Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2009 17:47 - Кой изнудва Станишев?
Автор: raylight Категория: Политика   
Прочетен: 3183 Коментари: 5 Гласове:
1



Ива Лазарова (в.Седем):




image
 


Защо Сергей Станишев направи харакири на БСП?

 

Дали има някой в България, който да си зададе следния въпрос: „Защо Сергей Станишев направи харакири на собствената си партия?”. Има ли журналист, който да попита премиера защо няколко месеца преди парламентарните избори, той допуска да се увеличат мандатите в следващото Народно събрание на ДПС и представителите на бизнеса и то за сметка на тези от собствената му партия?

Приетата промяна в избирателния закон успя да предизвика толкова търсените шумни дебати и крамоли между политическите партии, да разбуни медиите и да хвърли прах в очите на избирателите, карайки ги да си  мислят, че с това се поставя началото на „рестартирането на системата”. И измежду всичките тези празни приказки за смъртта/съживяването на демокрацията, за мажоритарния вот и неговата не/справедливост, за въвеждането на „уж” новите лица в политиката, никой не си зададе въпроса „Защо БСП, която притежава пълната власт в момента се съгласи с една толкова ощетяваща я поправка в закона?”

За да стане ясно, какво ме кара да си задам подобен въпрос и защо той е редно да се зададе на висок глас от медиите, претендиращи за обективност и взискателност, ще се опитам да опиша накратко каква е политическата ситуация в момента.

            С гласуваната поправка в избирателния закон бе определено, че в новия парламент ще има 31 мажоритарно избрани депутата. Така със сигурност ДПС печели в Кърджали още един мандат, в Шумен, в Търговище, в Силистра, в Разград, ако се постарае в Хасково, т.е. сериозно увеличава представителите си в следващия парламент. Нима досега не е била парламентарно представено и не е играло важна роля във всяко едно Народно събрание, пък макар и с 20-тина депутати? И сега като мандатоносител, със своите 34  народни представители, ДПС успява да изкопчи почти всичко, което поиска от премиера. Пример за това е скандалната сделка на Ирен Кръстева, която съвсем не на шега се сдоби с няколко нови сгради на ключови  места в София. Или може би това, че славата на тази дама и синът й, близки до ДПС два месеца преди изборите, носят само негативи в сметката на Станишев, му доставя  мазохистично удоволствие и той е склонен да даде на коалиционните си партньори каквото му поискат?

А как да не се запитаме, как така на изгубилия легендарната битка за Кърджали на парламентарните избори през 1994 г., но иначе славен герой на социализЪма, точно там ще му се прииска да даде още една тежка жертва (нека тук да си спомним как за парламентарните избори през 1994 г. Георги Първанов поведе епичната битка срещу ДПС, която естествено и загуби). Или може би сега, президентът продава не само своята ловна пушка? Дали Георги Първанов не събира нова „ловна” дружина? Защото ако е така, трябва да имаме предвид, че лова е скъпо удоволствие и президентът трябва да бъде заобиколен само със заможни хора. Пък нека пусне едно ялово вето, нали трябва да замаже очите на старите си избиратели.

Имайки предвид бизнес възможностите на ДПС и разпръсването на гласовете на избирателите измежду многото „десни” алтернативи и БСП, не е много сложно да си представим как определени бизнесмени, които са и най-големите работодатели в по-малките райони ще имат реална възможност да бъдат избрани (или да посочат кой да бъдат избрани) като депутати, които няма да срещнат трудност в събирането на най-много гласове в малките райони, след като целта вече не е 50 % от гласовете, а просто най-голям брой пуснати бюлетини. Дори това да не бъдат бизнесмените на Доган, а БСП да си е направила сметката, те все пак имат само и единствено бизнес интереси. Тогава пред кого ще са отговорни за вземаните от тях решения? Нима пред българския народ? Какво ще се случи, ако в следващия парламент влезне един бизнес кръг от 10-15 мастити бизнесмени? Дали те ще се интересуват от здравеопазване, социални осигуровки, образование, или чисто и просто ще лобират с всичките си огромни средства за прокарването на личните си интереси? И няма ли да се превърнем тотално в страна на олигарсите? Кой министър-председател би желал да носи чужда отговорност на плещите си?

Така на първо четене излиза следният въпрос: „Кой изнудва Сергей Станишев?”. А по-страшният последващ такъв е „Какво толкова е прегрешил в качеството си на министър-председател, за да иска да го прикрие с цената на всичко, дори с цената на властта?”. Дали това не е цената на държавата?





Гласувай:
1



1. zaw12929 - Hubawa ideq, hubaw posting! К...
28.06.2009 17:53
Hubawa ideq, hubaw posting!
Какво още ще ни предложите в доказване силата на съдбата. Чакам нови постинги за този страховит Доган и... лошия, безспорно Станишев.
Сътворявате нови и нови сензации и дано накарате хората да гласуват. По съвест!
цитирай
2. raylight - Нищо страховито няма в Доган, хо...
28.06.2009 19:45
Нищо страховито няма в Доган, хората не гласуват и сами си причиняват всичко
цитирай
3. анонимен - Парите нямат партия
28.06.2009 20:55
Станишев не играе за партията си, а за хората, които са го назначили. А за тях явно Доган е важна клечка...
цитирай
4. анонимен - za da podobrich tribva da go smenich
28.06.2009 22:37
Seg e momenta na horata da izgnat tezi pederasi i kradzi.
цитирай
5. tili - Можете да се включите:
01.07.2009 13:41
http://www.facebook.com/group.php?gid=104764678072&ref=nf
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3243976
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930