу държавата и нейни граждани - това вече е нещо съвсем друго.
Второ, аз не съм никак почитател на СБНЛ, организацията, на която Луков е бил ръководител. Не че съм против патриотичния характер на тази организация, а защото има левичарски характер, пък моите разбирания са твърде надясно, отвъд дори фашизма и национал-социализма. Смея да твърдя, че познавам добре "Легиона", тъй като познавах един стар легионер, който дори наскоро почина на преклонна възраст: бургазлия е, дори издаваше вестник "Легионер". Даже, като се замисля, по скоро ти би бил на доста сходни, ако не и идентични позции с него. Дори той е разказвал, защо и как е станал "легионер". Първо отишъл при комунистите, но интернационализмът им го отблъснал, иначе с всичко друго бил на едно мнение. После, в "легиона" намерил идеалната за него идеология - патриотизъм, в съчетание с идеята за "социална държава" и индиферентност към религията / бай Иван Григоров си беше атеист и твърдеше, че не малко от легионерите - също/. Между другото е вярно, че СБНЛ са създадени по модел на хитлеровата СА, но има и
цитирай
11. nkf - сериозни различия, поради което ...
18.02.2018 16:04
сериозни различия, поради което смятам, че никак не правилно да бъдат определяни като фашисти или пък нацисти. Има и нещо друго: "Легионът" е имал прорепубликански уклони всред не малко от членовете си и затова тази организация не е била никак долюбвана от двореца и тогавашния управляващ елит. Професор Богдан Филов ги е наричал "белите комунисти". От друга страна, въпреки връзките на Луков с германците, Хитлер е залагал на царя и е държал на него и правителството; никак не е бил склонен да подкрепя легионерски преврати. Самият хитлер, знаеш, нарежда убийството на Рьом в Германия и разпуска СА, по идеологически съображения, а доколкото СБНЛ наподобява в някои аспекти СА, то също не име имал доверие. Явно по същата прчина Хитлер не подкрепя и "легиона" в Романия /там също е имало подобна на СБНЛ организация/ и водачът й дори е разстрелян, без германците и Хитлер да си мръднат пръста в тяхна защита.
Прав си впрочем и за вандалските актове, следващи манифестацията на тукашен антисемитизъм /колкото и абсурдно да е това определение/ от страна на легионерите. Така е, имало е такива прояви, разказвали са ми много за такива неща свидетели от първа ръка. Личното ми отношение към това: ами, не мога да съм съгласен в никакъв случай с прояви на вандализъм и унищожение на имущество и произволно насилие срещу, когото и да било. Ако някой евреин е забъркан в престъпления - има си законов ред, това е. Иначе за мен "атисемитизма" е нещо, което е смехотворно. Просто защото няма такова нещо като "еврейска раса". Виж, въпросът с юдаизма е нещо сериозно, но той има други измерения. И като цяло намирам идеята, че ако решим въпросът с евреите, ще решим въпросът със злото, за тъпа. Злото е нещо метафизично и отвъд, който и да народ, племе и т.н. Сега, от друга страна е и факт, че в не малко свинщини има забъркани доста еврей. Но както казах - не те са ексклузивните носители на злото въобще.
цитирай
12. nkf - За цветята пред паметника на ул. ...
18.02.2018 16:14
За цветята пред паметника на ул. "Козяк" имам същото отношение като към цветята пред паметника на съветската армия - недопустимо е. Ето защо съм убеден, че такъв паметник няма място нито в София, нито в България. В тази връзка намирам за не по-малко гнусно и долно да има спирка "Томсън".
За нинова и борисов не искам да говоря, защото... Абе, трябва да има хигиена. Смятам, че за 28 години вече е ясно какво представлява този политически "елит". Трябва съвсем сериозно да се помисли за България и да се изработи сериозна национална доктрина; конституция, нов изборен кодекс, здравна и образователна концепция, закони. А досегашните клептократи е време не просто да си ходят, но и да минат за доста дълго през софийския централен затвор.
цитирай
13. vencivaleri1951 - Този цитат може да счетем също за поставяне в услугите на чужда държава
19.02.2018 00:55

22 юни 1942 г. Телеграма по повод годишнината от нахлуването на Хитлер в Русия:

"По случай историческата дата 22 юни, когато започна борбата за спасението на Европа от болшевишката опасност, и по случай блестящите успехи на вашата армия на Източния фронт, Ви поздравявам от името на Съюза на националните легиони на България и лично от свое име, и желая по-нататъшни успехи на Третия райх. Ние ви уверяваме, че в борбата винаги можете да разчитате на българските легиони, които са верен последовател на националсоциалистическото движение. Да живее Германия, германският народ и неговият фюрер Адолф Хитлер!
Водач на националните легиони на България генерал Христо Луков."

но не в това е въпросът. Понякога предателски на пръв поглед действия по късно се оказват спасителни за страната осъдила предателя. Хипотетично да си представим, че Заимов беше се съгласил да поеме корпус на Изток/а е поканен , като герой с тежест във военните среди и обичан от хората/ и доколкото българите сме смели и добри войници бяхме "образували нерви, а и сълзи" на руснаците и бяхме си спечелили враг/като англичаните заради ПСВ/ каква щеше да бъде съдбата ни на Парижката конференция. Гърция официално иска 10000кв км2/ Родопите/ и искането и е подкрепено от Англичани и французи. Ами руснаците ако бяха останали безмълвни, какво правехме. Тоест не можеш да приемеш нещата единствено от формалната страна Тук става въпрос за светоглед и сполучлива или несполучлива прогноза. Не бих окачествил Луков като предател на българските интереси предлагайки легионите си/а там са хиляди/ на страната на Райха, както и не приемам , че Заимов е бил предател защото е пречил/и попречил/ желанията на луков да станат реалност Целта на Луков е била да се поправият историческите грешки за България направени на Берлинския конгрес и Ньойския мерен договор, целта на Заимов е била да не допуснем 2ри Ньой.
цитирай
14. shtaparov - Явно е бил в състояние да осуети п...
19.02.2018 10:18
Явно е бил в състояние да осуети преврата от 9-ти септември и много е дразнел злодея Сталин,затова е наредил да го убият.
цитирай
15. bojil - Генерал Луков не е бил виновен за ...
04.03.2018 04:18
Генерал Луков не е бил виновен за глупостите,които му се приписват- той е жертва на червената система,понеже е можел да спре съвецката армия на границата и да я направи за посмешище!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523270
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031