Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2009 21:34 - Обединението е крайно нужно
Автор: raylight Категория: Политика   
Прочетен: 5665 Коментари: 12 Гласове:
0



Обединението е крайно нужно

 

Тома Георгиев в разговор със Симка Стефанова, в. Седем, 7-13.01.2008.

 

 

Самият избор на консервативна партия е признак на освободеност

 

 

 

image


Визитка: Тома Георгиев е на 21 години и от 3 месеца е член на ДСБ.  Завършил е 35-о СОУ „Добри Войников” с профил френски език, студент по френска филология. Интересува се от книги, музика, езици, интернет и спорт. Очевидно и от политика.

 

ДСБ не е сред най – популярните партии, общото обвинение в обществото е, че това е партия на Костов, а той пък пак според общото насадено мнение е създал корупцията в България. Как така се реши не само да се довериш на тази партия, но и да влезеш в нея?

Аз не смятам, за минус присъствието на Костов в ДСБ. Дори това, че партията се отъждествява с него, беше един от основните ми мотиви. Обвиненията за корупция бяха просто манипулация и нищо от тях не можа да бъде доказано, докато цялото му управление, оттам и моите мотиви, се основават на факти. Факт е финансовият напредък на страната и способността на Костов да управлява. Факт е също така и че около негов ДСБ се събраха повечето специалисти от СДС.

Защо толкова много хора се поддадоха на тази манипулация, а ти не? Какво те различава от тях?

Предполагам, че са се поддали на манипулацията, защото тя беше навсякъде. Това беше атака от почти всички медии плюс невероятно много скалъпени обвинения,които не е нужно да се докажат, за да бъдат приети от повечето хора.

Казваш, че всеки здравомислещ човек би заел по – активна политическа позиция,

осъзнавайки нивото на на сегашното управление. Младите хора в България по принцип са аполитични, не се интересуват от политика. Това означава ли, че не са здравомислещи?

Проблемът с младите хора в България и тяхната незаинтересуваност според мен е абсолютно преднамерено действие на цялата атака срещу десните партии. С всички лъжи, които се изсипват против един човек, всеки, който не се интересува от фактите, не може да погледне по – обективно, азапочва да се отвращава от политиката и спира да прави разлика между политици и държавници.

Смяташ ли, че младите хора са способни да направят връзката между политиката и това, което им се случва всеки ден?

В повечето случаи тези, които правят връзката, я правят много бегло. Особено тези, от моето поколение – те имат по – пресни спомени за управлението от 2001 г насам и далеч по – малко спомени от управлението на ОДС, затова са по – лесни за манипулиране. Младите сами помагат на политиците не просто да решават за тях, а направо да им издават една много кратка присъда, с която ги хвърлят в безсмислена дейност, затварят вратите пред тях за по – перспективно бъдеще. Конкретно по отношение на младите – в никоя друга партия освен в ДСБ няма доказали се специалисти, които да са правили работеща реформа в образованието.

Това веднага ме навежда на въпроса смяташ ли че в България има нужда от някакъв вид политическо образование?

Подобно нещо е невероятно нужно. Може би би било добре, ако политическото образование бъде съчетано с преподаване на рационално мислене. Ясно е, че повечето от хората, които членуват в ДСБ или въобще в някоя партия, са избирали въпросната партия на рационален принцип, просто човек трябва да избира тази партия, която отговаря на най – голяма част от приоритетите му. Преподаването на рационално мислене заедно с политическото образование, намаляват в голяма степен влияението на медийната атака и на платената пропаганда спрямо политическите врагове в междупартийните битки.

Следва продължение...

 



Тагове:   Обединението,


Гласувай:
0



1. анонимен - Съгласна
30.01.2009 16:46
Браво на Тома - абсолютно съм съгласна с разсъжденията му.
М
цитирай
2. raylight - Продължението
31.01.2009 14:07
също е силно:)
цитирай
3. анонимен - Ivanov
31.01.2009 19:07
Аз винаги съм поддържал десни партии, но въпреки това не мога да се съглася с реплика от типа "Костов не е корумпиран, защото нищо не е доказано". В България все още няма осъден политик. Правителството на Виденов, Софиянски и всички останали не са откраднали нито една стотинка според съдебната ни система. И няма как да е другояче защото всички политици са взаймносвързани, ако падне един, падат всички.
За мен Костов си е корумпиран, крал е доста и управлението му нямаше как да мине зле след всичко, което се случи преди това. НО все пак мисля, че е по добър вариант от по голямата част от политиците в България.

И се радвам, че политиката привлича интереса на младите :)) Стига да не си изключение де.
цитирай
4. raylight - Точно Костов не е корумпиран
02.02.2009 00:05
около него имаше министри със съмнителни интереси и той ги смени. Вилхелм Краус е емблематична фигура. Бисеров, Цонев и Бакърджиев в СДС бяха най - големите апаратчици, едвам се отърваха от тях
цитирай
5. анонимен - Ivanov
02.02.2009 19:31
Абе Костов да не е корумпиран можеш да вярваш ако си от семейството му, иначе не виждам как. Не може от една страна да искаш логично мислене, а от друга да вярвам че само той не е крал.
цитирай
6. raylight - Ще повярвам да доказателства
02.02.2009 20:06
представени в съда и довели до присъда:)
цитирай
7. анонимен - Ivanov
02.02.2009 21:19
Знаех си аз че Софиянски е ангелче :)
цитирай
8. raylight - Софиянски дълго време бе ангелче
02.02.2009 22:46
преди Костов да му се махне от главата. А що се отнася до съда, той си е ангелче де юре, разликата е, че него не го преследват с такава страст, тъй като се присламчи към жълтите, докато Костов няма никакъв чадър
цитирай
9. анонимен - Въпрос
26.02.2009 21:46
Е ли КостOFF ломски циганин, или ДА?
цитирай
10. raylight - Отговор:
27.02.2009 00:21
Си ли ти идиот и защо?
цитирай
11. анонимен - 70 годишен
27.02.2009 09:54
Защо се вярва на лъжите срещу Костов? Ето какво е изрекъл Хитлер:
"Колкото по-чудовищно излъжеш, толкова по-скоро ще ти повярват. Обикновените хора започват да вярват по-бързо в голямата лъжа, отколкото в малката.Защото знаят, че те самите са способни да излъжат за нещо малко, но се притесняват да излъжат за нещо много голямо. Голямата лъжа дори няма да им мине през ума. Ето защо широките маси дори не могат да си представят, че другите са способни на чак толкова големи лъжи. И дори, когато им обясняват, че става дума за чудовищна по размерите си лъжа, те ще продължават да се съмняват в това и ще са склонни да смятат, че вероятно в нея все пак има частица истина..."
Човекът в повечето случаи е изтъкан от подозрения, но и затова разумът му е даден да преценя и анализира фактите. Пък, ако има достатъчно задълбочено мислене, няма да се поддава на злобарски примитивизъм като "Е ли КостоFF ломски циганин, или ДА?" Защото е нелогично да се мисли, че Костов не е сторил грешки, но при днешните възможности на политическия потенциал на България, той е единствено най-добрата възможност. Всичко останало е наливане вода в мелницата на комунистическата крадлива пасмина. Тяхната лъжлива пропаганда стигна до там, че днес никой не споменава управлението на Виденов. И консервна кутия да отвориш от там ще изскочи физиономията на някой Тошо Тошев, Слави Трифонов, К.Кеворкян, от чиято уста ще започне да хвърчат плюнки срущу Костов. И ще продължава да има личности, които, без да се замислят, ще започнат да се доверяват на клеветите. Хубаво го е казал мъдрецът: " Само повърхностните хора не се задоволяват с очевидното!"

цитирай
12. анонимен - Цензурирате като кУмОнисти.
28.02.2009 14:11
Цензурирате като кУмОнисти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3244220
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930