Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2013 20:06 - На кого служи МВР?
Автор: raylight Категория: Политика   
Прочетен: 2882 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 09.08.2013 12:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На кого служи МВР?

 

МВР показа някои тревожни тенденции откакто националният протест против кабинета на БСП, ДПС и Атака започна:

1)    МВР не зачита законите на страната

2)    МВР служи за ПР агенция на управляващата коалиция

3)    МВР смятат, че управляващите плащат заплатите им

4)    МВР смятат, че има връзка между това какви задължения изпълняват и КОЙ е на власт /в техните очи – кой им плаща заплатите/

5)    МВР гледа на себе си като на репресивен апарат.

 

На кого служат полицаите? МВР е институция, създадена, за да следи за спазването на законите, които народното събрание приема според волята на народа. МВР служи на реда, ред, който хората в държавата налагат, за да защитят неотменимите човешки права –право на живот, закрила на частната собственост, свобода, доколкото тя не отнема свобода от другите. Това отговаря на всички въпроси, които мъчат полицаите, докато нарушават системно писаните закони. Законите важат за всички, но особено за тях, защото именно те би трябвало да са техният гарант. Хората не биха спазвали закони, които самите им пазители газят. МВР не счита за нужно да задължава полицаите да се идентифицират пред протестиращите въпреки, че законът ги задължава да правят това, използват сила срещу журналисти, въпреки, че са длъжни по закон да ги защитават, използват прекомерна сила срещу мирни граждани, използват сила, за да плашат хората, с идеята да ги принудят да спрат да упражняват правото си на протест.

            МВР гледат на себе си като на кучета. Лоялни кучета на властта. Проблемът им е, че властта не е у правителството, не е и у народното събрание. Тя е на хората. Те са делегирали правомощия на тези две власти, но те са източникът на властта и парламетът и министрите са просто слуги. Хората са източникът и на всички пари, които влизат в бюджета и част от тях издържат самото МВР. МВР си мисли, че политическите партии им плащат заплати. Не е така. Бюджетът плаща заплатите, той се събира от НАП чрез съгласието на гражданите, които се подчиняват на закона. Ако те спрат да се подчиняват на закона, пари няма да има за нито един полицай. БСП няма да им дава по 1.2млрд лв на година, за да работят като тяхна охрана и ПР агенция да рекламира Бузлуджа или да омаловажава протеста, никой няма толкова много пари, не и за дълго време.

            МВР погрешно смятат, че властта е в управляващите партии, а не в хората. Тази грешка е само една от многото. Най – голямата им грешка е, че те смятат, че служат на властта. Те не служат на нея, защото властта е преходна, минава от едни ръце в други, но източникът ѝ е непреходен – хората. Те служат на закона. Законът е написан от хората, за да защитава правата им, а МВР участва в тази защита, като налага спазването му. МВР не е репресивен апарат, не са стригачи на овце, наемни бойци на феодали или лумпени в униформи, МВР са една от институциите, които защитават правата на хората, които са им предоставили тази служба. Това не е дори власт, това е служба в името на закона. Ако мога да цитирам капитан Ваймс от “Стражите!Стражите!” на Тери Пратчет:

“Но няма никакво значение, нали така? Защото нямаше да има никакво значение, даже и ако наистина имах доказателство. Няма на кого да го дам. Пък и ти не можеш да ми върнеш службата.

— Мога! — каза Уанз. — Мога, а ти не заслужаваш да си просто един капитан…

— Ти не можеш да ми върнеш службата — повтори Ваймс. — Тя никога не е била във властта ти, че да ми я отнемаш. Аз никога не съм бил градски служител, нито служител на краля, нито пък на Патриция. Аз бях служител на закона. Може да е бил корумпиран и покварен, но беше закон, някакъв закон. Сега вече не съществува никакъв закон, с изключение на: „Ако не си отваряш очите, жив ще те опекат.“ Къде е моето място в това?

 

МВР смятат, че дължат вярност на ръката, която ги храни. Дори да успеят да проумеят, че ръката е на хората, това все така ги превръща в кучета, а не в защитници на закона. Те не бива да са лоялни към този, който ги храни, а към това, което бранят – реда и законността в страната. Гласът на хората лесно може да се узурпира, но основните морални ценности, на които се градят законите са непроменими. МВР служи на закона. Целта е спазване на реда, който изгражда цивилизацията, а не насилие над несъгласните с нечие мимолетно управление. Репресии има само към роби, към поробени страни. Под чие робство е България, че да сте заптиета, господа? Време е да разберете, че ви управляват дебили и, че законите стоят над заповедите. Ако ви заповядат да удушите кърмачета, ще го сторите ли? Ако ви заповядат да подпалите София, ще го сторите ли? Ако ви накарат да убиете майките си, ще се подчините ли? Дисциплината не е самоцел, господа и дами, тя е подчинена на целта за опазване на реда. Няма невинни биячи, нито невинни убийци или крадци, има хора с оправдание и хора с без, което не отменя това, което са направили нито намалява престъплението им.

 image

Ако искате служител на закона за вътрешен министър, вместо политически ПР на БСП, присъединете се към групата: Искам командир Ваймс за вътрешен министър








Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3246412
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930