Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2011 19:28 - Защо ГЕРБ не е дясна партия
Автор: raylight Категория: Политика   
Прочетен: 22280 Коментари: 36 Гласове:
21

Последна промяна: 07.11.2011 14:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗАЩО ГЕРБ НЕ Е ДЯСНА ПАРТИЯ

 

ГЕРБ не е дясна партия, повтарям, ГЕРБ не е дясна партия!

Защо казвате това? – Ще ме попитат читателите ми. – Да не би, защото подкрепяте ДСБ и Синята коалиция и сте предубеден?

 

Да, аз съм предубеден, защото подкрепям Синята коалиция и ДСБ. Предубеден съм, но не срещу ГЕРБ, а в това какво означава изразът “дясна партия”. В България са единици хората, които знаят какво е дясно в политиката. В ГЕРБ са единици и със сигурност сред тях не е Бойко Борисов. Той си няма представа от политика изобщо. Ако имаше представа, никога не би заявил “Бих се съюзил с всички партии, ако народът им дава власт”. Защото в политиката има разделение между партиите. Всяка партия изразява или идеология, или ценностна система и левите, и десните си противоречат. Затова леви и десни не могат да управляват заедно, защото ще правят едновременно противоположни неща.

Най  - общо казано, левите партии делят хората на принадлежащи към различни класи, които се борят помежду си за залъка хляб – буржоазни експлоататори, работническа класа и кулаци. Кулаците са собствениците на земя, като някак си това им право е куршум в гърдите на работническата класа, която няма земя, следователно трябва да получи земята на кулаците чрез куршум в гърдите. Класическите леви партии твърдят, че от всичко трябва да има еднакво за всички. Те също така не смятат върховенството на закона и еднаквостта на закона за важни. Законът е важен, доколкото има един закон за едни социални или етнически групи и друг закон за други.

Десните партии не делят хората на класи. Делят хората на спазващи закона и неспазващи го. Делят хората на такива с морал и такива без морал. Класическите десни партии твърдят, че има абсолютен морал и закон, който трябва да важи еднакво за всички. Идеята се основава на Християнството, което е единствената религия, в която в прав текст се казва, че всички хора са равни пред Бога и ще бъдат съдени еднакво тежко от него. Тя не произхожда от светлите атеистки умове на Просвещението, нито от традиционния ислям или будизма, нито от Тангризма или Зурванизма (в който има подобни идеи). Тя произхожда от това, което е създало Европейската цивилизация (не са дори Платон и Аристотел) – Християнството.

Основната разлика между леви и десни е, че те налагат неравенство, като търсят равенство по два различни критерия.

Левите искат всички да имат еднакво. Десните искат всички да имат еднакъв шанс да имат. Двете неща си противоречат.

А защо си противоречат – ще ме попитат читателите? Защото хората не са равни във възможностите си. Такава е повелята на Бог или законът на природата, който както иска да го разбира. Хората са различно способни в различни неща, и за да имат всички еднакво, трябва да се вземе от по – способните и да се даде на по – малко способните или да не се позволи на способните да правят повече. Вторият модел е комунизъм, който фалира, защото една държава се влачи напред от способните въпреки протестите на неспособните, които после обикновено наказват първите за нахалството им. Първият модел е социалдемокрация – всички произвеждат различно, но получават почти еднакво след преразпределението от държавата.

            Както вече са се досетили, тези, които са издържали да четат до този момент, левите и десните са вода и олио в политиката. Те не се смесват. Затова един десен човек никога не би казал: “Бих се съюзил с всички партии, ако народът им дава власт” както каза Бойко Борисов.

-         Само това ли? – Ще кажете. – Едно изречение ли прави разликата?

-         Не - ще отговоря – делата правят разликата.

 

Нека прегледаме основните ценности в практиката на десните и какво направи ГЕРБ

 

1.     Десните увеличават личната свобода на гражданите, при тях имате повече право на протест, гласува се спокойно и без страх. Равен шанс за всеки.

2.     Десните намаляват преразпределението на БВП от държавата като процент, за да оставят повече пари на данъкоплатците. Защото не смятат, че всички трябва да получават еднакво или “който не работи, не трябва да яде”. Те са и против безсмислените и необвързващи социални помощи, все едно за Българи, цигани или извънземни.

3.     Десните намаляват ролята на държавата в икономиката, защото това не е нейна работа, тъй като държавата не може да носи лична отговорност за делата си. Те приватизират.

4.     Десните намаляват всички пречки пред бизнеса, особено дребния и среден бизнес, който не може да се защитава сам, за разлика от едрия.

5.     Десните ценят науката и образованието, ценят гениите, създават им условия, в които да развиват технологиите и философиите на бъдещето.

6.     Десните ценят националната независимост и смятат, че всяка държава трябва сама да определя своя път, без ръководене отвън.

7.     Десните винаги спазват закона. Винаги.

8.     Десните непрекъснато реформират страната си – здравеопазване, пенсионно осигуряване, наказателен кодекс. Те търсят и оптимизиране на държавните разходи чрез въвеждане на нови технологии – електронни регистри, електронно правителство, намаляване на безсмислените щатове в администрацията.

9.     Десните не търпят социални помощи, които създават поколения от зависими от тях хора, помощи необвързани с никакви условия, помощи, които правят мързела печеливш. 

10.                         Десните децентрализират властта, пазят се от това тя да е в ръцете на един човек.

 

Какво направиха ГЕРБ и Бойко досега:

 

1.     Намалиха личната свобода:

-         Има закон, който ограничава правото на протести

-         Ограничи се изборното право чрез нарочно лошо проведени избори, в които се забранява незаконно на хора да гласуват и се прави невъзможно гласуването на над 52% от хората чрез технически прийоми.

-         Масово се подслушват хората без никакви гаранции за какво се използва информацията.

2.     Увеличиха преразпределението на БВП от държавата, чрез всевъзможни излишни административни такси и акцизи. Нито дума за сваляне на каквито и да било данъци няма.

3.     Национализираха пенсионни фондове и 1.5 млрд от Здравната каса в противоречие със съществуващите закони.

4.     Ограничителните режими, лицензите и т.н. не са намалели. Намаля единствено капиталът, необходим за регистриране на ЕООД.

5.     Парите за образование и наука спадат, не се провежда реформа, която да осигури условия за талантливите хора да създават нови технологии и да градят нова наука в България. Все пак, децентрализира се бюджетът на училищата, въведоха се матури.

6.     Както Уикилийкс и поведението на Бойко твърдят, ГЕРБ слуша този от Русия – САЩ, който има по - силен коз в конкретния момент

7.     ГЕРБ многократно нарушиха закона при национализациите, наруши се законът и от ЦИК, управляван от ГЕРБ.

8.     Търговският регистър ограничи достъпа, с което създаването му се обезсмисля. Няма електронно правителство, нито електронен държавен архив, нищо електронно. Здравеопазването си стои недовършено, пенсиите се плащат от бъдещите пенсии на работещите, администрацията стои раздута до пръсване, въпреки частичните опити на Дянков.

9.     Социалните помощи са пътят към купуването на ромските гласове за ГЕРБ.

10.                         Един човек държи цялата власт в държавата. Един град плаща местните данъци на цялата държава. Един кмет определя какво се случва във всеки район, защото райнните кметове вече не се избират.

 Според вас колко точно са десни ГЕРБ, ако се съди по делата им?  

А какви са, ако не са десни? ГЕРБ са популистка партия. Какво означава това, ще разберете в следващата ми статия.

ГЛАСУВАЙ В СВЕЖО 


 



Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. penchoan - Десните партии защитават интер...
06.11.2011 19:42
Десните партии защитават интересите на малцинството, на олигархията, за сметка на мнозинството - хората, които произвеждат. За развити западни демокрации десните партии създават ред и стабилност. За промишлено изостанала държава, като България, е неморално да ни управлява дясна партия. Имаме нужда от ляво управление, но в България липсва лява партия. За ГЕРБ може да се каже, че е групировка, а не партия.
цитирай
2. tit - А защо ГЕРБ е партия?
06.11.2011 19:43
Извинявам се, но не ми е ясно...
цитирай
3. alexalexalex - ндамммм
06.11.2011 19:43
проблемът е, че вуйчо Ваньо (за когото съм гласувал винаги) и Марто Еванджелиста гушнаха БСП и ДПС при някакви вотове.
и тогава престанаха да ме представляват.
поне мен.
завинаги.

а , че ГЕРБ не са десни - не са, по-скоро са либерали, ама това е лично мнение де.
за мен поне, като няма дясно, а както казах вуйчо и Марто ги отсвирих, леко ставам либерал.
докато дойде нещо дясно, което да разпозная като такова.
цитирай
4. raylight - Десните партии
06.11.2011 19:55
и олигархията нямат нищо общо. Олигархии в развитите демокрации няма. Десните защитават ДРЕБНИЯ БИЗНЕС, те са ПРОТИВ олигархиите, както републиканците през 19-0век, които се борят против монополите
цитирай
5. raylight - Аз не съм срещу ГЕРБ
06.11.2011 19:56
защото подкрепям други сили, а защото подкрепям десни партии по принцип. Ако се появи дясна партия, по- добра от ДСБ, ще отида там. Не съм наследник на имоти или приятел на Костов да стоя по сантиментални причини.
цитирай
6. raylight - И по -точно
06.11.2011 19:57
Не съм срещу ГЕРБ, а срещу това ГЕРБ да се обявяват за десни, когато не са
цитирай
7. анонимен - do AVTORA..
06.11.2011 23:04
OT 1944g. VAV BALGARIIA , NIAMA , NITO ZENTAR OWE PO MALKO DIASNO, KUMONISTITE SA , VSE OWE NA VLAST, A VSI4KI OSTANALI ;PARTII; SA TEHNI ;PATERIZI;...GLASUVAM PLUS ZA POSTIGA , NO SAS TOVA SAMO PREOKRIVAME ..TOPLATA VODA !!!
цитирай
8. анонимен - T.N.T.
07.11.2011 01:07
alexalexalex написа:
проблемът е, че вуйчо Ваньо (за когото съм гласувал винаги) и Марто Еванджелиста гушнаха БСП и ДПС при някакви вотове.
и тогава престанаха да ме представляват.
поне мен.
завинаги.
-- I AZ ! ! ! . . .

а , че ГЕРБ не са десни - не са, по-скоро са либерали, ама това е лично мнение де.
за мен поне, като няма дясно, а както казах вуйчо и Марто ги отсвирих, леко ставам либерал.
докато дойде нещо дясно, което да разпозная като такова.

цитирай
9. анонимен - ирония и драма
07.11.2011 05:19
като чете човек какво са писали http://www.gerb.bg/bg/Political-frame и какво е на практика...
"ГЕРБ вярва в семейството и неговата изключителна значимост. Затова ние искаме да създадем политики за подпомагане на семействата, работещите, както и самотните майки и децата." - затова искат да махнат заплатите на майките и подгониха някои от тях да ги връщат... разправяше как гледал прасета, а колко деца отгледа и къде му е семейството?
"Ние искаме да върнем достойнството на възрастните хора! Да окуражим младите за да не напускат страната ни! Но най-много ние дължим на работещите хора!" - е как ще се върне това достойнство, като им застопориха пенсиите, а цените растат, растат... ако откриването на хранителна банка е достойно... но то всичко се връща, приказката със сина и копанята... И как държат на работещите, като първо няма работа, а една заплата от 130 евро не стига доникъде...

На това се казва демагогия!
цитирай
10. анонимен - 1
07.11.2011 05:57
Директна извадка от гръцкия вестник "Симера":

"Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част о...т стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на прощадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.

И ние като гръцки граждани свикнали да търсим и отстояваме прават си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един – те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда.

Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави.

В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем."
цитирай
11. ok3223 - и олигархията нямат нищо общо. О...
07.11.2011 09:31
raylight написа:
и олигархията нямат нищо общо. Олигархии в развитите демокрации няма. Десните защитават ДРЕБНИЯ БИЗНЕС, те са ПРОТИВ олигархиите, както републиканците през 19-0век, които се борят против монополите


Американската статистика показва, че 1% от населението на САЩ(около 3 милиона)притежават 40% от собствеността, и присвояват, усвояват 25% от БВП(от произведеното,печалбите) за една календарна година.
Тези 3,000,000 човечета според теб какви са.
Царе, папи, патриарси, или олигарси, или всичкото това едновременно, които въртят САЩ на малките си пръстчета.
Не са олигарси, а повече от царе.
цитирай
12. martosblack - И все пак,
07.11.2011 09:35
посоката (Бойковата) е правилна!!!
цитирай
13. анонимен - Най-общо казано, левите защитават ...
07.11.2011 09:55
Най-общо казано, левите защитават тезата, че интересите на тълпата са по важни от интересите на отделната личност. Десните казват, че правата и свободите на всяка отделна личност са над тези на тълпата.
САЩ е един пример за ултрадясно управление. Свободното притежание на оръжие (например) е част от идеята, че всеки индивид има право да защитава живота и имуществото си с всички средства.
От друга страна, икономиката не може да бъде лява или дясно. Тя е или правилна или неправилна.
В Германия например, малкият и среден бизнес допринасят за 66% от БВП - дясна икономика. От друга страна, здравеопазването им е 'ляво'.
цитирай
14. vencivaleri1951 - Дясно ляво...заблуждаваме се
07.11.2011 11:28
В България се гласува за лидери, а не за партии/Изключение правят СДС и БСП/
Ако лявото беше така разнебитено/не че е много читаво/ като дясното Боце щеше да е от ляво и да извади другия дядо от ръкава. Царят от къде беше...от ляво , от дясно...Цар-либерал!?-смях. Ами негпамотите в болшинство турчета...и те либерали. Янето какъв е...? Освен Сидеров и до някъде Шопов знае ли някой кой кой е в Атака.
На Костов хората са си направо секта...БСП не е в кондиция защото няма силен, а и силов лидер. Намери ли си някой по гръмогласен, по юнак на вид и изказ, и блудните дечица ще се върнат:)
цитирай
15. liliyanaandreeva - Да!
07.11.2011 11:33
Народът определя леви и десни партии според крачолите: левите партии си държат достойнството в левия крачол, а десните - в десния. А центристките партии ходят с нощници (араби, индуси и др) . Ние нямаме центристки партии защото се отказахме от потурите! Вие какво философствате на празни обороти?
цитирай
16. mscservices - ето още еидн аргумент
07.11.2011 11:56
Ето още един аргумент в подкрепа на статията: ГЕРБ не е дясна партия, защото въобще не е партия. ГЕРБ е едно движение от хора, търсещи изгода за себе си, използвайки способностите на един човек да убеждава масите чрез средствата на класическата демагогия и популизъм
цитирай
17. liliyanaandreeva - Защо изстрихте коментара ми? Така ...
07.11.2011 12:07
Защо изстрихте коментара ми? Така мисли НАРОДЪТ!
цитирай
18. анонимен - Лявото е моркова. . Дясното е тоя...
07.11.2011 12:28
Лявото е моркова..
Дясното е тоягата.. Кое
избирате? Любовта
или боят? Да ви
помогнат или да ви
накажат? Да получите защита(прегръдка до
сърцето) или да
получите десница
(плесница)? Кое
предпочитате да
култивирате почвата за добрите растения
или да оставите само
силните растения да се
развиват. Ще хвърлите
тор и грижи за цветята
или ще ги изкорените? Тоест съкращения а не
вложения? Десният
преход
победи. Това е ясно.
Щом има криза в
България значи дясното е победило..
Така дясното победи в
Испания Италия и
Гърция.. Във всяка
развита държава има
ляво.. Пазарната икономика е като
Полицейската
държава.. И пазара не
е
лошо.. И полицията не
е лошо.. Но пазарната икономика се бори за
малко държава за
малки заплати и малки
данъци за богатите..
Това че нямаме
държава... Че нямаме полезна
администрация... Е
функция на дясното
управление.. Дясното
се бори за
ликвидиране на държавата. И
държавното.. Ако
държавното не
работи? - Дори когато
управляват десните -
те ще кажат- "Нали ви казахме че
държавното
управление е лошо
управление!" така че
те не са виновни...
Виновни са хората че си въобразяват че
десните държат на
държавата..
цитирай
19. анонимен - Герб дори не може да се нарекат партия
07.11.2011 12:35
Всяка партия има нещо като устав, програма цел...
Герб дори не може да се нарекат партия.. Те са по-скоро една покорна сбирщина с един генерал отгоре. Йерархична структура.
Чисто и просто Бойко Борисов е вложил в герб познанията си за това как се управляват полицаи и мутри и е направил сборна организация, в която освен полицаите и мутрите вече присъстват и технократи , политици и други... Но принадлежността към Герб е не в принадлежност към идеи и принципи: щото такива те нямат. На тях това им е излишно бреме.

Да си в Герб означава само едно: да признаваш и да се подчиняваш на Бойко Борисов. Затова всеки път щом генерала настине или се подхлъзне на някой мач или някой негов мутренски приятел нещо се ядоса : Държавата се разклаща.
цитирай
20. анонимен - Нещо не разбирам. Дясното не беше ли ...
07.11.2011 13:09
Нещо не разбирам. Дясното не беше ли за плосък данък... Което е либерална постъпка.. Тоест малкият и големият бизнес да са на една плоскост.. Лъвът и заекът да са с равни категории.. Или нещо не разбрах.. Освен това дясното е против работниците.. Така че излиза че дясното зачита само интереса на големите фирми.. Айн Ранд значи не е дясна - тя е либералка.. Сигурно Рейгън е десен - защо е за военни разходи и субсиди за бизнеса..
цитирай
21. asthfghl - 4.
07.11.2011 13:11
> Олигархии в развитите демокрации няма

Смешка.

Да се върнем в реалния свят, а?
цитирай
22. анонимен - Дясното не e ли против демокраци...
07.11.2011 13:21
Дясното не e ли против демокрацията? Мисля че ГЕРБ са автентични десни. Десните са за това да се върнем преди 100-години.. Когато благотворителноста е била само от богатите. Освен това дясно е мафията да си има държава. Дясното е за класи.. И елити.. Дясното смята че ако не можеш да се справиш - значи си изрод.. Което значи че всеки десен е расисти и евгеник..
цитирай
23. megafon - Защо не си пишеш
07.11.2011 13:21
за технологии? Остави политиката на хората, които е разбират. ГЕРБ е дясна партия. Трябва повече да учиш политология.
цитирай
24. enlil - Ъ...
07.11.2011 13:26
Разглеждаш историческите термини и ни пращаш още при либералите и консерваторите... В условията на съвременната глобализация няма подобни партии,а не може и да има такива, които да изпълняват интересите само на определена група... Поради тази причина почти всички са по-скоро центристи, с изключение на онези, чийто мнозинствен електорат са старите и необразованите хора
цитирай
25. gocho52 - Да.
07.11.2011 14:20
ГЕРБ е популистка и авторитарна партия. То е ясно.
Какво днес е ляво и какво -дясно?
Днес се делим на Левски и ЦСКА, без значение с кой крак ритат...
Политиката е бизнес, а не идеология.
цитирай
26. zaw12929 - Но ЕС не мисли, като Вас. Няма вече ...
07.11.2011 15:35
Но ЕС не мисли , като Вас. Няма вече синя партия от ония 1 милион, дето искаха промяната. Сега нещата се промениха и вместо да се мисли, защо ГЕРБ, по добре да се мисли за синята идея и как да се възстанови, но никой няма идея.
цитирай
27. ko642 - Доста опростено обяснение на ля...
07.11.2011 16:08
Доста опростено обяснение на ляво-дясно в политиката. Ляво са комунистите, обяснено подробно поради добро познаване на комунистическото ни минало. Дясно е всичко противоположно на лявото. Т.е. доброто срешу лошото. Съвремената политика отдавна не може да се изрази по една ос. А дали ГЕРБ са леви или десни - обикновения човек малко го е грижа. Ако вършат работа - стават. Тези които претендират да са десни имаха възможност да покажат какво могат. Поздрави!
цитирай
28. haralanov - А как така...
07.11.2011 16:34
А как така бодигардът на Тодор Живков и главен секретар на МВР в правителството на Крадлив дедо и Ахмед Доган е десен?
цитирай
29. анонимен - Да, ама Герб не са и лява партия.
07.11.2011 18:12
Не са и центристка партия.
Не са иизобщо партия.
В България изобщо няма партии - а сборища от кариеристи.
Синята коалиция какво е?
След Филип няма СДС.
цитирай
30. анонимен - Вярно е
07.11.2011 18:16
penchoan написа:
Десните партии защитават интересите на малцинството, на олигархията, за сметка на мнозинството - хората, които произвеждат. За развити западни демокрации десните партии създават ред и стабилност. За промишлено изостанала държава, като България, е неморално да ни управлява дясна партия. Имаме нужда от ляво управление, но в България липсва лява партия. За ГЕРБ може да се каже, че е групировка, а не партия.

Абсолютно точно казано. ГЕРБ е групировка от полицаи, пожарникари, мутри, дребни бандюги и всякаква паплач. В моето градче Генерал Тошево, има много странна коалиция. ГЕРБ - БСП - ДПС.
цитирай
31. анонимен - В България имаме БВП - 90- мили...
07.11.2011 18:17
В България имаме БВП
- 90- милиарда
долара.. Долара.. Така
е според ООН и ЦРУ.. А
бюджЕта ни е 28-
милиарда левА.. Лева.. Това го няма никъде
по света.. Трябваше
бюджета да ни е 40-
милиарда долара..
Долара.. Това щеше да
е така ако не бяхме дясна държава.. Но
целта на десните е
само 20% от БВП да е
за бюджета.. И то
платено от данъците
на работниците.. А в Германия която е
социална-пазарна
икономика фирмата
плаща 70% от
заработеното от
фирмата, на служителите
(персонала,
работниците).. И около
45% от БВП в Германия
е за бюджета.
цитирай
32. анонимен - Драги. . . Християнството е ляво. . ...
07.11.2011 18:28
Драги... Християнството е ляво.. Демокрацията е лява.. Точно лявото е направило Европа да с благоденствие.. Ти пък кой си та да кажеш кой е способен? Нали - Битието определя съзнанието.. на всеки му според потребностите - значи че на едно бедно дете да му се даде да се изучи! Маркс е велик ум!
цитирай
33. анонимен - Десните партии защитават интер...
07.11.2011 19:18
penchoan написа:
Десните партии защитават интересите на малцинството, на олигархията, за сметка на мнозинството - хората, които произвеждат. За развити западни демокрации десните партии създават ред и стабилност. За промишлено изостанала държава, като България, е неморално да ни управлява дясна партия. Имаме нужда от ляво управление, но в България липсва лява партия. За ГЕРБ може да се каже, че е групировка, а не партия.

Абсолютно вярно, на България и е нужна левица в този момент, за съжаление не каквато си имаме обаче.
цитирай
34. анонимен - глупости
08.11.2011 11:38
Доста са ти объркани представите за ляво и дясно. Най-същественият белег на дясното е корпоративният бандитизъм, а на лявото - социалната политика. В тази връзка герб си е точно дясна партия.
цитирай
35. анонимен - minio uishiba
15.06.2012 19:22
ne sa li dvama ma ludia dart maxim i bingo bongo vasko?
цитирай
36. анонимен - До 3. alexalexalex
21.08.2012 23:55
Как точно ГЕРБ не са дясна партия,но са либерали,след като либералите са попринцип десните? През цялото време се обясняваше според мен,че те не спадат нито към левите,нито към десните,не са либерали,не са демократи,не са никаква партия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3234150
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031