Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2010 14:50 - Емблемите на Злото (Борилски)
Автор: raylight Категория: Политика   
Прочетен: 21670 Коментари: 36 Гласове:
26

Последна промяна: 07.02.2010 15:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЕМБЛЕМИТЕ НА ЗЛОТО

 

I.                  Симптоми на болестта

 

В предишния си пост писах за Третата национална катастрофа и смъртта на България на нашите мечти. Когато кажем, че паркизаните са провеждали геноцид по онова време, много хора се обиждат. Смъртта на десетки хиляди хода и терорът над милиони са факти, комунистическият режим е обявен за престъпен от ПАСЕ и от Българския закон, ВАС отмени присъдите от НЕродния съд. Самите убийства и репресиите над семействата на народните врагове са отделна, тема, която трябва да бъде разработена от наследници на репресирани. Аз искам да обърна внимание на „дребните” симптоми на повсеместната гнусна зараза на злото, на нещата, които показват колко дълбоко в Ада сме били всички ние – вкл и повечето редови членове на партията – някои от тях активна част от злото, но и жертва на злото, защото то убива първо своите агенти отвътре. Ще започнем със спомени, за да завършим със семейство Бокови и убийството на Мартин Борилски.

 

Иво Беров за онова време :

Няма вече кой да разкаже как от „текезето” всички крадяха. И как крадяха всичко. По малко. Щото имаше по малко. Крадяха по малко доматки, по малко краставици, по малко картофи. Пъхаха под престилката или отдолу в кошниците и мъкнеха в къщи. Пък звеноводката проверяваше. Това изконният български земеделец с прочутата си възрожденска нравственост.

Коментар: Ето на какъв морал ни е учил онзи строй – ние ви откраднахме храната, а сега вие я крадете обратно, защото иначе няма да я видите.

Павел Николов и дънките :

Децата не знаят какво беше по Татово време. Мен ме връщаха сутрин от гимназията, ако не бях вързана на опашка. И понеже не исках да се подчиня, директирът ме накара да се подстрижа, защото не било прилично да ходя с пусната коса. Още си спомням колко плаках във фризьорския салон. То само това да беше. А колко пъти не ме пускаха в училище,ако съм забравила да си закача емблемата на гимназията на мантата...И моето дете не вярва като и разказвам :-) – коментар от Aquawoman

Коментар:  Децата не могат да повярват, защото разликата между тогава и сега е като между две Вселени. А за сълзите на онова момиче кой ще плати?

Евгений Тодоров за разликата между несвободните и затворниците :

Малко преди края обаче зададох без предупреждение следния въпрос:

-         Във вашето предприятие сигурно има социалистическо съревнование?

-         Има, разбира се – усмихна се гордо директорът.

-         Ами тогава да поздравим с една хубава българска песен победителите –предложих аз.

Директорът се изпъчи пред микрофона и с апломб заяви:

-         Поздравяваме победителите в социалистическото съревнование – ЗАТВОРНИЦИТЕ от Втори цех.

Тук от студиото гръмна музика, но не успя да заглуши последните забранени думи.

Прибрах се в студиото – може би нямаше още 8 часа, но директорът вече ме чакаше пред вратата на Радио Пловдив.

Обясни ми, че бил в леглото като чул гафа със затворниците и веднага скочил.

Облякъл се и тръгнал за работата. Сега чакал да го извикат на килимчето там, където трябва.

Седнахме във фоайето, аз мълчах виновно, директорът само пъшкаше.

Мислех си дали и мен ще ме извикат, какво ще обяснявам, как ще ме накажат.

Щях да обясня, че съм направил всичко в името на социалистическото съревнование и без никаква задна мисъл.

Страх голям.

Мина час, никой не се обади. Появи се надеждата, че поради ранния час Ония, които слушат всичко, са проспали фаталния ми репортаж. Оставаше и от Свободна Европа да не ме бяха чули…

Колкото пъти се сетя за онази сутрин и все се питам – защо тогава затворниците са работили така, че да победят в съревнованието, а ние – свободните хора, се страхувахме толкова, че някой път направо се посирахме?

Коментар: Живот в страх е кучешки живот, все едно колко качествени са кокалите.

 

Борис Тодоров за соса на соца :

Накрая - всичко построено по времето на соца е плод на робския труд на милионите аргати полуроби на ранния, развития, късен и недоразвит, но във всички случаи  - феодален социализъм!

   Не са били хората полуроби?

   А Закона за трудовата повинност?
   А Закона за жителството?
   А ограничаването на правото на предвижване?
   А Своботата на словото?
   А липсата на избор?
   А липсата на частна собственост?
   А ограничаване на свободата на вероизповедание?
   А възпитанието на подрастващите в безродство и клетвата за воинска вярност на чужда държава?
   А самопредлагането на НРБ за колония, а всъщност пълната липса на национален суверинитет?

Коментар:  Не полуроби, а пълни роби. Единствено не са се купували и продавали хора, освен циганските булки.

Темплар за шоколадовите яйца  :

Защо беше цялото това извращение? Защо комунистите бяха лишили българските деца от това най-скапано, евтино и масово удоволствие, каквото можеха да имат децата в Сайгон и Делхи, но не и в София? Никога не успях да разбера това. С годините научих много неща за комунизма, разбрах порочната логика на повечето от униженията, на които подлагаха хората - концлагерите, изселванията, подслушването, изходните визи,  доносите... всичко има някакво зловещо обяснение. Но шоколадовите яйца нямат такова.  Затова и днес моите дисиденти - антикомунисти са не писатели и интелектуалци, а малката армия бронзови 35-милиметрови фигурки на индианци, рицари и римляни. До средата на прогимназията, щом в някой филм споменат сума в долари, аз инстинктивно я делях на 0,45 и я обръщах в шоколадови яйца. Това не мога да им го простя.

Коментар:  Дяволът е в детайлите.

Христо Марков за режима на тока и психиатрията :

В средата на 80-те години  имаше режим на тока. Първом два часа има, два няма, а по едно време в Пловдив решиха  „дискотеката” да стане през четири саата. Не можеш ни филм да изгледаш, ни пералнята да включиш, ни риба да изпържиш. Остава да се напиваш в тъмното или да правиш секс, но в Кършияка започна представление.

            Угасне ли електриката около 8 вечерта и на втория етаж в съседния блок на терасата излизаше мъж и държеше реч. Започваше задължително с: „Ще пиша на Политбюро на ЦК на БКП и лично до др. Живков. Това не е живот на тъмно. Защо в други градове режимът е два на два, а в Пловдив цетири на четири? Това сериозна партийна организация ли е в града?! Как може такова нещо! Ще пиша за безобразието. Само другарите в София са спасението.” И продължаваше речта в този контекст около половин час. Всяка вечер, по едно и също време. Речта на другаря Витан Стоев /така се казваше агитатора/ стана квартална атракция и понякога съседите му се включваха и подхвърляха нови теми, а задоволените домакини се кикотеха на воля. Да, но една прекрасна септемврийска вечер реч нямаше. Бай Витан го посетили някакви органи и го прибрали, защото „нарушавал спокойствието на свободните граждани”. Жена му разправяше, че го придружили  цивилни с дълги шлифери и лека кола „Жигули”, но обещали да го  върнат след съответната санкция по Указа за дребно хулиганство. Ама не го върнаха ни същата вечер, ни следващата. На третия – четвъртия ден се разбра, че „Другарят Витан Стоев, живущ на бул. „Дунав”, №2; втори етаж, ап. № .. . е настанен в психиатрично отделение за лечение с диагноза тежка шизофрения и т.н.”

Коментар: Трябва да си луд, за да отстояваш интересите си пред Партията.

 

Тези материали ще се пускат периодично в блога ми като една от поредиците в него (Логически заблуди, Български заблуди, Математика на думите и др.), защото илюстрират основното престъпление на „Онзи” режим и това е насилието над личността. Всяка самостоятелна мисъл, воля или желание, всяка проява на оригиналност е враг на човешката автоматизация, която Партията провежда. Всички трябва да имат еднакви подстрижки, дрехи, възгледи, семейства, деца, работи, живот и смърт. Нищо различно не се допуска, нищо лично не остава (доноси, доноси, доноси до безкрай). Ти не можеш да бъдеш личност, защото си автомат, който трябва да е напълно управляем и наблюдаем.

 

II.                 Възпроизводство на болестта.

 

С нечуваната по мащаби жестокост в Българската история, 9.9.1944 създаде едно поколение от убийци. 50 000 умряха, много от тях по жесток начин – свещеници разпъвани на кръст върху портите на църквите,  учители, пребивани до смърт, кметове, подложени на мъчения. Това не е било елиминиране на врага, а гавра с него.

Убийците отгледаха деца, които отгледаха и отглежда внуци. Някои деца са порастнали нормални хора (греховете на бащите са само техни), но някои бащи са успели да предадат вируса на масовата психоза и на тях, възпитавайки изчадия. Две от тези изчадия са убийците на Мартин Борилски – „Георги Желязков, роден на 6 май 1979 г. в София, и Стоян Стоичков, по прякор Барона, роден през 1980 г. във Варна - български граждани.”


image


Бащата на Желязков е: „бивш заместник-директор на окръжната следствена служба във Варна, а после и един от най-известните адвокати в града.” Големец „отпреди промените”. Този мародер, негодник, връзкар и народен враг е възпитал убийци, предавайки им есенцията на учението на Партията, че добро и зло няма, затова могат да вършат каквото си поискат безнаказно.

За убийството на Борилски можете да се информирате подробно от България е наша:

Първа част

Втора част

Искам само да обърна внимание на три неща:

1.     Убийството е извършено по особено жесток начин.

Трупът е коленичил до леглото, легнал на гърдите си. Ръцете са вързани с ръкавите на пуловер. По целия мокет и по част от мебелите в стаята има петна от кръв. Леглото също е пропито с кръв. По тялото на Борилски са преброени 93 удара с нож (за рязане на хартия), а лицевине му кости са смазани с тъп предмет (гира).” 

2.     Доказателствата за това, че Стоичков и Желязков са убийците, са неоспорими.

Ето от коментара на Делян Делчев   :

„Някакви френски полицаи започват да издевателстват над вас. Искат да ви арестуват. Разбираш ли, били намерили зубъра заклан с 90 прободни рани, със завързани ръце лежащ на леглото, с размазано от щанга лице, а в къщето имало ваши окървавени дрехи, вашата кожа била под ноктите му, неговата при това използвана очевидно от вас кредитна карта в джоба на панталона ви, мобилният му телефон редовно ползван от вас след убийството му, и нямало никакви други доказателства за наличието на други ходели въобще в апартамента, освен хазяина, който имал алиби пък и би му било против интереса да го коли момчето. Изглежда освен това, че и съседка ви е виждала да влизате и да излизате от апартамента му, а пък и вие сте казали на свидетел, че отивате натам. Отделно веднага след случката сте си били тръгнали за България и сте прекосили границата нелегално, а пък те са си имали разправии и преди това с вас и са ви направили досие, както и събрали свидетели във Франция, които твърдели, че вие редовно сте издевателствали над хората за пари.

На вас веднага ви става ясно, че те са едни подкупни французи, тормозещи чужденците, и прикриващи негрите убийци, та за това стоически си мълчите и не им казвате нищо, на принципа „не човек а желязо“.

3.     Българската държава на най – високо ниво всячески е съдействала на убийците да избегнат правосъдието.

Убийството става през 2000-та година.

Няма да ви разказвам подробно как всички инстанции на съдебната система са впрегнати  в това осъдителна присъда да няма, всичко е описано в България е наша и в дадените от мен връзки.

След огромен натиск от страна на потресена Франция и на ЕС, вчера съдът във Велико Търново произнесе осъдителни, ефективни присъди. Обвиняемите, обаче са на свобода, без полицаи до тях, и бягат от правосъдието. До момента те не са намерени, най – вероятно са в страна, с която нямаме юридически отношения, позволяващи тяхното репатриране.

ОЧЕВИДНО, произнесените присъди са един фарс, за пред ЕС, а обвиняемите са изпратени с целувки от прокуратура, МВР и съд, максимално подпомогнати в тяхното бягство. Целта е справедливостта ДА НЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА, за което лична отговорност носи главният прокурор на България г-н Борис Велчев, както и нашият министър председател Бойко Борисов, защото те бяха длъжни да осигурят затвор на тези психопати, след всички известни факти по делото, НО СЕ ПРОВАЛИХА.

ИЛИ НЕ СА ИСКАЛИ ?!

 

Извод:

Какво видяхме от този случай:

-         Някои от убийците на тоталитаризма възпитават нови поколения убийци.

-         Няма закон или човек в страната, по – силен от връзките.

-         Главният прокурор е съучастник в бягство, подпомогнал бягството на убийците чрез затваряне на очи за този случай.

-         Министър Председателят също е съучастник в това бягство, чрез затваряне на очи.

-         Съдебната система е репресивен орган, целящ да предпази престъпниците от присъдите им.

-         Злото господства безнаказано в България.

-         Всичко това е следствие на 9.9.1944-а.

 

Очаквайте II-ра част.

 



Тагове:   болест,   симптоми,   БКП,


Гласувай:
26



1. анонимен - ИСТИНАТА
07.02.2010 16:49
Много точно и интелигентно и най-важното - ИСТИНА!!!!
цитирай
2. raylight - Благодаря ви,
07.02.2010 18:34
че споделяте мнението ми :)
цитирай
3. jedi - Страшно се радвам...
07.02.2010 18:58
Че има хора, с който смело мога да кажа, че имам споделени виждания. Това е най-ттрудната за възприемане логика от повечто хора - 99% от проблемите и недостатъчците на нацията ни се коренят в миналото.
Най-голямото престъпление на червените, според мен е, че култивираха низшите същества: простите, некадърните, злите; и създадоха порода, подходяща за водене на каишка и послушна на команди. И то до такава степен, че да се самовъзпроизвежда и запази гена си във времето. Комунизмът беше дар небесен за изродите, ганьовците и нискочелите - единственият им шанс в този живот да компенсират за това, което природата им бе отнела по default. Затова и ще го защитават до кръв.
Важният въпрос е - докога ще ги търпим да ни цапат земята...
цитирай
4. анонимен - Sagaliavam, 4e ne moga da go napi6a ...
07.02.2010 19:12
Sagaliavam, 4e ne moga da go napi6a kato Vas. No napi6ete i za ubiistvoto na varnenskoto momi4e RADOSTina! Gadniia merzavez e ot sa toto za6titeno ot zakona i vsi4ki ``dar avni`` organi obstestvo na ubiizi (KATILI za po lesno razbirane).
цитирай
5. raylight - Аз
07.02.2010 19:22
не си позволявам да давам квалификации на много от хората, но за мен най - страшното е, че убиха вярата на хората в доброто.

За Радостина можем да напишем в следващата част.
цитирай
6. lado - Негодуванието ви е справедливо! ...
07.02.2010 19:26
Негодуванието ви е справедливо!
Отдавна споделям с приятели,че държавата се е трансформирала в отделни феодални имения и някаква обща територия без явни и ясни правила.
Недопустимо беше поведението на властите досега по този случай.И още по-недопустимо продължава системата "Мой човек"
цитирай
7. enige - Браво за позицията! Споделям на...
07.02.2010 19:51
Браво за позицията! Споделям напълно!
Само че така цитиран, изваден от контекста цитат от блога на Делян Делчев озадачава, та трябва да ровиш в блога на човека. Добре че го знаем Делян, иначе можеш да си помислиш обратното.
цитирай
8. boristodorov56 - За изчезването на убийците
07.02.2010 20:28
вина носят съдиите, които са определили мярката за неотклонение.
За много по-нищожни престъпления се определя "задържане под стража", а в случая са убийците били дори на свобода.
Ролята и връзките на отеца са свършили работа.
Справедливостта е потъпкана, съдът безсмислен, причината да да се чувстваш свързан с държавата убита!

Без справедливост - хората се демотивират и законите и държавата стават напълно излишни.
цитирай
9. анонимен - Браво! Статията е супер точна!
07.02.2010 22:59
Браво! Статията е супер точна!
цитирай
10. raylight - Благодаря ви,
07.02.2010 23:19
че я оценявате така :))
цитирай
11. vmir - Знае ли някой откога ги няма престъпниците?
07.02.2010 23:28
Ако е отдавна, няма много смисъл да се обвинява прокурор и съд за изчезването им, все пак има презумпция за невиновност и т.н. По - важната за мен посока е татенцето, без чието решаващо съдействие не се е случило 10 - годишното разиграване на съдебната пародия и изчезването. За да издържа негодяйчетата, татенцето няма да се поколебае да продължи да подлага на корупционен натиск всеки в обсега си на действие. Това значи, че дъртия негодник лесно ще може да бъде вкаран в пандиза, но това няма как да бъде направено от прокурора и съдебния състав, осъдили изчезналите отрочета, без да им бъдат предоставени солидни доказателства.
цитирай
12. raylight - Когато си обвиняем в убийство
07.02.2010 23:35
трета степен, не те пускат на свобода по време на делото, поне в САЩ е така, особено, при тези доказателства.
цитирай
13. анонимен - познавам лично стоян, не пишете ...
08.02.2010 00:43
познавам лично стоян ,не пишете глупости за човек който не познавате лично,как на 2 инстанций го оправдават и изведнъж,тъи като френския посланник грубо се намеси във съдебната ни систена ги осъдиха!!!това е истината е някъде там,и едвали някой някога ще я разбере
цитирай
14. hatanasov - А снимките?!
08.02.2010 02:19
След като двамата убийци бяха обявени за международно издирване по нито една телевизия не показаха снимките им.
цитирай
15. eien - Повръща ми се
08.02.2010 02:20
Кошмар.
цитирай
16. анонимен - spomeni
08.02.2010 08:56
ще цитирам един български генерал, принуден от "народната" власт да копае сам гроба си преди разтерела (без да споменавам имена, за да избегна излишни понататъшни разсъждения и коментари), който казал на съседа си (и брат по съдба)
- Аз, като ти казах да ги трепем (за комунистите б.а.), ти... А, сега аз у мойта дупка - ти у твойта!

Проблема е, че тази грешка беше допусната два пъти - един път преди 9.9.1944г и един път след 10.11.1989г.
цитирай
17. raylight - Грубо се намесиха,
08.02.2010 09:29
защото доказателствата са неоспорими
цитирай
18. rat - Хубаво, добре е написано. Комун...
08.02.2010 09:57
Хубаво, добре е написано.
Комунистическите революции наистина са дошли с много смърт и убийства. Последвали са и още репресии и убийства. Напълно съм съгласен, когато говорим за 45 година и едно десетилетие след това.
Но аз искам да попитам. Коя революция и голяма промяна в социалния и политически модел е идвала без убийства, репресии и смърт. Връщам се къде ли не назад в историята еми няма такава. Големите промени винаги са жадни за кръв и така е откакто свят светува. Винаги някой плаща цената.
Това за текезесетата е смешно малко, но не се учудвам като гледам кой го е казал. Еми крали са, доматки, краставички. Това е имало. Сега се крадат, предприятия, хотели и милиони от ДДС :)))))))).
Няма как да бъдат заблудени милиони хора, определено, тези хора са живеели по-добре и по-спокойно. За някои неща две истини няма. Още слушам тези възрастни хора и преобладаващата част са убедени, че са живеели по-добре. Аз не мога да се опитвам да ги убеждавам, че не е така. Това е нелепо. Така, че не знам какво означава "заблуда". Някои от тях умряха с тази мисъл, че "тогава" е било по добре.
Това не са малък брой хора, че да си помисля, че става дума за група заблудени сектанти.
Как можеш да накараш някой да намрази нещо насила. Единствения начин е да му се покаже, че сега наистина е много по-добре......А наистина ли е така? Сега по добре ли е? Сега по-свободни ли сме? Сега страхът изчезнал ли е?
Продължавай да пишеш, само дето се чудя коя е целевата група. На подрастващите им е през оная работа за комунизма, а за възрастните горе написах, какво смятам.
За мен тоталитарния режим е тотална глупост и някога може би ще доживеем той да бъде осъден, но това трябва да се случи в съзнанието на повечето хора, а не в главите на малцинство мислещо се за по умно от "заблуденото" мнозинство. То мнозинството вече по естествен път си отива.
цитирай
19. анонимен - Глупости на квадрат!
08.02.2010 11:03
Глупости и комплексарщини.
От 1944 година ни делят близо 60 години.От 1989 година - повече от двадесет. В Прага и Варшава забравиха, че тия времена ги е имало.В Прага доходите са по-високи отколкото в Берлин.Варшава е станала прекрасен чист европейски град.
ние се навиваме, дали да изтрепем децата или внуците на комунистите, щото тях отдавна ги няма.
Това е все едно някой във Франция да обяснява всичките френски прочлеми с Наполеон бонапарт, или да започне да издирва правнуците на бонапартистите, или на роялистите или...някакви други, дето някога били направили нещо си.
Тъпотията да разкадваш на детето си, че сме бедни, щото преди 50-60 гидини едни лоши хора взеха на дядо ти нивите и вършачката.
или че всичко в България е скапано, щото преди 100 години не сме изтрепали комунистите.Или щото Хитлер не спечелил втората световна война.
Реваншизмът да водиш битка, която дядо ти или прадядо ти е загубил преди 60 години е лудост.
В България отдавна комунисти няма.От двадесет години има от десни- подесни.Да наричаш БСП леви , или комунисти е комплимент, който не заслужават.
цитирай
20. prebroitel - Идва ми на ум..
08.02.2010 11:35
Идва ми на ум идея по повод конкретния случай,да се гласува в наказателния кодекс ,когато осъдения престъпник не се яви,на негово място да лежи адвоката му.А за всичко друго написано и на всички които са го писали поздравления.Спомням си добре всичко и мисля ,че даже беше по извратено.
цитирай
21. vmir - Трагедията ни е не в това, че хората останаха влюбени в самия комунизъм,
08.02.2010 11:58
а в това, че огромни ресурси и ключови фигури бяха бяха и продължават да са ангажирани в идеята, че комунистическите деяния срещу капитала са романтичен апотеоз на святия човешки стремеж към добруване. Поддържането на тази идея привлича и антикомунисти, при което противопоставянето става формално понятийно, а не по същество, старите престъпници остават ненаказани, а това е условие за икономически и други престъпни посегателства, с които да се оправдават комунистическите вакханалии, и така стоим разкрачени вече 20 години, докато всъщност ни управлява безнаказаността. Както сградата е здрава, когато е подходящо построена, така и държавата е здрава, когато е подходящо построена върху справедливите възмездия. Възпрепятстването на справедливото възмездие е като да вадиш тухли от стените на сграда и такива посегателства срещу държавата трябва да се наказват с наказанието за прикритото престъпление.
цитирай
22. bapha - 19. анонимен
08.02.2010 13:11
глупост (че и на квадрат!) ли е да търсиш справедливост??? Заеби децата на комунистите, чети текста. Убийство, чадър, капка справедливост, тесла в новоразбутаната вяра в подобрението. В този ред!

RAYLIGHT
Прекрасен пост, не спирай да пишеш
цитирай
23. анонимен - с
08.02.2010 16:20
ТОЧНО ТАКА Е ЗА ЖАЛОС
цитирай
24. анонимен - Плашиш човеко, озапти се! Ком...
09.02.2010 13:27
Плашиш човеко, озапти се!
Комунистите навремето съдеха така - по презумпция за виновност поради принадлежност към дадена социална и обществена категория.
Рискуваш скоро да заприличаш на хората, които най-много мразиш. Жалко.
цитирай
25. raylight - Не
09.02.2010 20:40
използвам предубеждения - те не са убийци, защото са синове на баща си, а защото е доказано, че са убийци, а защо са станали такива хора - питайте бащата
цитирай
26. анонимен - Присъда и за бащата.
10.02.2010 04:38
Бащата на Желязков, бивш заместник-директор на окръжната следствена служба във Варна, а после и един от най-известните адвокати в града е съучастник в умишлено прикриване на убийство и забавяне процеса на делото. Всеки който е притискан или заплашван от башата да си напише мнението .
цитирай
27. darktales - @
10.02.2010 18:11
За шоколадовите яйца и аз си спомням със същото чувство. По мое време каубоите, индианците и рицарите бяха по-често пластмасови, а не оловни, но все пак се смятаха за цяло богатство. Сега навсякъде се продават шоколадови яйца, но не знам защо вътре слагат само чудовища и изроди. Другото лошо е, че мечтите на много от децата в България вече не са заети само от играчки. Една голяма част си мечтаят за неща като кренвирши и шоколадова вафла.
цитирай
28. haralanov - Дори не ми се коментира...
10.02.2010 21:30
В България правосъдие няма!Ако не беше френската държава,случаят Борилски щеше да бъде заметен под чергата!
цитирай
29. анонимен - Относно режима на ток през комунизма,
12.02.2010 18:17
когато всички блокове на АЕЦ Козлодуй работеха.Тогава режим на ток имаше само в градовете.По селата нямаше режим на ток защото...нямаше въобще ток.Не за часове, не за дни, а за седмици и месеци, докато свърши зимата.Хората си живееха така, както са живеели преди столетие.Имаха по един ВЕФ да слушат новините и толкова от цивилизацията.
Това за сведение на младите, на които им се втълпява, колко добре се живеело при комунизма.
цитирай
30. raylight - АЕЦ
12.02.2010 21:36
Козлодуй се е скъсвал да изнася ток, за да пълнят бюджета, тъй като тогава България е пред фалит за 3 път след 1944-а
цитирай
31. zahariada - Здравейте!
14.02.2010 00:06
Да добавя и аз нещичко по темата.
http://zahariada.blog.bg/politika/2010/02/09/deloto-quot-borilski-quot-povtorna-publikaciia.489831
цитирай
32. sparhawk - именно това
18.02.2010 11:22
"страшното е, че убиха вярата на хората в доброто." - е наистина най-страшното.
цитирай
33. анонимен - Nierde Iambol, nierde Stambul!
23.02.2010 08:06
Ot rodenite na 9 septemvri ubiici, prez tekezeseto s domatkite/ i mejdu drugoto- s krastavicite,koito iznasiahme sveji chak v Kanada-imah blizki v Balkan- vervaite mi taka beshe!!/...ta chak do ubiistvoto na Borilski. Ama chakaite malko- mojete da originalnichite po drug nachin, ne pravete takiva turlu- guvechi. Pishete edno po edno- da ima smisul, da ima logicheski centur- taka ste rtazmili vsichko, che mi e jal za nelepite opiti da se napraviat takiva slojni vruzki
Muka,mukaaaa
цитирай
34. plamenshopov - Разобличението и осъждане!
24.02.2010 16:29
Разобличението и осъждане, ДА, но не превръщайте това в омраза. Осъждането не трябва да се превръща в омраза към хората. Омразата с която е изпълнена статията не ми харесва. Омразата е като нож в сърцето за този, който я изявява.
Не оправдавам нито едно престъпление, но да се погледнем и ние и да се попитаме: Не грешим ли и ние? Толкова ли сме безгрешни, че да имаме такава омраза. Където има омраза няма любов!
Не забравяйте, че има покаяние и за тези, които извършили престъпление, ако наистина го поискат от сърце.
Четете какво пише в Лука 23:39 И един от обесените злодейци Го хулеше, казвайки: Нали си Ти Христос? Избави Себе Си и нас! 40 А другият в отговор го смъмра, като каза: Ни от Бога ли се не боиш ти, който си под същото осъждение? 41 И ние справедливо сме осъдени, защото получаваме заслуженото от това, което сме сторили; а Този не е сторил нищо лошо. 42 И каза: [Господи] Исусе, спомни си за мене, когато дойдеш в Царството Си. 43 А [Исус] му рече: Истина ти казвам, днес ще бъдеш с Мене в рая.
Животът ни тук е едно изпитание и подготовка за нещо друго, по добро. Ще отидем ли и ние там, където този покаян злодей ще отиде?
Осъждайте, но не мразете!
Благословение!
цитирай
35. анонимен - Един друг убиец
25.02.2010 11:26
Е, в петък се очаква осъждането на един друг убиец. Също от Варна /брех!/ и също любител на многобройните удари с нож върху беззащитното тяло на жертвата си. Този убиец е също син на властимащ, но на властимащ, нямаш нищо общо с властта преди 10 ноември. Напротив, син на един демократ, местен син лидер.
Грешка някаква ще кажеш е станала. Грешка от схемата, изключение, което я потвърждава?
цитирай
36. raylight - Ако баща му пречи на правосъдието, ...
25.02.2010 11:41
Ако баща му пречи на правосъдието, то той не е демократ, независимо какъв твърди, че е . Демокрацията се базира на върховенсто на закона, което означава, че бащата ще трябва да приеме присъдата над сина му, а не да се опитва по извън-законов начин да я смекчи или да осуети възтържествуването на справедливостта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3243330
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930