Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2012 20:21 - Адвентизъм или... Недко Николов. 1993г.
Автор: nain Категория: История   
Прочетен: 3578 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 10.02.2012 20:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
 Чрез кликване върху страниците те се увеличават.   

image

image
image




image





image





imageimage



image



image




imageimageimage


image



image


image


image


image


image



image


image


imageimage


image


image


image


image


image


image


imageimage


image


image


image


image











Гласувай:
0



1. nbrakalova - Позволявам си,
11.02.2012 18:58
да не възприема „с лека ръка” гледната точка на автора на книгата. Не само защото имам приятели адвентисти. Без да го обиждам, лично аз не бих се запознала с адвентизма чрез странични източници, защото нямам навик да изграждам своето единствено въз основа на мнението на другите. Предпочитам изследванията ми да бъдат върху достоверни и автентични източници, към какъвто всъщност начин апелира и самият автор в края. Освен това евентуалната допустима некоректност на някои от изповядващите се за адвентисти, не е достатъчен аргумент и не би трябвало да компрометира самата адвентна вест или организацията, която се е ангажирала с прогласяването й. Това е библейската вест за всеобщото християнство.
Актът на отделяне на групата, за която говори авторът, заедно с причината за това отделяне, а именно „несъответствие между Библията и адвентното учение”, е право на избор. Да го приема обаче като „Ревизионен акт” или „камък”, над който да изградя евентуалното си бъдещо духовно развитие, би трябвало да премине през ревизията на самата Библия. Защото поне за мен всяка ревизия от подобно естество е в прерогативите на Божествената, а не на човешката преценка. Макар че в това отношение времето също си казва дума – с отстраняването на Христос еврейските религиозни водачи се надяваха, че и учението Му, и последователите Му ще изчезнат. Много е важно още цитираната информация в темата, „взета от адвентни източници”, как и в какъв контекст е цитирана. Явно, читателят трябва да отдели време за чистосърдечно и непредубедено проучване и преценка по темата. А и не само по тази тема.
цитирай
2. nain - Позволете си,
22.02.2012 00:33
читателю, това ваше право.Книгата няма претенцията да е единствен и изчерпателен отговор на въпроса:Що е адвентизъм?. Има достатъчно печатни издания по темата. В този труд са цитирани основните колони върху които той "стои" .В желанието си за обективност и коректност авторът дава всички библейски текстове, както и тълкуванието им - ползвани от ЦАСД в защита на своята доктрина. Следват логични въпроси. Факт е, че на повечето от тях не е отговорено, което провокира читателя да мисли и да стигне до извода,че се спекулира с библейските текстове. Необходимо е предварително и детаелно познаване на историята и ученията на адвентизма за да се усмисли по добре книгата.И много добронамереност и искреност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nain
Категория: Поезия
Прочетен: 20289
Постинги: 13
Коментари: 4
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930