Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2009 18:22 - България - страна на злото
Автор: raylight Категория: Политика   
Прочетен: 9319 Коментари: 18 Гласове:
17



БЪЛГАРИЯ – СТРАНА НА ЗЛОТО

 

Заглавието може да звучи стряскащо, но по никакъв начин не е преувеличено. Вижте това:

Като историк по образование той (Румен Борисов – бел. авт.) е впечатлен от факта, че впримчените под различна форма в мрежите на ДС са значително повече от членовете на тогавашната БКП. Картончетата, съхранявани в архивите с информация за принадлежност към структурите на бившия репресивен апарат на тоталитарна България са 1 млн. 500 хил. За сравнение, в редиците на комунистическата партия са били привлечени около 1 млн. 200 хил. български граждани

http://frognews.bg/news_14279/Frash_ot_agenti_na_DS_v_Sofiiskiia_universitet/

Без значение е какви заплахи са приложени върху тези хора, с какво са ги държали службите, за да ги впримчат – просто няма как една пета от населението да бъде принудена насила да бъде част от ДС. Повечето хора доброволно са се съгласили да доносничат, доброволно са приели злото в сърцата си.

ДС е зло. Да бъдеш в ДС означава да клеветиш познати, съседи и роднини, да търсиш как да им навредиш по заповед на партията. ДС е примката на шията на българите, стражевото куче на изхода на Тартара, войската на Хадес. Принадлежността към това е също като да си еничар – принадлежност към структура, органично чужда на интересите на българския народ. Да бъдеш член в ДС е много по – лошо отколкото да бъдеш член на Партията, защото второто е било задължително, за да си намериш добра работа и да бъдеш оставен на мира от хрътките на червената сянка. Партията не е изисквала такива злини от редовите членове, както ДС. Изключително отвращаващ е фактът, че мрежата на злото е била по – голяма от мрежата на Партията.

Една пета от хората в България са се поддали на злото, повечето от тях са извършили поне по едно гадно и гнусно нещо като част от ДС. Колко от тях са се разкаяли, колко са се върнали в Светлината? Аз не знам да има повече от един или двама. А вие, останалите, защо мълчите? Никой няма да ви заплюе, обеси или изкорми, както би станало в Средновековието. Никой не иска нищо от вас, освен да си признаете вината и да се покаете. Това е за ваше добро, не за наше. За наше добро е, ако ви простим.

Прошката се дава за покаяние!

 



Тагове:   общество,   БКП,


Гласувай:
17



1. анонимен - ДС е имало и ТРЯБВА да ИМА
08.08.2009 18:31
Да!
Правилно четете. От самата абревиатура следва, че наистина Трябва да пазим Държавата си. Но едно е да я ЗАЩИТАВАШ служебно, друго е да ти плащат да клеветиш...е те това ни мъчи от години в Тая ДЪРЖАВА. Защото в срайна сметка какво излиза, че тези които ни "топяха" и за това си имаха допълнителен доход, ни учеха и на морал...Кеворк, сегашния министър без портфейл...лично моето мнение, че те просто не трябва да се лансират в политиката и да работят в държавните институции.
цитирай
2. boristodorov56 - 1. анонимен - човека казва да се покаеш - ще ти бъде простено!
08.08.2009 18:51
Боже, боже!
От кого се пазеше държавата - от чичо Иван комшията,
който като пиеше две ракии вечер след работа - удряше една псувня на Тодор Живков или фъфлейки от преумора казваше някой виц за невероятните "качества"
на правешкия диктатор?
От него ли?
Естествено е, че кадровите офицери са най-заслужили в неуморната си дейност да "пазят" България - като затрият писател с чадър или упекунстват над неуспял убиец на Папата - то си е ясно.
Но що не си зададеш въпроса какви щяха да са Кеворкян, Гоце, БД - ако не бюха сътрудници на Червеното Гестапо?
Продали са душите си за да се правят днес на ментори и големи патриоти като са стъпвали по пръстите на колеги, приятели, близки и са мародерствали с най-интимните им тайни, изнасилвайки доверието, с което са ги обличали те.
Защо се спотайват като са толкова много допринесли за държавата?
Да бяха демонстрирали публично приноса си за напредъка на нацията та да можем и паметници да им настрим.
Няма по-мерзки, долни и безсъвестни същества от
кадровите и тайни сътрудници на Държавна сигурност - преторианската гвардия на кумънизъма!
Пълна и безусловна лустрация!
цитирай
3. thetrooper - ДС е зло, не само защото
08.08.2009 20:21
тези, които са работили за ДС, са клеветили колеги, роднини, съседи. ДС е зло, защото извършваше престъпления срещу човечеството.

ДС участваше в трафика на наркотици от Близкия Изток към Западна Европа и Северна Америка - така ДС е виновна за смъртта на стотици хиляди невинни хора!

ДС осигуряваше пласмента на военна продукция за террористични групировки и режими - така ДС извършваше престъпления против мира!

ДС осигуряваше логистична подкрепа на Карлос Чакала (нешо като Осама Бин Ладен през 70-те години) в България, а терористи от групата му получиха военно образование и подготовка в българските военни училища - така ДС стана част от световния тероризъм!

Нека нигога не се забравя това!!!
цитирай
4. анонимен - Боже, Боже!
08.08.2009 22:44
не слагайте равенство между човеконенавистната машина и нейните жертви! защото стотици, ако не и хиляди, са принуждавани да сътрудничат, за да запазят работата си, семействата си, хляба си! жертви на вербовчиците, които сега тайно се събират и започват да изнудват отново жертвите си. жертви на комунистическите палачи, които изнесоха българия, а сега искат още да крадът! та ДС е рожба на БКП! рожба изчадие! месомелачка, убивала съдби и хора. накажете нейните създатели! накажете нейните вдъхновители! досега ни един вербовчи не е изваден на светло, да си признае как е тормозел хората! как ги е изнудвал! а кои са вербовчиците? защо не ги огласяват тях!? държавата им е плащала заплати, за да вършат мърсотии!
цитирай
5. raylight - Принуждавани
08.08.2009 23:18
но все пак сътрудничели
цитирай
6. анонимен - ...
08.08.2009 23:19
Докога ще се "борим" с призраци от миналото? Не разбирате ли, че тези глупости за доносниците се лансират чак толкова, само за да ви отвлекат вниманието от реалните проблеми? Лесно манипулируеми овце сте...
цитирай
7. raylight - Докато
08.08.2009 23:21
не се преборим с миналото, то ще ни преследва. България е най - бедна, именно защото е впримчена най - твърдо от службите на Русия
цитирай
8. анонимен - прилика
09.08.2009 00:06
Животните в цирка срещу малко храна правят чудеса. 1,5 милиона сънародници бяха готови на всичко срещу малко банани,командировка,кафе и други дребни превилегии. Какво да ги правиш? На маймуната в цирка се радваш,че срещу един банан си върти задника - ръкопляскаш на дресьора и ...на маймуната и те и двамата са доволни защото и двамата са белязани с номерата си.Същото е и при вербовчика и маймуната-пардон - агента до-
ностник.Те са белязани и ако ние не ги заплюем(не говоря за ръкопляскане), техния номер ще продължи - факт е че вече 20 години си въртят задниците с или без банани.
цитирай
9. enige - Eдна пета некачествен човешки м...
09.08.2009 00:11
Eдна пета некачествен човешки материал!
цитирай
10. анонимен - Корекция
09.08.2009 00:23
Тъй като предявих претенция - оказа се не така, както очаквах. Правя корекция на написаното по-горе.
Да се чете:
"ДС не само, че не е била, но...."
"... ; сега дирижират..."

Добре е да се знае, че в основата на всеки бизнес - легален или не (т.е. бандитски) стои ченге. Всеки, който реши да прави бизнес в нашата държава, ще се сблъска с това - или да плаща или да бъде свързан с ченгетата, което е равносилно на връзка с бандитите. Няма оттърване.
Чудна (демократична, наричана по-рано социалистическа) картинка.
цитирай
11. vmir - Само искам да обърна внимание, че
09.08.2009 02:35
колкото и гадно да е доносничеството, то е част от злината. Цялото зло е всичко, което е подчинено на доктрината, налагана с цели и задачи за постигането им. Доносниците са най-низшите изпълнители в тази система, осигуряваща обратната връзка за контрол, показваща доколко стратегическите и тактическите похвати за постигане на поставените цели са адекватни и действени.

Тупането по гърдите със “служене на България” e неуместно колкото и със служенето на Германия през Втората Световна война и развяването на знамена със свастика. Милионите жертви за комунизма са аналог на милионите жертви за “Хилядолетния Райх”.

Тупането в гърдите с такова служене злепоставя всички българи като чужди на ценностите на съвременната цивилизация и ни представя като ретроградни екземпляри, неспособни да намерят своята мотивация за справяне с проблемите на съвременния човек.
цитирай
12. raylight - Коментарът на анонимен 9
09.08.2009 09:51
без argumentum ad hominem:

ДС не само, че са били, но тя Е структурата, която ни управлява и сега. Тази структура (т.е. хората в нея) определя кое е добро и кое-зло. Тези хора; леко изплашени от масовите митинги през 1989 г., бързо "премахнали" политическото крило на милицията - VІ-то управление, мимикрирайки в различните политически партии, вкл. и от тях създадените, за да дискредитират истинските; сега дириджират парада на пошлостта, простотията и новите ценности. С това ще расте новото поколение. Ето това остана като наследство от тоталитаризма.
Не е имало никакъв Комунизъм и никакъв Социализъм, както ни убеждават и искат да си мислим, защото младите няма как да знаят. Имаше нещо като Социализъм със засилен контрол върху личността и нейното мислене, поведение, изява и оттам върху начина на живот.
Колкото до пазенето на държавата - виждаме ги тези, същите кадри на ДС как въртят т.нар. бизнес в ущърб на държавата, която уж пазели. Умният, по-скоро разсъдливият човек сам може да си направи изводите.
Имам чувството, че се изразих твърде меко, но все пак аз така мисля.
цитирай
13. zaw12929 - Мисля същото, но. . . какво мислите ...
10.08.2009 13:44
Мисля същото, но... какво мислите за хора, дали... 500...5000 даже 60 000, за да спасят близък от затвор. Отгоре до най долу ли сме корумпирани, гинетично увредени
Да се приемем каквито сме
Нали и Бойко Борисов призна, че сме "лош материал"... е Вие лично с какво сте по добра. Аз не съм, защото не спирам да се сърдя на света...
че сме най бедни, най умиращи и само по наша лична вина е така... но не си го признавам...
цитирай
14. raylight - Не сме
10.08.2009 17:45
генетично увредени, нито най - корумпирани. Просто сме се поддали на злото без съпротива - въпрос на избор
цитирай
15. diso - безпартийни агенти - логично
10.08.2009 17:47
Логично е да са вербували много безпартийни - вие пред кого бихте разголили душата си по-лесно - пред комуниста, пред милиционера или пред близък.
цитирай
16. diso - разкаяние
10.08.2009 17:51
Наскоро бяхме на маса с компания. Бивш комунист и критик на Партията обяви, че един от масата му е признал, че е бил разработван и е донасял за него. После поискал прошка. Човекът, за когото се отнасяше потвърди, а другият му прости пред цялата компания.
цитирай
17. raylight - Ето така
10.08.2009 19:13
е хубаво да се случват нещата :)
цитирай
18. veselaj - 11. vmir,
14.08.2009 16:39
точно така. лошото е, че много малко хора го разбират. Служенето на комунистите не е служене на хората в държавата, а служене против тях. И още нещо страшно има - че хората от моето поколение не сме наясно кой ни е казвал истината и кой ни е пробутвал за истина "директивите на Партията". Защото и 50-годишните знаят почти толкова за ДС, колкото и младите. Че и по-малко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3234746
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031