Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2012 21:24 - Интересни времена
Автор: raylight Категория: Други   
Прочетен: 6110 Коментари: 2 Гласове:
17

Последна промяна: 22.02.2012 21:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Интересни Времена

 

Живеем във времена на изпитание.

Живеем във време, в което всичко около нас се руши под натиска на ентропията на егоизма и апатията.

България никога не е била по – унизена, по – изостанала, по – бедна и по – изстрадала отсега, откакто държава с това име съществува. Населението намалява главоломно, като бройка, като интелект, като желание за живот. Редът се руши, законът се избягва за богатите и силните, юмрукът замества документа като стил на управление, смирението е само за малките, а големите са ГОРДИ. Това е защото те са недосегаеми. Нямаме сигурност, нямаме спокойствие за бъдещето, дори фалшивото западно усещане за безсмъртие на цивилизацията ни убягва, защото не сме цивилизовани. Имаме политическа система, пренаселена с плъхове и бабанки, с хора със средно образование и с влезли в сила присъди. Имаме неподвижна икономика, удушена от монополите. Имаме безкрайни хора’, наречени съдебни дела, които се проточват отвъд границите на смисъла им. Имаме млади хора, които единствено искат да избягат оттук, за които думите Род и Родина предизвикват само асоциации от романи на Стивън Кинг.

България умира. Никога положението не е изглеждало по – безнадеждно, никога хората не са били по – лишени от Божествената искра, от силата на волята, смелостта да живеят и да определят сами как да живеят в България. Нито през Възраждането, когато хиляди студенти от цяла Европа се върнали да се бият в Сръбско – Българската война, нито през тъмните епохи на робства или бягства от робства. Никога до модерните времена на новия морал.

Живеем в Интересни времена.

 

Времена на Герои.

Колкото по – ниско падат хората около вас, толкова по – високо изпъквате вие. И ставате герои просто с това, че сте останали прави. Прави, докато не дойде времето да подадете на другите ръка, да се отърсят от калта.

Живеем във времена на изпитание. Изпитание, което ще покаже кой от какъв материал е направен и кой какво има в сърцето и душата си. Сега е моментът да говорите истината. Сега е моментът да настоявате да ви чуят. Сега е моментът да давате личен пример, да не падате в сивотата, която удобно са ви приготвили хората без души. Сега е моментът да не ви е страх. България прилича на скоростно влакче, засилващо се по голямото спускане към дъно, в което няма релси, но колкото по  - висока става скоростта, толкова повече се качва адреналинът.

Сега е моментът да постигнете безсмъртие. След хиляда години може би ще има Българска Илиада и вие може да сте на нейните страници. Това е безсмъртие не на една душа, а на хиляди, милиони, безсмъртие на паметта.

Да се живее сега не е лесно, но лесното не е интересно.

 

Бъдете герои.


image

 

  ГЛАСУВАЙ В СВЕЖО





Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Поздравления! Много добра гледна ...
23.02.2012 12:19
Поздравления! Много добра гледна точка.
цитирай
2. tomov8 - Браво
05.03.2012 20:18
Да живееш в паметта на поколенията е много по-смислено, отколкото да живуркаш в панелката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: raylight
Категория: Технологии
Прочетен: 3248410
Постинги: 365
Коментари: 2485
Гласове: 11853
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930