Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2009 19:28 - Здравословен Национализъм
Автор: raylight Категория: Политика   
Прочетен: 10703 Коментари: 28 Гласове:
10

Последна промяна: 22.10.2009 19:29


В наши дни много се пустослови що е то национализъм - Дали ще си против турските сериали и дали ще има американски бази у нас не са въпроси, които са продиктувани от национализъм. Истинският националист действа както действа Иван Костов:


Примерът е:

"Костов: Кога ще престанем да говорим за руския интерес?


По отношение твърдението, че руската позиция за трите енергийни проекта („Южен Поток", АЕЦ Белене и Бургас Александруполис") вървят заедно в пакет и запитан дали изключването от единия, автоматично слага край и на участието в останалите, Иван Костов беше красноречив:

Какви са тези глупости? Ние българи ли сме? Докога в студио на българска национална телевизия ще се коментира руски интерес?

Кога ще започнем да коментираме българския интерес, попита още той, като отбеляза, че е изключително възмутен от подобна постановка на въпроса. "


Това е на взето от :


http://news.ibox.bg/material/id_2074559690/#clist


Покрай тази статия заваляха под формата на коментари argumentum ad hominem, защото когато не можеш да опровергаеш тезата, опровергаваш човека (което няма отношение към тезата, но пък отвлича вниманието).

По този повод искам да припомня какво е направил Иван Костов като националист – ЗА България:

1. Той отказа  на Бил Клинтън при конфликта в Косово да вкарва албанци в България, с което си го спечели за враг.

 

2. Отказа на руски самолети с войски да прелетят над наша територия, за да стоварят войска в Косово.

 

3.  Обяви за персона нон  - грата и изгони туррски зам министър на външните работи, позволил си да агитира за ДПС на турски език в центъра на Кърджали.

 

4. Отказа да продаде на турците БТК за 650 млн долара, защото те искаха да използват потребителската информация за цели, застрашаващи националната ни сигурност. Това беше и официалният мотив.

 

 

5. Изгони един куп агенти на Русия от посолството им.

 

6. Пледираше ЕС да не ни вкарва в пакет с Румъния за ЕС, тогава бяхме значително пред тях. Ако си спомняте, визите за нас паднаха без условия, а за Румъния - с много условия и специално отбелязване.

 

7. Договорът с Русия за газта при него беше много по - изгоден, отколкото при Р.Овч, да не забравяме и това

 

8. Той раздаваше излишъка за заплати и пенсии, не го присвояваше безотчетно, както направиха след него Велчев и Орешарски. Има ги стенограмите. Какъв по - голям националист от този, който пази националното богатство и НЕ КРАДЕ милиарди всяка година? Особено в сравнение с всички останали.

 

9. Той прати танковете за Македония, с което ги спаси от албанците.

 

10. Той пръв нарече Ахмед Доган "Проклятие за България" и при него ДПС беше натикано в ъгъла и не участваше в изпълнителната власт.

 

Готов съм да споря с всеки на тема „Е ли или не е Костов националист” и „какво е български здравословен национализъм”, но С АРГУМЕНТИ!




Гласувай:
10



1. copycat - ===
22.10.2009 19:35
Баси, за пръв път гласувам за пост с чисто националистическо съдържание, но пък за първи път виждам такъв с някакъв смисъл в него. Е, вероятно авторът е убеден, че албанците са турци, но да не надценяваме националистите, и това им е много.
цитирай
2. raylight - А защо
22.10.2009 19:40
да мисля албанците за турци? Ако има грешка, да я оправя
цитирай
3. copycat - ---
22.10.2009 20:00
Защото очевидно не ги харесмаш толкова колкото и турците. За турците е ясно - българите имат робски комплекс, който сами си създават и си го избиват, напълно нормално е. За албанците обаче не е ясно от къде иде. Вероятно на верска основа, но пък албанците са единсвената нация на балканите, която не се самоопределя чрез дадена религия... Е, не е важно да ми обясниш на мен, важно да обясниш на себе си.
цитирай
4. raylight - Като експерти в логиката
22.10.2009 20:07
не мога да се съглася, че е очевидно, че не харесвам "турците". Никъде няма декларирано отношение към тях. Освен това между нация и отделен човек има много голяма разлика, нациите в известна степен са като тълпите.

Що се отнася до албанците - в Косово са шиптъри, малко по - различни от тези в Албания. Не харесвам цялостната политика, не може да се твърди, че изпитвам лоши чувства към отделни хора. Хората се съдят според делата и всяко обобщение е опасно.
цитирай
5. copycat - ----
22.10.2009 20:17
А-а-а-а ти си от еволюиралите националисти, по принцип не ти харесват, но иначе тия дето ги познаваш са ти много симпатични. Супер. Силно се надявам да си вярваш.
цитирай
6. raylight - Не
22.10.2009 21:14
аз съм от тези, които разбират какво означава "нация". Не приемам лични нападки в блога си между другото ;) Аргументи - когато ги нямате, не използвайте обиди. Приписахте ми отношение без доказателства, не можахте да защитите твърдението си и сега прибягвате до обиди.
цитирай
7. galinabg - Супер е!
22.10.2009 22:42
Пуснах го във Фейс-а! Поздрави!
цитирай
8. raylight - Благодаря
22.10.2009 22:56
важно е да се знае, какво е национализъм чрез примери :)
цитирай
9. анонимен - Браво Лъчко!
23.10.2009 08:28
Много добър пост Лъчо, поздравления! Разобличаването на псевдонационализма е първата крачка към постигането на истински такъв. Поздрави,
Тома.
цитирай
10. анонимен - Най после нещо смислено...
23.10.2009 09:33
Все пак има и мислещи хора в България. Успех!
цитирай
11. анонимен - Илиян Пиргов
23.10.2009 10:02
През червената мъгла трудно се вижда слънцето. А copycat или е много прост или се прави, за да дразни.
цитирай
12. merkator - Всичко което си написал е вярно! Но ...
23.10.2009 10:22
Всичко което си написал е вярно! Но има и друга страна на монетата. Костов предаде СДС и излизайки от Синята партия продължи да работи за унищожаването й по-пълноценно и от комунистите. Обсебен от класически нарцисизъм, излъга много хора за това, че е алтернатива на СДС. Всъщност неговата самовлюбеност докара "царя" и в последствие "тройната коалиция" на власт! Беше длъжен да остане в СДС и да се бори чрез тази партия за своите виждания, а не след като потопи кораба да се спасява пръв като плъх!
Иначе през 20-те години "преход" правителството на Костов беше единственото смислено, целенасочено и работещо!
цитирай
13. gantree - @ Лъчо
23.10.2009 11:11
Здравей. Мисля, че не си го разбрал човека. Получило ти се е нещо от типа на оня виц в една от последните статии на Ива Николова, която четох, за онзи шоп на Ниагара, дето си мислел за секс, докато гледал водопада. Костов не е националист, и е неуместно да му се приписват такива повърхностни идеологии. Мога, ако искаш или намираш за необходимо, да ти опиша моето разбиране на всяко едно действие в десетте изброени от теб точки. Ако мислиш, че не е нужно, тогава добре, ще ти цитирам само онова негово изказване в речта му в 38-ото НС от 18 февруари 1999 година, при ратифицирането на Рамковата конвенция за малцинствата:

"... Днес ние извършихме нещо много значително. Днес ние погребахме българския национализъм ..."

Цитирам ти го дословно и без корекция. Можеш да си го намериш в нета, ако имаш съмнения в автентичността на израза или коректното ми цитиране. Дори само тези негови собствени думи опровергават напълно начина, по който си възприел възкликването му в БНТ от онази сутрин.

Поздрави.
цитирай
14. анонимен - antiresno!
23.10.2009 11:23
Явно си яко осведомен - посоченото звучи... и аха да е значимо, но това ли е Костов? Убеден ли си, че турците искаха да купят БТК с користни по твоему внушаващи цели - добре, че ги има турците, та си намирате поводи да се се почувствате ангажирани - това не е беда, но едва ли е най-удачния вариант за гордост, ще се вклуча по-касно отново, сега съм зает, но ми стана антиресно, както казваше дядо Шчукар от "Разораната целина"
цитирай
15. raylight - Не аз влагам негативно значение в ...
23.10.2009 12:36
Не аз влагам негативно значение в "турците", вие влагате негативно разбиране. Никъде не съм си позволил да квалифицирам турците по никакъв начин. Отговорността, както се знае се носи ЛИЧНО

Що се отнася до българския национализъм, Гантрий - това, което Костов прави на дела е национализъм. Имал е предвид национализъм от типа на Божо - България на три ракии и други подобни. Болезненият национализъм е погребан.

Въпросите за СДС нямат отношение по темата. Не виждам защо ги намесваме, щом не опроверават здравословния национализъм на Иван Костов. Аргументум ад Хоминем се явяват под този постинг.
цитирай
16. raylight - За тези "турци" - всички ...
23.10.2009 12:39
За тези "турци" - всички тълкуват негативно това обръщение, май трябваше да използва "Република Турция", т.е. да пиша на по - надут (не по - висок) стил
цитирай
17. анонимен - The show must go on
23.10.2009 13:29
" 10. Той пръв нарече Ахмед Доган "Проклятие за България" и при него ДПС беше натикано в ъгъла и не участваше в изпълнителната власт."

И.К. беше мин. предсегател но не попита Конституционния съд - Е ли ДПС етническа партия ?
Why ? A?
Така че - " The show m....."
цитирай
18. veselaj - А вместо Костов ни управлява това ...
23.10.2009 14:18
А вместо Костов ни управлява това недоразумение Бойко... За Симеон Дянков да не говорим.
цитирай
19. ivangta - Браво!
23.10.2009 14:23
Много хубав пост. Съгласен съм с всичко написано, браво!
цитирай
20. gantree - @ Лъчо 15
23.10.2009 14:26
Много е кофти за разговор това, с предварителния преглед, и мен лично ме отблъсква. Затова няма и да се разпростирам, а и защото явно не приемаш очевидното, дори и когато ти го припомни някой напълно добронамерено. Няма нужда да ми тълкуваш казания цитат - кой тип имал предвид и кой тип нямал. Просто го приемаш буквално какъвто е, и работата заспива. И, тъкмо напротив - именно делата му показват, че не е националист. И слава Богу, че не е, защото е и християнин, което е още едно ярко опровержение на привиждания от теб негов национализъм. Християните не могат да са националисти.

Въпросите за СДС не съм споменавал изобщо. Исках просто да припомня вица от същата нейна статия, според който каквото и да гледал шопът, все си мислел за секс. Та и ти така - каквото и да каже човека, ти искаш да видиш, и виждаш национализъм в думите му, независимо и от най-ярките белези за точно обратното.

Поздрави.
цитирай
21. анонимен - ммммдааа.....
23.10.2009 16:58
Добре сега, хубаво си изхвалил Костов, браво за което, винаги ми е харесвало да виждам,ч че в мрежата има достатъчно образовани хора които да го оценят, но си допуснал някой малки грешки.. Костов и Македония.. на България щеше да й е много по-скъпо да се оттърве от тия същите танкове и реши да замаже очите на Македония като й подхвърли идеята, че видиш ли "ний сме ви братя и се грижим за сигурността ви". Дали Костов е "здравословен националист".. ами аз за такова животно не съм чула още, но лично аз смятам, че всяко действие срещу "майка Русия" е здравословно. Албанците (или Косоварците ако щеш) тогава (а и сега) не умираха да идват в България, а пък колкото за Ахмед Доган, проблемът не беше, че е турчин, помак или както искаш там го наричай, а че е едно от най-долните ченгета на НС. Тук не говорим за национализъм, а за здрав разум.
merkator написа:
Всичко което си написал е вярно! Но има и друга страна на монетата. Костов предаде СДС и излизайки от Синята партия продължи да работи за унищожаването й по-пълноценно и от комунистите. Обсебен от класически нарцисизъм, излъга много хора за това, че е алтернатива на СДС. Всъщност неговата самовлюбеност докара "царя" и в последствие "тройната коалиция" на власт! Беше длъжен да остане в СДС и да се бори чрез тази партия за своите виждания, а не след като потопи кораба да се спасява пръв като плъх!

Колкото до това изказване, СДС беше и все още е поредната Руска играчка, както и Атака, пълна с какви ли не ченгета. Синята идея в България, отдавна не носи лицето на СДС. Правителството на "Царя" беше правителството заменило това на Костов, и тогава партията ВСЕ ОЩЕ не се беше разцепила, така че нека да не говорим за 'нарцисизма' на Костов, той взе най-доброто възможно решение за този момент, пое отговорността за загубата на изборите със СДС и се оттегли. Създаването на ДСБ и завръщането на Костов, стана доста по-късно след спечелените от НДСВ и "Царя" избори. Като закючение искам да спомена, че ,акар Костов да е лицето на ДСБ, партията не е съставена САМО от него, със себе си той събра едни от най-образованите и кадърни хора, да не споменавам интелекта им, които малко или много движат тази партия, което е едно от най-силните приимущества на Костов, способността му да подбира обкражението си. Предварително се извинявам за разпиления ми стил на писане...
цитирай
22. анонимен - НИКОЛИНА
23.10.2009 17:38
ХАРЕСВА МИ ТОВА !
Не разбирам,защо повечето се" хванаха" за турците. Това ли е смисълът на 10те точки? Аз мисля, че не е и че някои се опитват да изместят центъра на тежестта.
цитирай
23. raylight - Гантрий
23.10.2009 19:46
това, което дефинирам като национализъм е точно това, което Иван Костов правеше, независимо от това как го е наричал той. Разлика в дефинициите имаме, очевидно :) Другото не беше за теб - за СДС беше по повод на анонимен коментар
цитирай
24. анонимен - kosovo
23.10.2009 22:17
Заради отказа за косоварски бежанци Костов и Петър Стоянов се скараха и СДС се разцепи...
цитирай
25. gantree - @ Лъчо
23.10.2009 22:35
Не, нямаме разлика в дефинициите. Национализмът е това, което е, и е безсмислено да се интерпретира понятието. Изказването му в това студио е прекрасно, и няма нужда да бъде принизявано, като се квалифицира по тоя начин.
Колкото до национализма като такъв - ние нали бяхме Демократи за силна България? Защо е нужно да се предефинираме, според теб, вероятно като Националисти за силна България? Питам те напълно сериозно, и не за друго, а защото има и една каруца яко изпушили приятели, според които, например, следва да сме Консерватори за силна България. Аз напълно сериозно не разбирам какво ви става, и какъв по-точно ви е проблема с демокрацията. Сори, че включвам и теб в числото желаещи да се предефинираме, но не ми оставяш богат избор, съдейки по този ти постинг.

И съвсем приятелски - махни го тоя предварителен преглед.
Няма защо да се боиш от отворени дискусии.

Поздрави.
цитирай
26. raylight - Национализмът
23.10.2009 22:41
е това, което е. Доста ненаучно твърдение бих казал :)

националистическата част е "Силна България". Естествено, че сме демократи, ДСБ събира и либерали и консерватори в черупката на нормалните политически хора. Останалото са неутрални или терористи
цитирай
27. gantree - :)))
24.10.2009 00:01
Спорно това събиране на либерали и консерватори на едно място :)))
Но няма нужда от подобен спор, особено пък в тема за национализма :))
Поздрави.
цитирай
28. ka4ak - "Силна България"е достатъчно красноречиво!
24.10.2009 14:38
помислете за това и може да стигнете до правилен извод за национализъм в днешни условия!Усмихнат да е денят Ви!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3234669
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031